skip to Main Content
Annakerk3

Verschillende lokale instellingen in Annakerk

4 april 2017 – De Annakerk aan de Amsterdamseweg krijgt binnenkort weer een Amstelveense invulling. Verschillende lokale maatschappelijke instellingen en ondernemers gaan onder de noemer ANNA gebruik maken van de ruimte die de voormalige kerk biedt. De planning is dat de kerk medio september 2017 volledig opengaat voor publiek en dat tussentijds al gestart wordt met diverse evenementen.

Wethouder Vastgoed Herbert Raat (VVD): “De Annakerk krijgt weer een invulling waar Amstelveen wat aan heeft. De binnenkant en het interieur van de kerk zijn toe aan een flinke opknapbeurt. Geweldig dat verschillende lokale maatschappelijke instellingen en ondernemers de schouders eronder gaan zetten. Zodat de Annakerk weer zeven dagen per week open is voor inwoners van Amstelveen en andere geïnteresseerden. Onze dank gaat ook uit naar Rijkswaterstaat voor het feit dat zij dit mede mogelijk maken. Dit laat hun betrokkenheid zien bij Amstelveen.”

OVER DE DEELNEMENDE PARTIJEN

De deelnemende partijen zijn Heem Locaties voor natuurlijk vergaderen, de Amstelveense bierbrouwerij Naeckte Brouwers. Samen bieden ze de kerk aan als platform voor onder andere singer-songwriter optredens, debatten, lokale partijen met culinair talent, kunstexposities en vrijwilligers. Daarvoor hebben zich al diverse partijen gemeld.

De afgelopen jaren werd de Annakerk door Rijkswaterstaat verhuurd aan een kerkgenootschap uit Amsterdam. Dit huurcontract liep in maart 2017 af. Rijkswaterstaat stelt het gebouw, met uitzondering van de pastorie, nu tijdelijk beschikbaar voor lokale instellingen. Rijkswaterstaat heeft de kerk aangekocht in verband met de werkzaamheden aan de snelweg A9.

Bron: www.amstelveen.nl

OPENINGSTIJDEN

WOENSDAG13:00 tot 17:00
DONDERDAG13:00 tot 17:00
VRIJDAG13:00 tot 17:00

AGENDA

Amstelveen InZicht organiseert regelmatig informatiebijeenkomsten, excursies en rondleidingen. In de agenda ziet u het actuele overzicht.

WILT U MEER WETEN?

Stadsplein 103,
1181 ZM Amstelveen

Garage Schouwburg*
Garage Stadsplein

*2 uur gratis met personal shopping card Stadshart

Back To Top
Zoeken