Ga naar hoofdinhoud
B

Brug met bomen massaal gekozen als favoriete fietsbrug

28 november 2017 – De brug met bomen, in de stemronde aangeduid als “Brug B”, is als absolute winnaar uit de bus gekomen. Dit ontwerp ontving maar liefst 77% van de stemmen. De overige ontwerpen kregen ieder zo’n 7% van de stemmen. In totaal zijn bijna 12.000 stemmen uitgebracht op de vier ontwerpen. De architecten van het winnend ontwerp, Paul de Ruiter architects en CULD, krijgen opdracht het schetsontwerp uit te werken.

Wethouder A9 Herbert Raat (VVD): “Amstelveen heeft overduidelijk gekozen. We zijn overweldigd door het succes. Dit laat zien dat inwoners graag mee willen beslissen over hoe hun stad eruit komt te zien. Het ontwerp past goed bij het groene karakter van de stad. Wat mij betreft is de volgende stap Amstelveners na laten denken over een naam voor de brug. We zullen de komende periode kijken hoe we dit precies vorm gaan geven.”

Stemronde fietsbrug A9

Inwoners van Amstelveen konden in de eerste helft van november kiezen uit vier schetsontwerpen voor de fietsbrug die over het verkeersplein ter hoogte van de Keizer Karelweg ter hoogte van de westelijke toe- en afrit A9 komt te liggen. Stemmen kon via www.fietsbrugamstelveen.nl, door de coupon uit het Amstelveens Nieuwsblad op te sturen of door langs te komen bij Belevingscentrum Amstelveen InZicht. Een team van deskundigen beoordeelde voorafgaand aan de stemronde de ingediende ontwerpen. Zij keken naar criteria als veiligheid, techniek, kosten en functionaliteit.

Fietsbrug over de A9

Vanuit het zuiden gezien begint de (helling van de) brug bij de Ouderkerkerlaan en aan de noordzijde eindigt de (helling van de) brug bij het busstation. Met deze brug wordt het gemotoriseerd verkeer gescheiden van het langzaam verkeer. Hierdoor ontstaat een vlottere doorstroming op het kruispunt en wordt de oversteek veiliger voor fietsers, snorfietsers en voetgangers.

De bouw van de fietsbrug wordt in de laatste fase van het project verbreding A9 gerealiseerd (uiterlijk 2024-2026). Aanvullende beelden zijn vanaf woensdagmiddag 29 november te bekijken bij Amstelveen InZicht.

FOTOTENTOONSTELLING

OPENINGSTIJDEN

Woensdag 12:00 – 17:00 uur
Donderdag 12:00 – 17:00 uur
Vrijdag 12:00 – 17:00 uur
Eerste zaterdag van de maand 12:00 – 17:00 uur

🚧Let op: komende vrij, 1 maart 20u is de A9 afgesloten vanaf knooppunt Holendrecht tot en met afrit 5 Amstelveen-stadshart. Dit duurt tot ma 4 maart 5u.
🚗Ga je richting Schiphol of Haarlem? Dan word je omgeleid via de A2, A10 en A4. De extra reistijd is 10 tot 30 minuten.

De ❌ wapens ❌van @Gem_Amstelveen en @Ouder_Amstel komen op twee bruggen over de A9, bij Amstel en Bullewijk. 'De overgang wordt nu extra bijzonder en iconisch door het gemeentewapen aan weerszijden van de brug.’ Lees er hier meer over:
https://bit.ly/3UKUHrq

Nieuwe fototentoonstelling ‘Auto’s van Toen’ in Amstelveen InZicht
Autoliefhebbers opgelet: vanaf woensdag 14 februari is er een nieuwe tentoonstelling in belevingscentrum Amstelveen InZicht te bewonderen.

⛔️Let op: Ernstige verkeershinder verwacht met avondspits op A9 vanaf Badhoevedorp richting Holendrecht. Verbindingsboog bij knp Holendrecht, vanaf de A9 naar A2 ri Utrecht is dicht door slecht wegdek.

🚗Verkeer ri Almere/Utrecht gaat via de A4, A10 en A2.

Load More

WILT U MEER WETEN?

Stadsplein 103,
1181 ZM Amstelveen

Garage Stadsplein

*2 uur gratis met personal shopping card Stadshart

Back To Top
Zoeken