Ga naar hoofdinhoud
Eindhalte Uithoorn2

B&W Amstelveen stemt in met voorkeursvariant Uithoornlijn

20 september 2016 – Het college van B&W van Amstelveen zal de gemeenteraad vragen in te stemmen met de voorliggende voorkeursvariant voor de Uithoornlijn. De plannen voor de Uithoornlijn worden 25 oktober besproken in de commissie RWN en op 9 november in de gemeenteraad. Uiteindelijk besluit Regioraad van de Stadsregio Amsterdam op 13 december over de voorkeursvariant. Bij een positief besluit gaat het project Uithoornlijn naar de volgende fase en worden de plannen verder uitgewerkt.

De voorkeursvariant bestaat uit het doortrekken van de vernieuwde Amstelveenlijn naar het dorpscentrum van Uithoorn over het tracé van de Spoordijk. De tramhaltes zijn voorzien bij Aan de Zoom, het busstation Uithoorn en Dorpscentrum. De Uithoornlijn vervangt de huidige directe busverbindingen uit Uithoorn naar Amstelveen en Amsterdam. Daarnaast komt een busverbinding tussen Zijdelwaard en Amstelveen centrum.

Wethouder verkeer Jeroen Brandes: “Ons college wil meewerken aan het doortrekken van de nieuwe Amstelveenlijn naar Uithoornlijn, zodat ook een grote meerderheid van de inwoners van Uithoorn er op vooruit gaat wat betreft de kwaliteit van het openbaar vervoer. Waar ik ook tevreden over ben, is dat de plannen voor de Uithoornlijn ons geen geld kosten.”

De gemeenteraad van Uithoorn organiseert op woensdag 28 september een speciale inspraakavond over de Uithoornlijn.

FOTOTENTOONSTELLING

OPENINGSTIJDEN

Woensdag 12:00 – 17:00 uur
Donderdag 12:00 – 17:00 uur
Vrijdag 12:00 – 17:00 uur
Eerste zaterdag van de maand 12:00 – 17:00 uur

❌ Dit weekend staat voorlopig de laatste weekendafsluiting van de A9 gepland

👷‍♂️Verkeersmanager Bert Jan Zandhuis vertelt wat er op de planning staat en hoe dit in zijn werk gaat.

👉Lees hier het hele verhaal: https://bezoekerscentrum.rijkswaterstaat.nl/SchipholAmsterdamAlmere/news/voorlopig-laatste-afsluitweekend-a9-werkzaamheden-schipholbrug-en-knooppunt-holendrecht/

❌Komend weekend is de A9 tussen knooppunt Badhoevendorp en Holendrecht dicht.

👍 Wil je goed voorbereid op reis? Bij de reisadviesdienst Ask&Go kun je terecht met al je vragen.

❓Stel je vraag en krijg persoonlijk reisadvies!
Wil je weten hoe het werkt? Check de video.

Het uitkijkpunt is vandaag gesloten vanwege de hevige storm.
De veiligheid van onze bezoekers staat voorop. Als het weer het toelaat, zal het uitkijkpunt vanaf morgen weer open zijn, zodat je de werkzaamheden aan de A9 van dichtbij kunt bekijken.

❗️Let op: op vrij 10 nov vanaf 20u is de A9 in één richting dicht voor doorgaand verkeer: vanaf knooppunt Badhoevedorp tot aan knooppunt Holendrecht. Dit duurt tot ma 13 nov 5u.

Lokaal verkeer kan de opritten 4 en 5 het hele weekend gebruiken.

Vragen? https://www.askandgo.nl/a9amstelveen.html

Load More

WILT U MEER WETEN?

Stadsplein 103,
1181 ZM Amstelveen

Garage Stadsplein

*2 uur gratis met personal shopping card Stadshart

Back To Top
Zoeken