Ga naar hoofdinhoud
36154-180220-johan-vroegopsingel-bomenkap_AN-4087

Verwijderen van bomen bij Kronenburg en Zonnestein

20 september 2018 – Om ruimte te maken voor het tijdelijk verleggen van de Beneluxbaan en de aanleg van de ongelijkvloerse kruispunten gaat VITAL, de hoofaannemer van de Amstelveenlijn, vanaf 24 september bomen en struikgewas verwijderen bij Kronenburg en Zonnestein. Bij de Sportlaan wordt er dit jaar ook nog groen verwijderd, maar wanneer precies is nu nog niet bekend.

WAT GAAT ER BIJ KRONENBURG EN ZONNESTEIN GEBEUREN?
VITAL start op maandag 24 september met het verwijderen van groen bij de kruispunten Kronenburg en Zonnestein. Langs de Beneluxbaan, Saskia van Uylenburgweg, Rembrandtweg, Zonnestein en de Straat van Messina worden circa 160 bomen gekapt en 5.500 m2 struikgewas verwijderd. Het meeste groen dat weg gehaald wordt is vanwege het tijdelijk verleggen van de Beneluxbaan. Welk groen het betreft ziet u op de plattegronden onderaan dit artikel. De werkzaamheden worden overdag uitgevoerd en duren naar verwachting tot en met 28 september.

HINDER VAN DEZE WERKZAAMHEDEN
De werkzaamheden hebben in principe geen invloed op het wegverkeer. Alleen als er sprake is van overhangende takken over de rijbaan, wordt er met behulp van een verkeersregelaar en een snelheidsverlaging naar 30 km/uur gedurende korte tijd enige verkeershinder gecreëerd. Voor de fietspaden langs de Beneluxbaan gelden al omleidingsroutes door de wijken. Als de bomen gekapt worden in de genoemde zijstraten van de Beneluxbaan worden fiets- en/of voetpaden tijdelijk afgezet. Deze afzetting is altijd aan één kant van de weg, zodat fietsers en voetgangers aan de overkant hun weg kunnen vervolgen.

SPORTLAAN VOLGT NOG
Ook bij de Sportlaan worden er dit jaar bomen en struikgewas verwijderd, zodat VITAL daar begin 2019 de Beneluxbaan tijdelijk kan verleggen. Voordat zij daar in 2019 mee kunnen starten moeten er nog kabels en leidingen worden verlegd, waaronder die van Stedin. Momenteel vindt er tussen de kabel- en leidingeigenaren, de gemeente Amstelveen en VITAL nog afstemming plaats over het definitieve verleggingstraject en wat dit eventueel betekent voor het groen. Het is de bedoeling dat VITAL het groen in één keer verwijdert, maar wanneer precies dat is nu nog niet bekend.

KOMT HET GROEN WEER TERUG?
Voor de Amstelveenlijn is er een Beeldkwaliteitsplan ontwikkeld. Dit Beeldkwaliteitsplan omschrijft hoe de Amstelveenlijn en de inpassing ervan in de omgeving er in de toekomst zou kunnen uitzien. Uitgangspunt bij de herinrichting van het groen is het zoveel mogelijk herstellen en terugbrengen van de bestaande groene kwaliteit, zodat het aantrekkelijke groene karakter gehandhaafd blijft. De gemeente Amstelveen zal de herinrichting van het groen in een later stadium verder uitwerken en realiseren als VITAL klaar is met de werkzaamheden.
Bekijk hier meer informatie over het Beeldkwaliteitsplan.

 

 

FOTOTENTOONSTELLING

OPENINGSTIJDEN

Woensdag 12:00 – 17:00 uur
Donderdag 12:00 – 17:00 uur
Vrijdag 12:00 – 17:00 uur
Eerste zaterdag van de maand 12:00 – 17:00 uur

🚧Let op: komende vrij, 1 maart 20u is de A9 afgesloten vanaf knooppunt Holendrecht tot en met afrit 5 Amstelveen-stadshart. Dit duurt tot ma 4 maart 5u.
🚗Ga je richting Schiphol of Haarlem? Dan word je omgeleid via de A2, A10 en A4. De extra reistijd is 10 tot 30 minuten.

De ❌ wapens ❌van @Gem_Amstelveen en @Ouder_Amstel komen op twee bruggen over de A9, bij Amstel en Bullewijk. 'De overgang wordt nu extra bijzonder en iconisch door het gemeentewapen aan weerszijden van de brug.’ Lees er hier meer over:
https://bit.ly/3UKUHrq

Nieuwe fototentoonstelling ‘Auto’s van Toen’ in Amstelveen InZicht
Autoliefhebbers opgelet: vanaf woensdag 14 februari is er een nieuwe tentoonstelling in belevingscentrum Amstelveen InZicht te bewonderen.

⛔️Let op: Ernstige verkeershinder verwacht met avondspits op A9 vanaf Badhoevedorp richting Holendrecht. Verbindingsboog bij knp Holendrecht, vanaf de A9 naar A2 ri Utrecht is dicht door slecht wegdek.

🚗Verkeer ri Almere/Utrecht gaat via de A4, A10 en A2.

Load More

WILT U MEER WETEN?

Stadsplein 103,
1181 ZM Amstelveen

Garage Stadsplein

*2 uur gratis met personal shopping card Stadshart

Back To Top
Zoeken