Ga naar hoofdinhoud
Amsterdamse-Bos-1024x768

Aanplant bomen Amsterdamse Bos

28 februari 2018 – Rijkswaterstaat werkt tot en met 2024 – 2026 aan de verbreding en verdieping van de A9 Badhoevedorp – Holendrecht. Ook het gedeelte dat door het Amsterdamse Bos loopt, wordt hierin meegenomen. Om de gevolgen van het werk aan de A9 in het bos te verzachten, stelt Rijkswaterstaat geld beschikbaar voor een kwaliteitsimpuls voor het Amsterdamse Bos en voor de aanplant van bomen. In het bos wordt een aantal gebieden rondom het tracé van de A9 en vier bruggen opgeknapt. In die gebieden komen 227 extra bomen en 12.000 struiken c.q. kleine bomen. Het doel van de nieuwe aanplant is coulissen aan te leggen, waardoor bezoekers van het bos straks minder zicht hebben op het werk aan de A9 en weggebruikers op de A9 geen zicht hebben op de speel-/zonneweide in het bos.

START EERSTE WERKZAAMHEDEN
De aannemer start 26 februari 2018 met het werk. Dit duurt tot en met week 12 (25 maart), met uitzondering van de eikenlaan bij de Zonneweide. De gebieden waar wordt gewerkt zijn:

  • Lindenlaan/Oude Karselaan: op de speelweide worden linden gekapt, vanwege de te natte bodem. Ervoor in de plaats komen bomen die daar beter tegen kunnen en een extra bomengroep die het zicht op de dichterbij gekomen A9 vermindert.
  • Zonneweide: als gevolg van vernatting is het slecht gesteld met de eikenlaan bij de Zonneweide. De eikenlaan wordt langzaam omgevormd tot een iepenlaan.
  • Rotonde Nieuwe Meerlaan en tussen de Burgemeester A. Colijnweg en de A9: aanplant extra bomen en struiken.
  • Langs de noordzijde van de A9: aanplant van extra bomen en struiken.

BEREIKBAARHEID
Fietspaden en wandelpaden in de werkgebieden kunnen tussen week 9 en 12 (26 februari – 25 maart) af en toe gestremd zijn vanwege de werkzaamheden. Ruiters rijden iets om. De aannemer gebruikt het ruiterpad onder de A9 (naast de Nieuwe Meerlaan) voor de aanvoer van materieel, grond, bomen en struiken. In de huidige planning is het pad vanaf eind maart weer toegankelijk voor ruiters.

A9 BADHOEVEDORP – HOLENDRECHT
De verbreding en verdieping van de A9 tussen Badhoevedorp en Holendrecht maakt deel uit van het weguitbreidingsprogramma Schiphol-Amsterdam-Almere, dat is gericht op de verbetering van de bereikbaarheid en leefbaarheid van de noordelijke Randstad. De A9 krijgt tussen de knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht vier in plaats van drie rijstroken. Er worden op veel plaatsen nieuwe geluidschermen geplaatst en de weg krijgt stil asfalt. Ook wordt de A9 in Amstelveen over een lengte van 1,3 kilometer verdiept aangelegd, met drie overkappingen.

Meer informatie over Schiphol-Amsterdam-Almere (SAA) en het project A9 Badhoevedorp – Holendrecht: http://bezoekerscentrum.rijkswaterstaat.nl

 

FOTOTENTOONSTELLING

OPENINGSTIJDEN

Woensdag 12:00 – 17:00 uur
Donderdag 12:00 – 17:00 uur
Vrijdag 12:00 – 17:00 uur
Eerste zaterdag van de maand 12:00 – 17:00 uur

🚧Let op: komende vrij, 1 maart 20u is de A9 afgesloten vanaf knooppunt Holendrecht tot en met afrit 5 Amstelveen-stadshart. Dit duurt tot ma 4 maart 5u.
🚗Ga je richting Schiphol of Haarlem? Dan word je omgeleid via de A2, A10 en A4. De extra reistijd is 10 tot 30 minuten.

De ❌ wapens ❌van @Gem_Amstelveen en @Ouder_Amstel komen op twee bruggen over de A9, bij Amstel en Bullewijk. 'De overgang wordt nu extra bijzonder en iconisch door het gemeentewapen aan weerszijden van de brug.’ Lees er hier meer over:
https://bit.ly/3UKUHrq

Nieuwe fototentoonstelling ‘Auto’s van Toen’ in Amstelveen InZicht
Autoliefhebbers opgelet: vanaf woensdag 14 februari is er een nieuwe tentoonstelling in belevingscentrum Amstelveen InZicht te bewonderen.

⛔️Let op: Ernstige verkeershinder verwacht met avondspits op A9 vanaf Badhoevedorp richting Holendrecht. Verbindingsboog bij knp Holendrecht, vanaf de A9 naar A2 ri Utrecht is dicht door slecht wegdek.

🚗Verkeer ri Almere/Utrecht gaat via de A4, A10 en A2.

Load More

WILT U MEER WETEN?

Stadsplein 103,
1181 ZM Amstelveen

Garage Stadsplein

*2 uur gratis met personal shopping card Stadshart

Back To Top
Zoeken