Ga naar hoofdinhoud
amstelveenlijn_mei15010

VITAL start met bouwrijp maken opstelterrein Legmeerpolder

24 augustus 2018 – Hoofdaannemer VITAL start begin september met het ‘bouwrijp maken’ van het nieuwe opstelterrein in de Noorder Legmeerpolder. Dit terrein – voor het opstellen van trams en het plegen van klein onderhoud – komt ten zuiden van de J.C. van Hattumweg. Dit werk duurt een jaar en heeft gevolgen voor de omgeving en het verkeer.

GLOEDNIEUW OPSTELTERREIN
De Amstelveenlijn heeft ook in de toekomst, als de vernieuwing klaar is, zijn begin- en eindpunt op de halte Westwijk. Momenteel is daar een aantal ‘opstelplaatsen’ waar de trams kunnen worden geparkeerd, voordat ze weer op pad gaan. Maar die situatie verandert: het tramspoor wordt doorgetrokken tot voorbij de J.C. van Hattumweg en eindigt dan op een gloednieuw opstelterrein. Hier komen opstelplaatsen voor de trams en – voor GVB-medewerkers – een personeelsverblijf en parkeerruimte voor auto’s en fietsen. Op het terrein kan bovendien klein onderhoud worden gepleegd. Het terrein kan worden uitgebreid als de Amstelveenlijn wordt doorgetrokken naar Uithoorn en daarmee de Amsteltram een feit wordt.

Impressie van het opstelterrein.

FOTOTENTOONSTELLING

OPENINGSTIJDEN

Woensdag 12:00 – 17:00 uur
Donderdag 12:00 – 17:00 uur
Vrijdag 12:00 – 17:00 uur
Eerste zaterdag van de maand 12:00 – 17:00 uur

🚧Let op: komende vrij, 1 maart 20u is de A9 afgesloten vanaf knooppunt Holendrecht tot en met afrit 5 Amstelveen-stadshart. Dit duurt tot ma 4 maart 5u.
🚗Ga je richting Schiphol of Haarlem? Dan word je omgeleid via de A2, A10 en A4. De extra reistijd is 10 tot 30 minuten.

De ❌ wapens ❌van @Gem_Amstelveen en @Ouder_Amstel komen op twee bruggen over de A9, bij Amstel en Bullewijk. 'De overgang wordt nu extra bijzonder en iconisch door het gemeentewapen aan weerszijden van de brug.’ Lees er hier meer over:
https://bit.ly/3UKUHrq

Nieuwe fototentoonstelling ‘Auto’s van Toen’ in Amstelveen InZicht
Autoliefhebbers opgelet: vanaf woensdag 14 februari is er een nieuwe tentoonstelling in belevingscentrum Amstelveen InZicht te bewonderen.

⛔️Let op: Ernstige verkeershinder verwacht met avondspits op A9 vanaf Badhoevedorp richting Holendrecht. Verbindingsboog bij knp Holendrecht, vanaf de A9 naar A2 ri Utrecht is dicht door slecht wegdek.

🚗Verkeer ri Almere/Utrecht gaat via de A4, A10 en A2.

Load More

WILT U MEER WETEN?

Stadsplein 103,
1181 ZM Amstelveen

Garage Stadsplein

*2 uur gratis met personal shopping card Stadshart

Back To Top
Zoeken