Ga naar hoofdinhoud
Header-Amstelveenlijn-dvdb19_vs2-2

Dag van de Bouw op 15 juni: meld u aan voor diverse excursies!

29 mei 2019 – Zaterdag 15 juni tussen 12.00 en 17.00 uur is het weer zover, de Dag van de Bouw in bezoekerscentrum Amstelveen Inzicht. Samen met Rijkswaterstaat, de Vervoerregio Amsterdam, de gemeente Amstelveen en aannemer VITAL organiseert Metro en Tram op deze dag weer allerlei activiteiten voor jong en oud.

Op en rond het Stadsplein en op verschillende bouwplaatsen in Amstelveen is die middag van alles te beleven. Medewerkers van het bezoekerscentrum kunnen u tijdens aansprekende InZicht talks van alles vertellen over de verbreding van de A9, het vernieuwen van de Amstelveenlijn en het Stadshart. Op het Stadsplein is onder andere de grootste zandbak van Amstelveen te vinden en gaat er een zandkunstenaar aan de slag met een zandsculptuur. Ook u kunt hier aan meedoen. Fiets- en bouwplaatsexcursies zijn er ook. En voor kinderen organiseren we een puzzelspeurtocht.

‘INZICHT TALKS’
Op veel plekken in Amstelveen wordt al gewerkt en ook de komende jaren is de stad nog op de schop. Wat staat er op stapel bij de drie grote projecten? Experts praten u hier graag over bij tijdens de InZicht talks. Aanmelden is niet nodig, wel is het aantal plaatsen beperkt en vol = vol.

  • 12.30 – 13.00 uur: De verbreding en verdieping A9
  • 13.00 – 13.30 uur: De verbreding en verdieping A9
  • 13.30 – 14.00 uur: Het Stadshart in ontwikkeling
  • 14.00 – 14.30 uur: De Amstelveenlijn in vogelvlucht
  • 15.00 – 15.30 uur: De Amstelveenlijn in vogelvlucht
  • 15.30 – 16.00 uur: Het Stadshart in ontwikkeling

EXCURSIES
Er zijn op de Dag van de Bouw twee fietsexcursies: een  van 13.00 tot 15.30 uur langs de A9 en een van 14.00 tot 16.30 uur langs de Amstelveenlijn. Voor de A9 zijn er vijftien plekken en voor de Amstelveenlijn dertig, waarvan een deel op voorhand te reserveren is. Wilt u zeker zijn van een plek? Stuur dan een e-mail naar inzicht@amstelveen.nl (en vermeld daarbij welke excursie uw voorkeur heeft). Kaartjes moeten een half uur voor aanvang opgehaald worden in Amstelveen InZicht. Bent u niet op tijd? Dan maken we iemand anders blij met uw kaartje.

BOUWPLAATS SPORTLAAN OPEN VOOR PUBLIEK
Altijd al een kijkje willen nemen op de bouwplaats van de Amstelveenlijn? Dan is dit uw kans. De bouwlocatie Sportlaan is deze dag open voor publiek. Op het terrein is er van 12.00 tot 17.00 uur onder andere ieder half uur een rondleiding op de bouwplaats. Per rondleiding kunnen er maximaal 25 personen mee. Vooraf aanmelden is noodzakelijk en kunt u doen via dagvandebouw@vitalinfra.nl. Er is voldoende parkeergelegenheid. Kinderen en mensen met een functiebeperking zijn ook van harte welkom. 

BEZOEK BOUWPLAATS UP MOUNTAIN
Na volgeboekte excursies in februari kunnen geïnteresseerden weer een kijkje nemen bij de bouwplaats bovenop het voormalige V&D gebouw. In dit pand is dit voorjaar Hudson’s Bay geopend. Nu wordt er hard gewerkt aan een parkeergarage en de appartementen UpMountain. De gemeente organiseert de rondleidingen samen met ontwikkelaar AM. Om 12.00 uur, 13.00 uur en om 14.00 uur vertrek je onder begeleiding. Het is belangrijk om op tijd aanwezig te zijn, anders vertrekt de groep zonder jou. Aanmelden is niet nodig. Let op! Minimale leeftijd is 16 jaar, dit wordt strikt gecontroleerd i.v.m. de veiligheid.  De ingang van het bouwterrein zit tegenover Meander 709 (Zie kaartje onderaan deze pagina).

PUZZELSPEURTOCHT
Voor kinderen is er naast een supergrote zandbank op het Stadsplein ook een puzzelspeurtocht met vragen over de drie grote projecten. Antwoorden zijn te vinden in InZicht. Ook is er weer een mooie Dag-van-de-Bouw-kleurplaat. De kleurplaten worden uitgedeeld op de basisscholen, zijn vanaf 6 juni op te halen in het raadhuis en Amstelveen InZicht en te downloaden onderaan deze pagina. Kinderen die hun puzzeloplossing of ingekleurde kleurplaat tijdens de Dag van de Bouw inleveren in InZicht krijgen een heerlijk schepijsje.

En psst… niet verder vertellen maar deze middag kunt u in InZicht ook voor het eerst via virtual reality een kort ritje maken in de nieuwe 15G tram en de haltes Kronenburg en Zonnestein bewonderen :-).

Ingang bouwplaats Up Mountain

FOTOTENTOONSTELLING

OPENINGSTIJDEN

Woensdag 12:00 – 17:00 uur
Donderdag 12:00 – 17:00 uur
Vrijdag 12:00 – 17:00 uur
Eerste zaterdag van de maand 12:00 – 17:00 uur

🚧Let op: komende vrij, 1 maart 20u is de A9 afgesloten vanaf knooppunt Holendrecht tot en met afrit 5 Amstelveen-stadshart. Dit duurt tot ma 4 maart 5u.
🚗Ga je richting Schiphol of Haarlem? Dan word je omgeleid via de A2, A10 en A4. De extra reistijd is 10 tot 30 minuten.

De ❌ wapens ❌van @Gem_Amstelveen en @Ouder_Amstel komen op twee bruggen over de A9, bij Amstel en Bullewijk. 'De overgang wordt nu extra bijzonder en iconisch door het gemeentewapen aan weerszijden van de brug.’ Lees er hier meer over:
https://bit.ly/3UKUHrq

Nieuwe fototentoonstelling ‘Auto’s van Toen’ in Amstelveen InZicht
Autoliefhebbers opgelet: vanaf woensdag 14 februari is er een nieuwe tentoonstelling in belevingscentrum Amstelveen InZicht te bewonderen.

⛔️Let op: Ernstige verkeershinder verwacht met avondspits op A9 vanaf Badhoevedorp richting Holendrecht. Verbindingsboog bij knp Holendrecht, vanaf de A9 naar A2 ri Utrecht is dicht door slecht wegdek.

🚗Verkeer ri Almere/Utrecht gaat via de A4, A10 en A2.

Load More

WILT U MEER WETEN?

Stadsplein 103,
1181 ZM Amstelveen

Garage Stadsplein

*2 uur gratis met personal shopping card Stadshart

Back To Top
Zoeken