Ga naar hoofdinhoud
Opening_web

Belevingscentrum Amstelveen InZicht geopend

19 juni 2017 – Zondag 18 juni vond de officiële opening plaats van belevingscentrum Amstelveen InZicht aan het Stadsplein; de centrale plek voor informatie over de Amstelveenlijn, de verbreding van de A9 en het Stadshart. Na opzwepend tromgeroffel startten wethouders Herbert Raat en Jeroen Brandes de ‘future vision’, een lichtpresentatie over de ontwikkeling van Amstelveen vanaf zijn ontstaan tot aan 2026, het jaar waarin de A9 gereed moet zijn.

Wethouder A9 en Stadshart Herbert Raat (VVD): “Amstelveen staat de komende 10 jaar voor enorme uitdagingen. De verbreding van de A9, de vernieuwing van de Amstelveenlijn en het Stadshart zullen de stad op zijn kop zetten. Vorig jaar tijdens informatieavonden van Rijkswaterstaat in de Schouwburg, merkten we dat er veel vragen leven. Vragen die je met een persbericht in de krant niet één, twee, drie kunt beantwoorden. Op dat moment ontstond het idee voor een informatiecentrum.”

Wethouder Amstelveenlijn Jeroen Brandes (PvdA): “Vanaf het begin was het voor ons duidelijk dat we dit alleen konden realiseren met de partijen die onze stad straks echt op zijn kop gaan zetten: Rijkswaterstaat, Vervoerregio Amsterdam en Metro en Tram van de gemeente Amsterdam. Zij staan straks aan het roer als het gaat om de uitvoering. We hebben dan ook de handen ineen geslagen en gezamenlijk Amstelveen InZicht gerealiseerd. De komende jaren moeten we door de zure appel heen bijten, daar zijn we eerlijk in. Met goede en duidelijke informatie proberen we inwoners en bedrijven zo goed mogelijk voor te bereiden.”

MEER INFORMATIE

Amstelveen InZicht is open op woensdag en vrijdag van 12.00 – 17.00 uur, op donderdag van 12.00 – 20.00 uur en iedere eerste en derde zaterdag van de maand van 12.00 – 17.00 uur. Iedere woensdagmiddag houden omgevingsmanagers en communicatieadviseurs van het Stadshart en de Amstelveenlijn spreekuur, iedere donderdagmiddag deskundigen van het project A9.

FOTOTENTOONSTELLING

OPENINGSTIJDEN

Woensdag 12:00 – 17:00 uur
Donderdag 12:00 – 17:00 uur
Vrijdag 12:00 – 17:00 uur
Eerste zaterdag van de maand 12:00 – 17:00 uur

❗️Let op: van vrijdag 29 september 20.00 uur tot zondag 1 oktober 09.00 uur is de #A9 in één richting dicht: vanaf knooppunt Badhoevedorp richting knooppunt Holendrecht.

🚗Verkeer wordt omgeleid via de A4, A10 en A2.

🔗

🚧van vrijdag 29 september 20.00 uur tot zondag 1 oktober 09.00 uur is de #A9 in 1 richting dicht: van knp Badhoevedorp richting knp Holendrecht.

🚗Verkeer rijdt om via de A4, A10 en A2.

Op 30 september tussen 07.00 en 23.00 uur zijn oprit 5 en 4 open.

Nog maar een paar plekjes vrij voor de busrondleiding van komende donderdag.🚌

Stap in Amstelveen of Ouderkerk a/d Amstel in de bus en bekijk de hoogtepunten van het programma SAA. Van Almere tot aan Amstelveen.

🔗Schrijf je makkelijk in via onze site: https://bezoekerscentrum.rijkswaterstaat.nl/SchipholAmsterdamAlmere/rondleidingen-highlights-saa/

Op donderdag 21 september organiseren we een webinar over het werk in Amstelveen. Op donderdag 28 september zijn we in de Schouwburg in Amstelveen voor een toelichting op de werkzaamheden. Voor het webinar moet u zich aanmelden, voor de inloopmarkt niet.

Load More

WILT U MEER WETEN?

Stadsplein 103,
1181 ZM Amstelveen

Garage Stadsplein

*2 uur gratis met personal shopping card Stadshart

Back To Top
Zoeken