Ga naar hoofdinhoud
Headerbeeld ouderkerkerlaan aangepast

Bodemonderzoek Amstelveenlijn: 21 augustus tot en met 15 september

16 augustus 2017 – VITAL, de hoofdaannemer van de ombouw Amstelveenlijn, is op dit moment bezig met het ontwerp van de nieuwe Amstelveenlijn. Hiervoor hebben ze bovengronds al een 3D scan gemaakt van het spoor en de weg, maar hoe zit het eigenlijk met de ondergrond? Ook die gaat onderzocht worden.

Om een goede indruk te krijgen van de bodemopbouw en de draagkracht van de diverse grondlagen zal VITAL bodemonderzoek verrichten langs de Amstelveenlijn tussen station Zuid en Westwijk. Deze informatie is nodig om de juiste funderingen en bijbehorende werkwijzen mee te kunnen nemen in het ontwerp.

Wanneer vindt dit bodemonderzoek plaats?
Het onderzoek vindt plaats tussen 21 augustus en 15 september 2017. Er wordt gewerkt tussen 8.00 en 16.00 uur. Werkzaamheden waarbij een rijstrook moet worden afgezet, worden uitgevoerd buiten de spitsperiode tussen 09.00 en 15.00 uur.

Wat merkt u ervan?
U zult in de omgeving van de Amstelveenlijn op telkens wisselende plekken, vooral rondom de haltes en de ongelijkvloerse kruispunten, meetvoertuigen zien. Voor de sneltram 51 en tram 5 hebben deze werkzaamheden geen gevolgen. Wel kan op sommige momenten het wegverkeer te maken krijgen met een kortdurende rijstrookafzetting. Dit wordt ter plaatse met borden aangegeven. Fietsverkeer en voetgangers zullen op sommige momenten onder begeleiding van verkeersregelaars de werkzaamheden passeren.

Voor meer informatie zie www.amstelveenlijn.nl

FOTOTENTOONSTELLING

OPENINGSTIJDEN

Woensdag 12:00 – 17:00 uur
Donderdag 12:00 – 17:00 uur
Vrijdag 12:00 – 17:00 uur
Eerste zaterdag van de maand 12:00 – 17:00 uur

Wij kijken terug op een succesvolle editie van de Dag van de Bouw met een record aantal bezoekers van ruim 2500!

Bekijk alle foto's op: https://bezoekerscentrum.rijkswaterstaat.nl/SchipholAmsterdamAlmere/?gallery=succesvolle-dag-van-de-bouw-in-amstelveen.

Ontdek de wereld van de bouw! 📷 Kom op zaterdag 8 juni naar de A9 bouwplaats in Amstelveen. Klim in een bouwmachine, doe mee aan de fietsrondleiding of speel met kilo’s LEGO! 📷📷 Leer alles over de verbreding en verdiepte aanleg van de A9 Badhoevedorp-Holendrecht.

🚌 Ben jij erbij? Op donderdag 30 mei starten we weer met de busrondleiding langs de highlights van de werkzaamheden rond de A9.
👉Meer weten en inschrijven? Kan hier: https://bezoekerscentrum.rijkswaterstaat.nl/.../rondleid.../

Load More

WILT U MEER WETEN?

Stadsplein 103,
1181 ZM Amstelveen

Garage Stadsplein

*2 uur gratis met personal shopping card Stadshart

Back To Top
Zoeken