Ga naar hoofdinhoud
Headerbeeld ouderkerkerlaan aangepast

Bodemonderzoek Amstelveenlijn: 21 augustus tot en met 15 september

16 augustus 2017 – VITAL, de hoofdaannemer van de ombouw Amstelveenlijn, is op dit moment bezig met het ontwerp van de nieuwe Amstelveenlijn. Hiervoor hebben ze bovengronds al een 3D scan gemaakt van het spoor en de weg, maar hoe zit het eigenlijk met de ondergrond? Ook die gaat onderzocht worden.

Om een goede indruk te krijgen van de bodemopbouw en de draagkracht van de diverse grondlagen zal VITAL bodemonderzoek verrichten langs de Amstelveenlijn tussen station Zuid en Westwijk. Deze informatie is nodig om de juiste funderingen en bijbehorende werkwijzen mee te kunnen nemen in het ontwerp.

Wanneer vindt dit bodemonderzoek plaats?
Het onderzoek vindt plaats tussen 21 augustus en 15 september 2017. Er wordt gewerkt tussen 8.00 en 16.00 uur. Werkzaamheden waarbij een rijstrook moet worden afgezet, worden uitgevoerd buiten de spitsperiode tussen 09.00 en 15.00 uur.

Wat merkt u ervan?
U zult in de omgeving van de Amstelveenlijn op telkens wisselende plekken, vooral rondom de haltes en de ongelijkvloerse kruispunten, meetvoertuigen zien. Voor de sneltram 51 en tram 5 hebben deze werkzaamheden geen gevolgen. Wel kan op sommige momenten het wegverkeer te maken krijgen met een kortdurende rijstrookafzetting. Dit wordt ter plaatse met borden aangegeven. Fietsverkeer en voetgangers zullen op sommige momenten onder begeleiding van verkeersregelaars de werkzaamheden passeren.

Voor meer informatie zie www.amstelveenlijn.nl

FOTOTENTOONSTELLING

OPENINGSTIJDEN

Woensdag 12:00 – 17:00 uur
Donderdag 12:00 – 17:00 uur
Vrijdag 12:00 – 17:00 uur
Eerste zaterdag van de maand 12:00 – 17:00 uur

🚧Let op: komende vrij, 1 maart 20u is de A9 afgesloten vanaf knooppunt Holendrecht tot en met afrit 5 Amstelveen-stadshart. Dit duurt tot ma 4 maart 5u.
🚗Ga je richting Schiphol of Haarlem? Dan word je omgeleid via de A2, A10 en A4. De extra reistijd is 10 tot 30 minuten.

De ❌ wapens ❌van @Gem_Amstelveen en @Ouder_Amstel komen op twee bruggen over de A9, bij Amstel en Bullewijk. 'De overgang wordt nu extra bijzonder en iconisch door het gemeentewapen aan weerszijden van de brug.’ Lees er hier meer over:
https://bit.ly/3UKUHrq

Nieuwe fototentoonstelling ‘Auto’s van Toen’ in Amstelveen InZicht
Autoliefhebbers opgelet: vanaf woensdag 14 februari is er een nieuwe tentoonstelling in belevingscentrum Amstelveen InZicht te bewonderen.

⛔️Let op: Ernstige verkeershinder verwacht met avondspits op A9 vanaf Badhoevedorp richting Holendrecht. Verbindingsboog bij knp Holendrecht, vanaf de A9 naar A2 ri Utrecht is dicht door slecht wegdek.

🚗Verkeer ri Almere/Utrecht gaat via de A4, A10 en A2.

Load More

WILT U MEER WETEN?

Stadsplein 103,
1181 ZM Amstelveen

Garage Stadsplein

*2 uur gratis met personal shopping card Stadshart

Back To Top
Zoeken