Ga naar hoofdinhoud
Impressie Amstelveen InZicht vanuit bibliotheek

Amstelveen InZicht opent vóór de zomer haar deuren

13 maart 2017 – De gemeente Amstelveen zet samen met partners Rijkswaterstaat en Vervoerregio Amsterdam een Belevingscentrum op. De komende jaren zetten drie grote projecten de stad op zijn kop. Het Belevingscentrum wordt vanaf medio juni de centrale plek waar inwoners en bedrijven terecht kunnen voor informatie over de Amstelveenlijn, de A9 en het Stadshart. En bovenal kan het Amstelveen van de nabije toekomst worden beleefd.

Om al dat werk in goede banen te leiden hebben de verantwoordelijke organisaties intensief contact met elkaar. Ze houden elkaar op de hoogte van hun projecten en stemmen de werkzaamheden zo goed mogelijk af. Die samenwerking komt bovendien, letterlijk, tot uiting in het gloednieuwe belevingscentrum ‘Amstelveen InZicht’ aan het Stadsplein, op de bovenste etage van bibliotheek Amstelland. De naam is gekozen omdat de partijen de projecten op deze plek inzichtelijk maken en de realisatie an de projecten nu ook daadwerkelijk in zicht komt.

REIS NAAR DE TOEKOMST

Bezoekers maken bij Amstelveen InZicht een reis naar de toekomst van Amstelveen. De nadruk komt te liggen op het eindbeeld én op de weg daarnaartoe. Niet alleen via statische informatieborden maar juist ook via filmpjes, interactieve applicaties en een lichtpresentatie over het ontstaan van Amstelveen en de ontwikkeling die de stad heeft doorgemaakt en zal doormaken. Op termijn kunnen bezoekers door Virtual Reality ook echt een kijkje in de toekomst nemen en zo het Amstelveen van 2025 ervaren. Maar ook geluidschermen en ander toegepast materiaal kan hier bekeken worden. Ook is er ruimte om informatie extra uit te lichten. Dit kan één van de drie grote projecten zijn, een gezamenlijk thema, maar ook een aangrenzend project zoals de vernieuwing van de brug bij Ouderkerk of de transformatie van kantorenpand de Bovenlanden. Het is de bedoeling dat deze informatie regelmatig wisselt. Daarnaast organiseren de partijen vanuit Amstelveen InZicht excursies, presentaties en informatiebijeenkomsten.

BEMENSING

Medewerkers van de gemeente bemensen Amstelveen InZicht en op gezette tijden houden omgevingsmanagers en communicatieadviseurs van de projecten spreekuren. Informatie over openingstijden en spreekuren volgt te zijner tijd, evenals de datum waarop het centrum haar deuren opent.

 

FOTOTENTOONSTELLING

OPENINGSTIJDEN

Woensdag 12:00 – 17:00 uur
Donderdag 12:00 – 17:00 uur
Vrijdag 12:00 – 17:00 uur
Eerste zaterdag van de maand 12:00 – 17:00 uur

🚧Let op: komende vrij, 1 maart 20u is de A9 afgesloten vanaf knooppunt Holendrecht tot en met afrit 5 Amstelveen-stadshart. Dit duurt tot ma 4 maart 5u.
🚗Ga je richting Schiphol of Haarlem? Dan word je omgeleid via de A2, A10 en A4. De extra reistijd is 10 tot 30 minuten.

De ❌ wapens ❌van @Gem_Amstelveen en @Ouder_Amstel komen op twee bruggen over de A9, bij Amstel en Bullewijk. 'De overgang wordt nu extra bijzonder en iconisch door het gemeentewapen aan weerszijden van de brug.’ Lees er hier meer over:
https://bit.ly/3UKUHrq

Nieuwe fototentoonstelling ‘Auto’s van Toen’ in Amstelveen InZicht
Autoliefhebbers opgelet: vanaf woensdag 14 februari is er een nieuwe tentoonstelling in belevingscentrum Amstelveen InZicht te bewonderen.

⛔️Let op: Ernstige verkeershinder verwacht met avondspits op A9 vanaf Badhoevedorp richting Holendrecht. Verbindingsboog bij knp Holendrecht, vanaf de A9 naar A2 ri Utrecht is dicht door slecht wegdek.

🚗Verkeer ri Almere/Utrecht gaat via de A4, A10 en A2.

Load More

WILT U MEER WETEN?

Stadsplein 103,
1181 ZM Amstelveen

Garage Stadsplein

*2 uur gratis met personal shopping card Stadshart

Back To Top
Zoeken