Ga naar hoofdinhoud
Historiche foto E Verheijen - zwijntje Stadshart

Amstelveen InZicht op zoek naar kindje op historische foto

22 juli 2022 – Belevingscentrum Amstelveen InZicht is op zoek naar het kindje dat op een historische foto te zien is op het bekende Zwijntje in het Stadshart van Amstelveen. Op de foto uit 1975 zit een kindje bovenop het beeld van Karel Pelgrom een ijsje te eten. Ben jij of ken jij het kindje? Stuur dan een mail naar inzicht@amstelveen.nl.  

VERHAAL ACHTER DE FOTO
Wethouder Kunst en Cultuur Herbert Raat is enthousiast: “We hopen het verhaal achter de foto te ontdekken. Met wie was dit kindje daar? En kwam hij of zij uit Amstelveen? En woont diegene er nu nog steeds? Zo hebben we nog meer informatie voor ons gemeentelijk archief.”

HISTORISCHE FOTOTENTOONSTELLING
In belevingscentrum Amstelveen InZicht is tot 1 augustus een historische fototentoonstelling van het oude Amstelveen te zien. De tentoonstelling geeft aan de hand van oude archiefbeelden een inkijkje in de aanleg van de Rijksweg A9 en de ontwikkelingen in het Stadshart van Amstelveen. Kijk hier voor meer informatie.

BEELDBANK MET HISTORISCHE BEELDEN
Amstelveen heeft sinds 2017 een online beeldbank. Hierop staan inmiddels ruim  12.000 foto’s en video’s. Deze zijn afkomstig uit het gemeentelijk archief, maar worden ook aangeleverd of gedoneerd door Amstelveners. De beeldbank was onderdeel van het collegeprogramma Historisch Besef met als streven het lokale erfgoed te behouden en het historisch besef onder inwoners te vergroten. Alle beelden zijn te zien op beeldbank.amstelveen.nl.

KNUFFELKUNSTWERKEN
De foto is uit de jaren 70, maar het Zwijntje is nog steeds actueel. Recent gaf de gemeente opdracht voor drie ‘knuffelkunstwerken’ die de komende jaren een plek krijgen in verschillende Amstelveense wijken. Doel van de kindvriendelijke kunst is om kinderen herinneringen te laten opbouwen met kunst, zoals veel Amstelveners herinneringen hebben aan het Zwijntje in het Stadshart. Door in meer wijken zo’n kunstwerk te plaatsen, komen meer kinderen hiermee in aanraking.

FOTOTENTOONSTELLING

OPENINGSTIJDEN

Woensdag 12:00 – 17:00 uur
Donderdag 12:00 – 17:00 uur
Vrijdag 12:00 – 17:00 uur
Eerste zaterdag van de maand 12:00 – 17:00 uur

❗️Let op: van vrijdag 29 september 20.00 uur tot zondag 1 oktober 09.00 uur is de #A9 in één richting dicht: vanaf knooppunt Badhoevedorp richting knooppunt Holendrecht.

🚗Verkeer wordt omgeleid via de A4, A10 en A2.

🔗

🚧van vrijdag 29 september 20.00 uur tot zondag 1 oktober 09.00 uur is de #A9 in 1 richting dicht: van knp Badhoevedorp richting knp Holendrecht.

🚗Verkeer rijdt om via de A4, A10 en A2.

Op 30 september tussen 07.00 en 23.00 uur zijn oprit 5 en 4 open.

Nog maar een paar plekjes vrij voor de busrondleiding van komende donderdag.🚌

Stap in Amstelveen of Ouderkerk a/d Amstel in de bus en bekijk de hoogtepunten van het programma SAA. Van Almere tot aan Amstelveen.

🔗Schrijf je makkelijk in via onze site: https://bezoekerscentrum.rijkswaterstaat.nl/SchipholAmsterdamAlmere/rondleidingen-highlights-saa/

Op donderdag 21 september organiseren we een webinar over het werk in Amstelveen. Op donderdag 28 september zijn we in de Schouwburg in Amstelveen voor een toelichting op de werkzaamheden. Voor het webinar moet u zich aanmelden, voor de inloopmarkt niet.

Load More

WILT U MEER WETEN?

Stadsplein 103,
1181 ZM Amstelveen

Garage Stadsplein

*2 uur gratis met personal shopping card Stadshart

Back To Top
Zoeken