Ga naar hoofdinhoud

ONTWIKKELINGEN STADSHART

Het Stadshart is een belangrijk gebied voor onze stad. Het is een plek om te wonen, te werken, te winkelen en te ontmoeten. Een bezoek aan het Stadshart moet een belevenis zijn en vormt een belangrijk visitekaartje voor Amstelveen.

Nieuwe ontwikkelingen in dit gebied moeten voldoen aan de kaders van de Ruimtelijke Uitwerking Visie Stadshart. Zo zijn er plannen voor een Pathé bioscoop achter de cultuurstrip, uitbreiding van het winkelgebied én wordt er gekeken naar een nieuwe invulling voor het voormalige pand van Hudson’s Bay.

Daarnaast is de gemeente bezig met de ontwikkeling van het gebied rondom de A9 overkapping bij het Stadshart. Alle plannen staan in de Concept Gebiedsvisie Traverse A9 – Stadshart. De belangrijkste speerpunten zijn een nieuwe voetgangersroute tussen de Bomenbrug en het Stadsplein, het verplaatsen van de in- en uitrit van de Schouwburg parkeergarage, de komst van een bioscoop aan de achterzijde van de cultuurstrip en mogelijkheden voor ontwikkelingen ten noorden en zuiden van de A9.

WAT IS DE PLANNING?

2022 Afrondende gesprekken Pathé
2023 Start bouw Townhouse
2025 Aansluiting Meander op A9
2025 Start bouw Pathé bioscoop
2027 Pathé bioscoop gereed

 

MEER WETEN?
Meer informatie over de ontwikkelingen in het Stadshart vindt u op www.amstelveen.nl/stadshart. Of kom langs in Amstelveen InZicht! Op de woensdagen is er iemand van het projectteam Stadshart aanwezig.

Back To Top
Zoeken