Ga naar hoofdinhoud

VITAL start met bouwrijp maken opstelterrein Legmeerpolder

24 augustus 2018 – Hoofdaannemer VITAL start begin september met het ‘bouwrijp maken’ van het nieuwe opstelterrein in de Noorder Legmeerpolder. Dit terrein – voor het opstellen van trams en het plegen van klein onderhoud – komt ten zuiden van de J.C. van Hattumweg. Dit werk duurt een jaar en heeft gevolgen voor de omgeving en het verkeer.

GLOEDNIEUW OPSTELTERREIN
De Amstelveenlijn heeft ook in de toekomst, als de vernieuwing klaar is, zijn begin- en eindpunt op de halte Westwijk. Momenteel is daar een aantal ‘opstelplaatsen’ waar de trams kunnen worden geparkeerd, voordat ze weer op pad gaan. Maar die situatie verandert: het tramspoor wordt doorgetrokken tot voorbij de J.C. van Hattumweg en eindigt dan op een gloednieuw opstelterrein. Hier komen opstelplaatsen voor de trams en – voor GVB-medewerkers – een personeelsverblijf en parkeerruimte voor auto’s en fietsen. Op het terrein kan bovendien klein onderhoud worden gepleegd. Het terrein kan worden uitgebreid als de Amstelveenlijn wordt doorgetrokken naar Uithoorn en daarmee de Amsteltram een feit wordt.

Impressie van het opstelterrein.

FOTOTENTOONSTELLING

OPENINGSTIJDEN

Woensdag 12:00 – 17:00 uur
Donderdag 12:00 – 17:00 uur
Vrijdag 12:00 – 17:00 uur
Eerste zaterdag van de maand 12:00 – 17:00 uur

⛔🚧 Van 12 tot 15 juli is er forse verkeershinder bij Amsterdam door een afsluiting van de A10 Zuid. De weg is dicht tussen knooppunt Amstel en afrit S108 richting A4/Schiphol. Hou rekening met omleidingsroutes en een extra reistijd van maximaal een uur 👇

❌Let op! Vanavond (4 juli) om 20.00 gaat de A9 dicht vanaf knooppunt Holendrecht tot aan knooppunt Badhoevedorp. Morgenochtend (5 juli) gaat de weg om 5.00 uur weer open.

🚗 Ga je richting Schiphol/Haarlem? Dan word je omgeleid via de A2, A4 en de A10.

⚠️ Update: vannacht (zon 16 juni op ma 17 juni) hijsen we het brugdek van de Schipholbrug in. Dit betekent dat de A9 zeker tot maandag 17 juni 7.00 uur in beide richtingen dicht blijft.

Houd https://www.rwsverkeersinfo.nl/ in de gaten voor updates.

👉Lees meer: https://bezoekerscentrum.rijkswaterstaat.nl/SchipholAmsterdamAlmere/news/let-op-a9-in-beide-richtingen-dicht-tot-maandag-17-juni-7-00-uur/

🚢Het nieuwe noordelijke dek van de Schipholbrug is vannacht naar de noordkant gevaren. Hiervoor moest de tijdelijke, zuidelijke brug gedemonteerd en omhoog gehesen worden. De eerste missie is volbracht!
💨Afhankelijk van het weer, wordt het nieuwe dek op zijn plek gehesen.

Load More

WILT U MEER WETEN?

Stadsplein 103,
1181 ZM Amstelveen

Garage Stadsplein

*2 uur gratis met personal shopping card Stadshart

Back To Top
Zoeken