Ga naar hoofdinhoud
Opening_web

Belevingscentrum Amstelveen InZicht geopend

19 juni 2017 – Zondag 18 juni vond de officiële opening plaats van belevingscentrum Amstelveen InZicht aan het Stadsplein; de centrale plek voor informatie over de Amstelveenlijn, de verbreding van de A9 en het Stadshart. Na opzwepend tromgeroffel startten wethouders Herbert Raat en Jeroen Brandes de ‘future vision’, een lichtpresentatie over de ontwikkeling van Amstelveen vanaf zijn ontstaan tot aan 2026, het jaar waarin de A9 gereed moet zijn.

Wethouder A9 en Stadshart Herbert Raat (VVD): “Amstelveen staat de komende 10 jaar voor enorme uitdagingen. De verbreding van de A9, de vernieuwing van de Amstelveenlijn en het Stadshart zullen de stad op zijn kop zetten. Vorig jaar tijdens informatieavonden van Rijkswaterstaat in de Schouwburg, merkten we dat er veel vragen leven. Vragen die je met een persbericht in de krant niet één, twee, drie kunt beantwoorden. Op dat moment ontstond het idee voor een informatiecentrum.”

Wethouder Amstelveenlijn Jeroen Brandes (PvdA): “Vanaf het begin was het voor ons duidelijk dat we dit alleen konden realiseren met de partijen die onze stad straks echt op zijn kop gaan zetten: Rijkswaterstaat, Vervoerregio Amsterdam en Metro en Tram van de gemeente Amsterdam. Zij staan straks aan het roer als het gaat om de uitvoering. We hebben dan ook de handen ineen geslagen en gezamenlijk Amstelveen InZicht gerealiseerd. De komende jaren moeten we door de zure appel heen bijten, daar zijn we eerlijk in. Met goede en duidelijke informatie proberen we inwoners en bedrijven zo goed mogelijk voor te bereiden.”

MEER INFORMATIE

Amstelveen InZicht is open op woensdag en vrijdag van 12.00 – 17.00 uur, op donderdag van 12.00 – 20.00 uur en iedere eerste en derde zaterdag van de maand van 12.00 – 17.00 uur. Iedere woensdagmiddag houden omgevingsmanagers en communicatieadviseurs van het Stadshart en de Amstelveenlijn spreekuur, iedere donderdagmiddag deskundigen van het project A9.

FOTOTENTOONSTELLING

OPENINGSTIJDEN

Woensdag 12:00 – 17:00 uur
Donderdag 12:00 – 17:00 uur
Vrijdag 12:00 – 17:00 uur
Eerste zaterdag van de maand 12:00 – 17:00 uur

🚌 Ben jij erbij? Op donderdag 30 mei starten we weer met de busrondleiding langs de highlights van de werkzaamheden rond de A9.
👉Meer weten en inschrijven? Kan hier: https://bezoekerscentrum.rijkswaterstaat.nl/.../rondleid.../

🎨 Kunstliefhebbers opgelet! De kunstschilder Iris Bijleveld uit Amstelveen, bekend om haar schilderijen van de A9, is op zoek naar inspiratie voor haar volgende schilderij. 🖼️ Heb jij een origineel idee voor een nieuw A9-schilderij?

2

📸✨ Ontdek de nostalgie bij "Auto's van Toen" in Amstelveen InZicht! Met al 650+ bezoekers en tellende, is het een groot succes! Mis dit niet, nog te zien tot 12 april op het Stadsplein. En terwijl je hier bent, doe mee aan onze prijsvraag en maak kans op kaartjes voor het

🚧Let op: komende vrij, 1 maart 20u is de A9 afgesloten vanaf knooppunt Holendrecht tot en met afrit 5 Amstelveen-stadshart. Dit duurt tot ma 4 maart 5u.
🚗Ga je richting Schiphol of Haarlem? Dan word je omgeleid via de A2, A10 en A4. De extra reistijd is 10 tot 30 minuten.

Load More

WILT U MEER WETEN?

Stadsplein 103,
1181 ZM Amstelveen

Garage Stadsplein

*2 uur gratis met personal shopping card Stadshart

Back To Top
Zoeken