Ga naar hoofdinhoud
Eindhalte Uithoorn2

B&W Amstelveen stemt in met voorkeursvariant Uithoornlijn

20 september 2016 – Het college van B&W van Amstelveen zal de gemeenteraad vragen in te stemmen met de voorliggende voorkeursvariant voor de Uithoornlijn. De plannen voor de Uithoornlijn worden 25 oktober besproken in de commissie RWN en op 9 november in de gemeenteraad. Uiteindelijk besluit Regioraad van de Stadsregio Amsterdam op 13 december over de voorkeursvariant. Bij een positief besluit gaat het project Uithoornlijn naar de volgende fase en worden de plannen verder uitgewerkt.

De voorkeursvariant bestaat uit het doortrekken van de vernieuwde Amstelveenlijn naar het dorpscentrum van Uithoorn over het tracé van de Spoordijk. De tramhaltes zijn voorzien bij Aan de Zoom, het busstation Uithoorn en Dorpscentrum. De Uithoornlijn vervangt de huidige directe busverbindingen uit Uithoorn naar Amstelveen en Amsterdam. Daarnaast komt een busverbinding tussen Zijdelwaard en Amstelveen centrum.

Wethouder verkeer Jeroen Brandes: “Ons college wil meewerken aan het doortrekken van de nieuwe Amstelveenlijn naar Uithoornlijn, zodat ook een grote meerderheid van de inwoners van Uithoorn er op vooruit gaat wat betreft de kwaliteit van het openbaar vervoer. Waar ik ook tevreden over ben, is dat de plannen voor de Uithoornlijn ons geen geld kosten.”

De gemeenteraad van Uithoorn organiseert op woensdag 28 september een speciale inspraakavond over de Uithoornlijn.

FOTOTENTOONSTELLING

OPENINGSTIJDEN

Woensdag 12:00 – 17:00 uur
Donderdag 12:00 – 17:00 uur
Vrijdag 12:00 – 17:00 uur
Eerste zaterdag van de maand 12:00 – 17:00 uur

🚌 Ben jij erbij? Op donderdag 30 mei starten we weer met de busrondleiding langs de highlights van de werkzaamheden rond de A9.
👉Meer weten en inschrijven? Kan hier: https://bezoekerscentrum.rijkswaterstaat.nl/.../rondleid.../

🎨 Kunstliefhebbers opgelet! De kunstschilder Iris Bijleveld uit Amstelveen, bekend om haar schilderijen van de A9, is op zoek naar inspiratie voor haar volgende schilderij. 🖼️ Heb jij een origineel idee voor een nieuw A9-schilderij?

2

📸✨ Ontdek de nostalgie bij "Auto's van Toen" in Amstelveen InZicht! Met al 650+ bezoekers en tellende, is het een groot succes! Mis dit niet, nog te zien tot 12 april op het Stadsplein. En terwijl je hier bent, doe mee aan onze prijsvraag en maak kans op kaartjes voor het

🚧Let op: komende vrij, 1 maart 20u is de A9 afgesloten vanaf knooppunt Holendrecht tot en met afrit 5 Amstelveen-stadshart. Dit duurt tot ma 4 maart 5u.
🚗Ga je richting Schiphol of Haarlem? Dan word je omgeleid via de A2, A10 en A4. De extra reistijd is 10 tot 30 minuten.

Load More

WILT U MEER WETEN?

Stadsplein 103,
1181 ZM Amstelveen

Garage Stadsplein

*2 uur gratis met personal shopping card Stadshart

Back To Top
Zoeken