Ga naar hoofdinhoud
Annakerk3

Verschillende lokale instellingen in Annakerk

4 april 2017 – De Annakerk aan de Amsterdamseweg krijgt binnenkort weer een Amstelveense invulling. Verschillende lokale maatschappelijke instellingen en ondernemers gaan onder de noemer ANNA gebruik maken van de ruimte die de voormalige kerk biedt. De planning is dat de kerk medio september 2017 volledig opengaat voor publiek en dat tussentijds al gestart wordt met diverse evenementen.

Wethouder Vastgoed Herbert Raat (VVD): “De Annakerk krijgt weer een invulling waar Amstelveen wat aan heeft. De binnenkant en het interieur van de kerk zijn toe aan een flinke opknapbeurt. Geweldig dat verschillende lokale maatschappelijke instellingen en ondernemers de schouders eronder gaan zetten. Zodat de Annakerk weer zeven dagen per week open is voor inwoners van Amstelveen en andere geïnteresseerden. Onze dank gaat ook uit naar Rijkswaterstaat voor het feit dat zij dit mede mogelijk maken. Dit laat hun betrokkenheid zien bij Amstelveen.”

OVER DE DEELNEMENDE PARTIJEN

De deelnemende partijen zijn Heem Locaties voor natuurlijk vergaderen, de Amstelveense bierbrouwerij Naeckte Brouwers. Samen bieden ze de kerk aan als platform voor onder andere singer-songwriter optredens, debatten, lokale partijen met culinair talent, kunstexposities en vrijwilligers. Daarvoor hebben zich al diverse partijen gemeld.

De afgelopen jaren werd de Annakerk door Rijkswaterstaat verhuurd aan een kerkgenootschap uit Amsterdam. Dit huurcontract liep in maart 2017 af. Rijkswaterstaat stelt het gebouw, met uitzondering van de pastorie, nu tijdelijk beschikbaar voor lokale instellingen. Rijkswaterstaat heeft de kerk aangekocht in verband met de werkzaamheden aan de snelweg A9.

Bron: www.amstelveen.nl

FOTOTENTOONSTELLING

OPENINGSTIJDEN

Woensdag 12:00 – 17:00 uur
Donderdag 12:00 – 17:00 uur
Vrijdag 12:00 – 17:00 uur
Eerste zaterdag van de maand 12:00 – 17:00 uur

🚧Let op: komende vrij, 1 maart 20u is de A9 afgesloten vanaf knooppunt Holendrecht tot en met afrit 5 Amstelveen-stadshart. Dit duurt tot ma 4 maart 5u.
🚗Ga je richting Schiphol of Haarlem? Dan word je omgeleid via de A2, A10 en A4. De extra reistijd is 10 tot 30 minuten.

De ❌ wapens ❌van @Gem_Amstelveen en @Ouder_Amstel komen op twee bruggen over de A9, bij Amstel en Bullewijk. 'De overgang wordt nu extra bijzonder en iconisch door het gemeentewapen aan weerszijden van de brug.’ Lees er hier meer over:
https://bit.ly/3UKUHrq

Nieuwe fototentoonstelling ‘Auto’s van Toen’ in Amstelveen InZicht
Autoliefhebbers opgelet: vanaf woensdag 14 februari is er een nieuwe tentoonstelling in belevingscentrum Amstelveen InZicht te bewonderen.

⛔️Let op: Ernstige verkeershinder verwacht met avondspits op A9 vanaf Badhoevedorp richting Holendrecht. Verbindingsboog bij knp Holendrecht, vanaf de A9 naar A2 ri Utrecht is dicht door slecht wegdek.

🚗Verkeer ri Almere/Utrecht gaat via de A4, A10 en A2.

Load More

WILT U MEER WETEN?

Stadsplein 103,
1181 ZM Amstelveen

Garage Stadsplein

*2 uur gratis met personal shopping card Stadshart

Back To Top
Zoeken