Ga naar hoofdinhoud

Aanplant groen langs Amstelveenlijn komende winter

15 september 2020 – De gemeentelijke plannen voor het planten van groen langs de vernieuwde Amstelveenlijn zijn bijna gereed. Als alles volgens planning verloopt start de gemeente deze winter met het voorbereidend grondwerk en de beplanting bij de kruispunten Kronenburg, Zonnestein en Sportlaan.

“We zijn in de laatste fase van het project Amstelveenlijn gekomen,” aldus wethouder Verkeer en Vervoer Rob Ellermeijer. “Aannemer VITAL is eind dit jaar zo goed als klaar, waarna wij als gemeente aan de slag kunnen met de omgeving. Ik ben verheugd dat de inrichtingsplannen van het groen nu bijna gereed zijn, zodat we de gebieden langs de Beneluxbaan weer het groene, Amstelveense karakter terug kunnen geven.”

NIEUWE SITUATIE BIJ KRUISPUNTEN
Uitgangspunt van de beplanting is dat er zoveel als mogelijk terugkomt van wat er voor de werkzaamheden stond. Bij de nieuwe kruispunten is de situatie op sommige plekken echter veranderd. Direct omwonenden van deze kruispunten ontvangen binnenkort meer informatie over de plannen voor de nieuwe beplanting.

TERUGPLAATSEN IEPEN
Begin dit jaar werden dertien iepen langs de Keizer Karelweg verplaatst vanwege de werkzaamheden aan de A9. Deze staan sindsdien in een depot aan de Kalkbranderij. De gemeente zal deze iepen in de komende winter verhuizen naar hun nieuwe plek langs de Beneluxbaan.

FOTOTENTOONSTELLING

OPENINGSTIJDEN

Woensdag 12:00 – 17:00 uur
Donderdag 12:00 – 17:00 uur
Vrijdag 12:00 – 17:00 uur
Eerste zaterdag van de maand 12:00 – 17:00 uur

🚌 Ben jij erbij? Op donderdag 30 mei starten we weer met de busrondleiding langs de highlights van de werkzaamheden rond de A9.
👉Meer weten en inschrijven? Kan hier: https://bezoekerscentrum.rijkswaterstaat.nl/.../rondleid.../

🎨 Kunstliefhebbers opgelet! De kunstschilder Iris Bijleveld uit Amstelveen, bekend om haar schilderijen van de A9, is op zoek naar inspiratie voor haar volgende schilderij. 🖼️ Heb jij een origineel idee voor een nieuw A9-schilderij?

2

📸✨ Ontdek de nostalgie bij "Auto's van Toen" in Amstelveen InZicht! Met al 650+ bezoekers en tellende, is het een groot succes! Mis dit niet, nog te zien tot 12 april op het Stadsplein. En terwijl je hier bent, doe mee aan onze prijsvraag en maak kans op kaartjes voor het

🚧Let op: komende vrij, 1 maart 20u is de A9 afgesloten vanaf knooppunt Holendrecht tot en met afrit 5 Amstelveen-stadshart. Dit duurt tot ma 4 maart 5u.
🚗Ga je richting Schiphol of Haarlem? Dan word je omgeleid via de A2, A10 en A4. De extra reistijd is 10 tot 30 minuten.

Load More

WILT U MEER WETEN?

Stadsplein 103,
1181 ZM Amstelveen

Garage Stadsplein

*2 uur gratis met personal shopping card Stadshart

Back To Top
Zoeken