Ga naar hoofdinhoud
Historiche foto E Verheijen - zwijntje Stadshart

Amstelveen InZicht op zoek naar kindje op historische foto

22 juli 2022 – Belevingscentrum Amstelveen InZicht is op zoek naar het kindje dat op een historische foto te zien is op het bekende Zwijntje in het Stadshart van Amstelveen. Op de foto uit 1975 zit een kindje bovenop het beeld van Karel Pelgrom een ijsje te eten. Ben jij of ken jij het kindje? Stuur dan een mail naar inzicht@amstelveen.nl.  

VERHAAL ACHTER DE FOTO
Wethouder Kunst en Cultuur Herbert Raat is enthousiast: “We hopen het verhaal achter de foto te ontdekken. Met wie was dit kindje daar? En kwam hij of zij uit Amstelveen? En woont diegene er nu nog steeds? Zo hebben we nog meer informatie voor ons gemeentelijk archief.”

HISTORISCHE FOTOTENTOONSTELLING
In belevingscentrum Amstelveen InZicht is tot 1 augustus een historische fototentoonstelling van het oude Amstelveen te zien. De tentoonstelling geeft aan de hand van oude archiefbeelden een inkijkje in de aanleg van de Rijksweg A9 en de ontwikkelingen in het Stadshart van Amstelveen. Kijk hier voor meer informatie.

BEELDBANK MET HISTORISCHE BEELDEN
Amstelveen heeft sinds 2017 een online beeldbank. Hierop staan inmiddels ruim  12.000 foto’s en video’s. Deze zijn afkomstig uit het gemeentelijk archief, maar worden ook aangeleverd of gedoneerd door Amstelveners. De beeldbank was onderdeel van het collegeprogramma Historisch Besef met als streven het lokale erfgoed te behouden en het historisch besef onder inwoners te vergroten. Alle beelden zijn te zien op beeldbank.amstelveen.nl.

KNUFFELKUNSTWERKEN
De foto is uit de jaren 70, maar het Zwijntje is nog steeds actueel. Recent gaf de gemeente opdracht voor drie ‘knuffelkunstwerken’ die de komende jaren een plek krijgen in verschillende Amstelveense wijken. Doel van de kindvriendelijke kunst is om kinderen herinneringen te laten opbouwen met kunst, zoals veel Amstelveners herinneringen hebben aan het Zwijntje in het Stadshart. Door in meer wijken zo’n kunstwerk te plaatsen, komen meer kinderen hiermee in aanraking.

FOTOTENTOONSTELLING

OPENINGSTIJDEN

Woensdag 12:00 – 17:00 uur
Donderdag 12:00 – 17:00 uur
Vrijdag 12:00 – 17:00 uur
Eerste zaterdag van de maand 12:00 – 17:00 uur

🚧Let op: komende vrij, 1 maart 20u is de A9 afgesloten vanaf knooppunt Holendrecht tot en met afrit 5 Amstelveen-stadshart. Dit duurt tot ma 4 maart 5u.
🚗Ga je richting Schiphol of Haarlem? Dan word je omgeleid via de A2, A10 en A4. De extra reistijd is 10 tot 30 minuten.

De ❌ wapens ❌van @Gem_Amstelveen en @Ouder_Amstel komen op twee bruggen over de A9, bij Amstel en Bullewijk. 'De overgang wordt nu extra bijzonder en iconisch door het gemeentewapen aan weerszijden van de brug.’ Lees er hier meer over:
https://bit.ly/3UKUHrq

Nieuwe fototentoonstelling ‘Auto’s van Toen’ in Amstelveen InZicht
Autoliefhebbers opgelet: vanaf woensdag 14 februari is er een nieuwe tentoonstelling in belevingscentrum Amstelveen InZicht te bewonderen.

⛔️Let op: Ernstige verkeershinder verwacht met avondspits op A9 vanaf Badhoevedorp richting Holendrecht. Verbindingsboog bij knp Holendrecht, vanaf de A9 naar A2 ri Utrecht is dicht door slecht wegdek.

🚗Verkeer ri Almere/Utrecht gaat via de A4, A10 en A2.

Load More

WILT U MEER WETEN?

Stadsplein 103,
1181 ZM Amstelveen

Garage Stadsplein

*2 uur gratis met personal shopping card Stadshart

Back To Top
Zoeken