Ga naar hoofdinhoud
fieke007

Meld u aan voor de Begeleiding Commissies Uitvoering Amstelveenlijn

15 november 2017 – VITAL, hoofdaannemer van de Amstelveenlijn, organiseert vanaf begin 2018 bijeenkomsten van ‘Begeleiding Commissies Uitvoering’. Voor bewoners en ondernemers in Amstelveen wordt dit dé plek om in gesprek te gaan met de aannemer over de vernieuwing van de Amstelveenlijn. U kunt zich nu aanmelden.

Begeleiding Commissies Uitvoering klinkt misschien een beetje deftig, maar dat is het zeker niet: het is een groep mensen die kennis en ervaring delen over – in dit geval – de vernieuwing van de Amstelveenlijn. In BCU’s zitten omwonenden, ondernemers, afgevaardigden van de gemeente Amstelveen (en als het van toepassing is Amsterdam), medewerkers van het Projectteam Amstelveenlijn en vertegenwoordigers van hoofdaannemer VITAL. Gezamenlijk steken zij een paar keer per jaar de koppen bij elkaar om te bespreken hoe de vernieuwing verloopt, en wat er misschien anders of beter kan.

Géén klachtenloket, wél klankbordgroep

Een BCU is géén klachtenloket, géén plek om uw eigen wensen op tafel te leggen, en ook niet bedoeld om het hele project nog eens ter discussie te stellen. Wél is het een klankbordgroep die het algemeen belang tegen het licht houdt en constructieve feedback geeft aan de aannemer. Over bijvoorbeeld kleine, dagelijkse ongemakken zoals geluidshinder of het ophalen van huisvuil. Of over een tijdelijke omleiding die in de praktijk onhandig uitpakt. Maar ook ‘grotere’ zaken zoals veiligheid en leefbaarheid kunnen aan bod komen.

Ervaringen rond Noord/Zuidlijn

In Amsterdam is de BCU-aanpak met succes beproefd bij de bouw van de Noord/Zuidlijn. Voor een indruk hoe dat verliep, en hoe deelnemers hun BCU-inbreng ervaarden, kunt u kijken op www.noordzuidlijnkennis.net.

Doelstellingen in Amstelveen

Voor de Begeleidingscommissies Uitvoering bij de Amstelveenlijn heeft VITAL twee hoofddoelstellingen: ervoor zorgen dat u, in de omgeving van de Amstelveenlijn, zich positief betrokken voelt, en dat u minimale hinder ervaart. In de BCU’s wordt daar op vier manieren naar gestreefd:

  • het rechtstreeks betrekken en informeren van de omgeving bij de vernieuwing van de Amstelveenlijn;
  • het benutten van kennis en ervaring van de omgeving;
  • het evalueren van werkzaamheden en maatregelen op doelmatigheid en effectiviteit – en, als dat nodig en mogelijk is, aanpassingen doorvoeren;
  • anticiperen op lokale situaties, zoals een braderie of een avondvierdaagse.

VITAL bepaalt het aantal BCU’s en hun locatie op basis van de geselecteerde leden en hun woonlocatie.

Meld u aan!

U kunt uw interesse in de BCU kenbaar maken door een e-mail te sturen naar bcu@vitalinfra.nl. U ontvang dan per mail een aanmeldformulier. Deze kunt u ingevuld retour sturen per mail of per post naar Bovenkerkerweg 6, 1185 XE, Amstelveen, t.a.v. BCU/VITAL. Uw aanmelding is definitief als VITAL uw aanmeldformulier retour heeft ontvangen. Aanmelden kan t/m vrijdag 12 januari 2018, waarna de selectie plaatsvindt. De gekozen leden krijgen eind januari bericht.

Bron: amstelveenlijn.nl

 

FOTOTENTOONSTELLING

OPENINGSTIJDEN

Woensdag 12:00 – 17:00 uur
Donderdag 12:00 – 17:00 uur
Vrijdag 12:00 – 17:00 uur
Eerste zaterdag van de maand 12:00 – 17:00 uur

🚌 Ben jij erbij? Op donderdag 30 mei starten we weer met de busrondleiding langs de highlights van de werkzaamheden rond de A9.
👉Meer weten en inschrijven? Kan hier: https://bezoekerscentrum.rijkswaterstaat.nl/.../rondleid.../

🎨 Kunstliefhebbers opgelet! De kunstschilder Iris Bijleveld uit Amstelveen, bekend om haar schilderijen van de A9, is op zoek naar inspiratie voor haar volgende schilderij. 🖼️ Heb jij een origineel idee voor een nieuw A9-schilderij?

2

📸✨ Ontdek de nostalgie bij "Auto's van Toen" in Amstelveen InZicht! Met al 650+ bezoekers en tellende, is het een groot succes! Mis dit niet, nog te zien tot 12 april op het Stadsplein. En terwijl je hier bent, doe mee aan onze prijsvraag en maak kans op kaartjes voor het

🚧Let op: komende vrij, 1 maart 20u is de A9 afgesloten vanaf knooppunt Holendrecht tot en met afrit 5 Amstelveen-stadshart. Dit duurt tot ma 4 maart 5u.
🚗Ga je richting Schiphol of Haarlem? Dan word je omgeleid via de A2, A10 en A4. De extra reistijd is 10 tot 30 minuten.

Load More

WILT U MEER WETEN?

Stadsplein 103,
1181 ZM Amstelveen

Garage Stadsplein

*2 uur gratis met personal shopping card Stadshart

Back To Top
Zoeken