Ga naar hoofdinhoud
Waar komt de fietsbrug

Aanpassingen Amstelveense wegen voor A9 krijgen vorm

2 juli 2018 – De aanpassingen aan de lokale wegen die nodig zijn voor de werkzaamheden rondom de A9 zijn vastgesteld. Doel hiervan is om de doorstroming van het verkeer in Amstelveen zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Wethouders Rob Ellermeijer (Verkeer en Vervoer) en Herbert Raat (A9) zijn blij met de aanpassingen: “We moeten de Amstelveense wegen klaar maken voor de werkzaamheden aan de A9. Dat er overlast komt is een gegeven. Maar hiermee proberen we de doorstroom zo soepel mogelijk te laten verlopen. We kijken daarbij naar alle grote projecten in de stad. Zodat niet heel Amstelveen in één keer op de schop gaat, maar dat werkzaamheden klaar zijn voordat de volgende van start gaan.” 

AFSLUITING TOE- EN AFRIT KEIZER KARELWEG RICHTING HOLENDRECHT
Tijdens de werkzaamheden aan de A9 wordt naar verwachting de toerit vanaf de Keizer Karelweg richting Holendrecht voor een periode van vier jaar en afrit voor een periode van twee jaar afgesloten. Verkeer richting Holendrecht moet gebruik maken van de toe- en afrit bij de Burgemeester Boersweg. De routes daar naar toe gaan via de Oranjebaan (vanuit noord) en via de Laan van Langerhuize (vanuit zuid)

BETERE DOORSTROMING DOOR AANPASSINGEN
Om de doorstroming in de stad te verbeteren zijn aanpassingen op de volgende locaties afgesproken:

Laan van Langerhuize   Inmiddels uitgevoerd
Keizer Karelweg    4e kwartaal 2018 / 1e kwartaal 2019
Burgemeester Boersweg   1e kwartaal 2019
Oranjebaan   1e kwartaal 2020
Viaduct Ouderkerkerlaan/Beneluxbaan   3e kwartaal 2019 / 2e kwartaal 2020


De eerste verkeersmaatregelen zijn inmiddels getroffen, de rest volgt gefaseerd. Met Rijkswaterstaat is contractueel afgesproken dat alle maatregelen behouden blijven na de realisatie van de A9. Het gaat hierbij onder andere om het aanleggen van een rotonde bij het kruispunt Keizer Karelweg/Mr. G. Groen van Prinstererlaan, extra rijstroken op verschillende locaties en een fietstunnel bij het knooppunt Ouderkerkerlaan. Dit drukke kruispunt was al onder de aandacht van het college. Deze aanpassingen zijn bepaald na overleggen met de Fietsersbond en het bewonerscomité Maimonideslaan en Nicolaas Tulplaan. Ze komen ook de verkeersveiligheid ten goede.

Voor de verbreding van het viaduct Ouderkerkerlaan-Laan van Langerhuize en de fietstunnel moet de Vervoerregio Amsterdam nog een definitieve subsidiebeschikking afgeven.

De gemeente start in samenwerking met Rijkswaterstaat nog een uitgebreide informatiecampagne om de omleidingsroutes onder de aandacht te brengen, als de uitvoering van het werk aan de A9 Badhoevedorp – Holendrecht nadert. Bij Amstelveen InZicht (Stadsplein 103) kunt u de ontwerptekeningen bekijken.

FOTOTENTOONSTELLING

OPENINGSTIJDEN

Woensdag 12:00 – 17:00 uur
Donderdag 12:00 – 17:00 uur
Vrijdag 12:00 – 17:00 uur
Eerste zaterdag van de maand 12:00 – 17:00 uur

🚌 Ben jij erbij? Op donderdag 30 mei starten we weer met de busrondleiding langs de highlights van de werkzaamheden rond de A9.
👉Meer weten en inschrijven? Kan hier: https://bezoekerscentrum.rijkswaterstaat.nl/.../rondleid.../

🎨 Kunstliefhebbers opgelet! De kunstschilder Iris Bijleveld uit Amstelveen, bekend om haar schilderijen van de A9, is op zoek naar inspiratie voor haar volgende schilderij. 🖼️ Heb jij een origineel idee voor een nieuw A9-schilderij?

2

📸✨ Ontdek de nostalgie bij "Auto's van Toen" in Amstelveen InZicht! Met al 650+ bezoekers en tellende, is het een groot succes! Mis dit niet, nog te zien tot 12 april op het Stadsplein. En terwijl je hier bent, doe mee aan onze prijsvraag en maak kans op kaartjes voor het

🚧Let op: komende vrij, 1 maart 20u is de A9 afgesloten vanaf knooppunt Holendrecht tot en met afrit 5 Amstelveen-stadshart. Dit duurt tot ma 4 maart 5u.
🚗Ga je richting Schiphol of Haarlem? Dan word je omgeleid via de A2, A10 en A4. De extra reistijd is 10 tot 30 minuten.

Load More

WILT U MEER WETEN?

Stadsplein 103,
1181 ZM Amstelveen

Garage Stadsplein

*2 uur gratis met personal shopping card Stadshart

Back To Top
Zoeken