Ga naar hoofdinhoud
Annakerk3

Verschillende lokale instellingen in Annakerk

4 april 2017 – De Annakerk aan de Amsterdamseweg krijgt binnenkort weer een Amstelveense invulling. Verschillende lokale maatschappelijke instellingen en ondernemers gaan onder de noemer ANNA gebruik maken van de ruimte die de voormalige kerk biedt. De planning is dat de kerk medio september 2017 volledig opengaat voor publiek en dat tussentijds al gestart wordt met diverse evenementen.

Wethouder Vastgoed Herbert Raat (VVD): “De Annakerk krijgt weer een invulling waar Amstelveen wat aan heeft. De binnenkant en het interieur van de kerk zijn toe aan een flinke opknapbeurt. Geweldig dat verschillende lokale maatschappelijke instellingen en ondernemers de schouders eronder gaan zetten. Zodat de Annakerk weer zeven dagen per week open is voor inwoners van Amstelveen en andere geïnteresseerden. Onze dank gaat ook uit naar Rijkswaterstaat voor het feit dat zij dit mede mogelijk maken. Dit laat hun betrokkenheid zien bij Amstelveen.”

OVER DE DEELNEMENDE PARTIJEN

De deelnemende partijen zijn Heem Locaties voor natuurlijk vergaderen, de Amstelveense bierbrouwerij Naeckte Brouwers. Samen bieden ze de kerk aan als platform voor onder andere singer-songwriter optredens, debatten, lokale partijen met culinair talent, kunstexposities en vrijwilligers. Daarvoor hebben zich al diverse partijen gemeld.

De afgelopen jaren werd de Annakerk door Rijkswaterstaat verhuurd aan een kerkgenootschap uit Amsterdam. Dit huurcontract liep in maart 2017 af. Rijkswaterstaat stelt het gebouw, met uitzondering van de pastorie, nu tijdelijk beschikbaar voor lokale instellingen. Rijkswaterstaat heeft de kerk aangekocht in verband met de werkzaamheden aan de snelweg A9.

Bron: www.amstelveen.nl

FOTOTENTOONSTELLING

OPENINGSTIJDEN

Woensdag 12:00 – 17:00 uur
Donderdag 12:00 – 17:00 uur
Vrijdag 12:00 – 17:00 uur
Eerste zaterdag van de maand 12:00 – 17:00 uur

Wij kijken terug op een succesvolle editie van de Dag van de Bouw met een record aantal bezoekers van ruim 2500!

Bekijk alle foto's op: https://bezoekerscentrum.rijkswaterstaat.nl/SchipholAmsterdamAlmere/?gallery=succesvolle-dag-van-de-bouw-in-amstelveen.

Ontdek de wereld van de bouw! 📷 Kom op zaterdag 8 juni naar de A9 bouwplaats in Amstelveen. Klim in een bouwmachine, doe mee aan de fietsrondleiding of speel met kilo’s LEGO! 📷📷 Leer alles over de verbreding en verdiepte aanleg van de A9 Badhoevedorp-Holendrecht.

🚌 Ben jij erbij? Op donderdag 30 mei starten we weer met de busrondleiding langs de highlights van de werkzaamheden rond de A9.
👉Meer weten en inschrijven? Kan hier: https://bezoekerscentrum.rijkswaterstaat.nl/.../rondleid.../

Load More

WILT U MEER WETEN?

Stadsplein 103,
1181 ZM Amstelveen

Garage Stadsplein

*2 uur gratis met personal shopping card Stadshart

Back To Top
Zoeken