Ga naar hoofdinhoud
ondertekenning Tramlijn -5

Bewoners kiezen nieuwe naam tramlijn tussen Uithoorn en Amsterdam Zuid

13 maart 2018 – De bestuurders Marvin Polak (Uithoorn), Jeroen Brandes (Amstelveen) hebben het startschot gegeven voor de verkiezing van de naam voor de tramlijn tussen Uithoorn en Amsterdam Zuid. Pieter Litjens (Vervoerregio) was helaas door omstandigheden verhinderd. De wethouders van de gemeenten onthulden een bord met daarop de vijf mogelijke namen voor de eerste regionale tramlijn in de vervoerregio Amsterdam.

De Amstelveenlijn (de huidige lijn 51) wordt omgebouwd tot een hoogwaardige tramverbinding tussen Amstelveen Westwijk en Amsterdam Zuid. Als de ombouw in 2020 klaar is, wordt de trambaan doorgetrokken naar het centrum van Uithoorn, de Uithoornlijn. Gezamenlijk ontstaat zo de eerste regionale tramlijn in onze regio.

Voor de vernieuwde en verlengde tramlijn zijn wij op zoek naar een lijnnaam. Inwoners van Amstelveen, Uithoorn en Amsterdam nodigt de Vervoerregio Amsterdam om te stemmen op één van de vijf volgende opties.

Amstellandtram
Legmeerlijn
Poldertram
ViaVeenlijn
Amsteltram

Inwoners kunnen online stemmen via op de website van de Vervoerregio of in bezoekerscentrum Amstelveen InZicht (open (woe + vrij tussen 12:00 en 17:00 uur, donderdag 12.00 – 19.00 uur en zaterdag 17 maart en zaterdag 7 april van 12.00 – 17.00 uur)) en het gemeentehuis van Uithoorn (dagelijks geopend behalve vrijdagmiddag). Stemmen is mogelijk tot 14 april 2018.

Onder alle inzenders verloot de Vervoerregio vijf cadeaubonnen ter waarde van 75 euro plus een uitnodiging voor de feestelijke start van de tramlijn.

FOTOTENTOONSTELLING

OPENINGSTIJDEN

Woensdag 12:00 – 17:00 uur
Donderdag 12:00 – 17:00 uur
Vrijdag 12:00 – 17:00 uur
Eerste zaterdag van de maand 12:00 – 17:00 uur

🚧Let op: komende vrij, 1 maart 20u is de A9 afgesloten vanaf knooppunt Holendrecht tot en met afrit 5 Amstelveen-stadshart. Dit duurt tot ma 4 maart 5u.
🚗Ga je richting Schiphol of Haarlem? Dan word je omgeleid via de A2, A10 en A4. De extra reistijd is 10 tot 30 minuten.

De ❌ wapens ❌van @Gem_Amstelveen en @Ouder_Amstel komen op twee bruggen over de A9, bij Amstel en Bullewijk. 'De overgang wordt nu extra bijzonder en iconisch door het gemeentewapen aan weerszijden van de brug.’ Lees er hier meer over:
https://bit.ly/3UKUHrq

Nieuwe fototentoonstelling ‘Auto’s van Toen’ in Amstelveen InZicht
Autoliefhebbers opgelet: vanaf woensdag 14 februari is er een nieuwe tentoonstelling in belevingscentrum Amstelveen InZicht te bewonderen.

⛔️Let op: Ernstige verkeershinder verwacht met avondspits op A9 vanaf Badhoevedorp richting Holendrecht. Verbindingsboog bij knp Holendrecht, vanaf de A9 naar A2 ri Utrecht is dicht door slecht wegdek.

🚗Verkeer ri Almere/Utrecht gaat via de A4, A10 en A2.

Load More

WILT U MEER WETEN?

Stadsplein 103,
1181 ZM Amstelveen

Garage Stadsplein

*2 uur gratis met personal shopping card Stadshart

Back To Top
Zoeken