skip to Main Content

ONTWIKKELINGEN STADSHART

Het Stadshart is een belangrijk gebied voor onze stad. Het is een plek om te wonen, te werken, te winkelen en te ontmoeten. Een bezoek aan het Stadshart moet een belevenis zijn en vormt een belangrijk visitekaartje voor Amstelveen.

Nieuwe ontwikkelingen in dit gebied moeten voldoen aan de kaders van de Ruimtelijke Uitwerking Visie Stadshart. Zo zijn er plannen voor een Pathé bioscoop achter de cultuurstrip, uitbreiding van het winkelgebied ter hoogte van de Verlengde Rembrandtweg en Nieuw Loopveld én wordt er gekeken naar een nieuwe invulling voor het voormalige pand van Hudson’s Bay. Initiatieven van partijen zoals Unibail-Rodamco Westfield of a.s.r. real estate moeten voldoen aan het doel om te komen tot een aantrekkelijke binnenstad, waarbij functies zoals wonen, winkelen, horeca, cultuur en werken elkaar versterken.

Pathé.klein

Daarnaast is de gemeente bezig met de ontwikkeling van het gebied rondom de A9 overkapping bij het Stadshart. Alle plannen staan in de Concept Gebiedsvisie Traverse A9 – Stadshart. De belangrijkste speerpunten zijn een nieuwe voetgangersroute tussen de Bomenbrug en het Stadsplein, het verplaatsen van de in- en uitrit van de Schouwburg parkeergarage, de komst van een bioscoop aan de achterzijde van de cultuurstrip en mogelijkheden voor ontwikkelingen ten noorden en zuiden van de A9.

WAT IS DE PLANNING?

2019 – 2022 Project Rembrandtstraat
2022 – 2024 Herinrichting Meander en aansluiting op A9

 

MEER WETEN?
Meer informatie over de ontwikkelingen in het Stadshart vindt u op www.amstelveen.nl/stadshart. Of volg de Amstelveen InZicht via Twitter of Facebook. Heeft u een vraag? De gemeente is telefonisch bereikbaar op 020 – 540 49 11 (maandag tot en met vrijdag van 8.30 uur tot 17.00 uur) en via mail: inzicht@amstelveen.nl. Of kom langs in Amstelveen InZicht! Op de woensdagen is er iemand van het projectteam Stadshart aanwezig.

Back To Top
Zoeken