Ga naar hoofdinhoud
Impressie Amstelveen InZicht vanuit bibliotheek

Amstelveen InZicht opent vóór de zomer haar deuren

13 maart 2017 – De gemeente Amstelveen zet samen met partners Rijkswaterstaat en Vervoerregio Amsterdam een Belevingscentrum op. De komende jaren zetten drie grote projecten de stad op zijn kop. Het Belevingscentrum wordt vanaf medio juni de centrale plek waar inwoners en bedrijven terecht kunnen voor informatie over de Amstelveenlijn, de A9 en het Stadshart. En bovenal kan het Amstelveen van de nabije toekomst worden beleefd.

Om al dat werk in goede banen te leiden hebben de verantwoordelijke organisaties intensief contact met elkaar. Ze houden elkaar op de hoogte van hun projecten en stemmen de werkzaamheden zo goed mogelijk af. Die samenwerking komt bovendien, letterlijk, tot uiting in het gloednieuwe belevingscentrum ‘Amstelveen InZicht’ aan het Stadsplein, op de bovenste etage van bibliotheek Amstelland. De naam is gekozen omdat de partijen de projecten op deze plek inzichtelijk maken en de realisatie an de projecten nu ook daadwerkelijk in zicht komt.

REIS NAAR DE TOEKOMST

Bezoekers maken bij Amstelveen InZicht een reis naar de toekomst van Amstelveen. De nadruk komt te liggen op het eindbeeld én op de weg daarnaartoe. Niet alleen via statische informatieborden maar juist ook via filmpjes, interactieve applicaties en een lichtpresentatie over het ontstaan van Amstelveen en de ontwikkeling die de stad heeft doorgemaakt en zal doormaken. Op termijn kunnen bezoekers door Virtual Reality ook echt een kijkje in de toekomst nemen en zo het Amstelveen van 2025 ervaren. Maar ook geluidschermen en ander toegepast materiaal kan hier bekeken worden. Ook is er ruimte om informatie extra uit te lichten. Dit kan één van de drie grote projecten zijn, een gezamenlijk thema, maar ook een aangrenzend project zoals de vernieuwing van de brug bij Ouderkerk of de transformatie van kantorenpand de Bovenlanden. Het is de bedoeling dat deze informatie regelmatig wisselt. Daarnaast organiseren de partijen vanuit Amstelveen InZicht excursies, presentaties en informatiebijeenkomsten.

BEMENSING

Medewerkers van de gemeente bemensen Amstelveen InZicht en op gezette tijden houden omgevingsmanagers en communicatieadviseurs van de projecten spreekuren. Informatie over openingstijden en spreekuren volgt te zijner tijd, evenals de datum waarop het centrum haar deuren opent.

 

FOTOTENTOONSTELLING

OPENINGSTIJDEN

Woensdag 12:00 – 17:00 uur
Donderdag 12:00 – 17:00 uur
Vrijdag 12:00 – 17:00 uur
Eerste zaterdag van de maand 12:00 – 17:00 uur

⛔🚧 Van 12 tot 15 juli is er forse verkeershinder bij Amsterdam door een afsluiting van de A10 Zuid. De weg is dicht tussen knooppunt Amstel en afrit S108 richting A4/Schiphol. Hou rekening met omleidingsroutes en een extra reistijd van maximaal een uur 👇

❌Let op! Vanavond (4 juli) om 20.00 gaat de A9 dicht vanaf knooppunt Holendrecht tot aan knooppunt Badhoevedorp. Morgenochtend (5 juli) gaat de weg om 5.00 uur weer open.

🚗 Ga je richting Schiphol/Haarlem? Dan word je omgeleid via de A2, A4 en de A10.

⚠️ Update: vannacht (zon 16 juni op ma 17 juni) hijsen we het brugdek van de Schipholbrug in. Dit betekent dat de A9 zeker tot maandag 17 juni 7.00 uur in beide richtingen dicht blijft.

Houd https://www.rwsverkeersinfo.nl/ in de gaten voor updates.

👉Lees meer: https://bezoekerscentrum.rijkswaterstaat.nl/SchipholAmsterdamAlmere/news/let-op-a9-in-beide-richtingen-dicht-tot-maandag-17-juni-7-00-uur/

🚢Het nieuwe noordelijke dek van de Schipholbrug is vannacht naar de noordkant gevaren. Hiervoor moest de tijdelijke, zuidelijke brug gedemonteerd en omhoog gehesen worden. De eerste missie is volbracht!
💨Afhankelijk van het weer, wordt het nieuwe dek op zijn plek gehesen.

Load More

WILT U MEER WETEN?

Stadsplein 103,
1181 ZM Amstelveen

Garage Stadsplein

*2 uur gratis met personal shopping card Stadshart

Back To Top
Zoeken