Ga naar hoofdinhoud
VITAL

College vergadert bij VITAL

Het college van B en W vergadert regelmatig buiten de deur. Deze week is het college op bezoek geweest bij VITAL, hoofdaannemer van de Amstelveenlijn. VITAL is een samenwerkingsverband van VolkerWessels-ondernemingen Van Hattum en Blankevoort, VolkerRail en KWS. Sinds 2017 is het bedrijf gevestigd aan de Bovenkerkerweg.

Wethouder Amstelveenlijn Jeroen Brandes: ’Goed dat VITAL zich in Amstelveen heeft gevestigd. Ze zitten zo dicht op het werk en dat heeft zijn voordelen. Ik ben blij met hun aanpak. Dat er hinder zal zijn, is onontkoombaar, maar met hun maatregelen beperkt VITAL de hinder voor omgeving, wegverkeer en openbaar vervoer’.

OMBOUW AMSTELVEENLIJN
De ombouw van sneltramlijn 51 tot een hoogwaardige tramverbinding tussen station Amsterdam Zuid en Amstelveen Westwijk vindt plaats tussen 2017 en 2020. VITAL won vorige jaar de aanbesteding onder andere doordat zij met slimme oplossingen kwam. Zo hoeft, door de werkwijze van VITAL, pas begin 2019 gestart te worden met grootschalige werkzaamheden voor het ongelijkvloers maken van de kruispunten Kronenburg, Zonnestein en Sportlaan. Hierdoor blijft sneltram 51 tot maart 2019 rijden tot Westwijk. VITAL weet ook de oost-westverbinding bij kruispunt Sportlaan tijdens de bouw in stand te houden. Dit is mogelijk door het kruispunt Sportlaan volledig verdiept aan te leggen in plaats van half-verdiept. Een oplossing waarmee ook tegemoet gekomen is aan een sterke wens van de omgeving. Het wegverkeer heeft eveneens baat bij de plannen van VITAL, doordat twee keer twee rijbanen in beide richtingen op de Beneluxbaan behouden kunnen blijven tijdens de bouw.

VITAL voert momenteel voorbereidende werkzaamheden uit. Begin 2019 starten grootschalige werkzaamheden op de drie kruispunten. Hoewel het hele jaar hard gewerkt wordt, valt de piekperiode van de gehele vernieuwing (infrastructuur, haltes en kruispunten) in de zomer van 2019. Vanaf maart 2019 wordt sneltram 51 tot aan de ingebruikname van de vernieuwde Amstelveenlijn vervangen door een tijdelijke buslijn (tram 5 blijft rijden met uitzondering van zomer 2019 en een aantal weekenden). In de loop van 2020 start het testen, waarna eind 2020 de vernieuwde Amstelveenlijn weer in gebruik gaat. Tot slot vindt de afronding van het project plaats in het eerste kwartaal van 2021.

COLLEGE BIJ U OP BEZOEK?

Amstelveen zet in op een goed vestigingsklimaat voor bedrijven. Het college vindt het belangrijk om goede contacten te onderhouden met bedrijven en instellingen in Amstelveen. Organisaties kunnen het college uitnodigen voor een bezoek door een email te sturen aan: collegeoplocatie@amstelveen.nl. Het college vergadert via haar normale agenda (deze wordt dus niet aangepast aan de instelling waar het college vergadert). Uiteraard neemt het college na de vergadering graag een kijkje in de organisatie.

 

FOTOTENTOONSTELLING

OPENINGSTIJDEN

Woensdag 12:00 – 17:00 uur
Donderdag 12:00 – 17:00 uur
Vrijdag 12:00 – 17:00 uur
Eerste zaterdag van de maand 12:00 – 17:00 uur

🚧Let op: komende vrij, 1 maart 20u is de A9 afgesloten vanaf knooppunt Holendrecht tot en met afrit 5 Amstelveen-stadshart. Dit duurt tot ma 4 maart 5u.
🚗Ga je richting Schiphol of Haarlem? Dan word je omgeleid via de A2, A10 en A4. De extra reistijd is 10 tot 30 minuten.

De ❌ wapens ❌van @Gem_Amstelveen en @Ouder_Amstel komen op twee bruggen over de A9, bij Amstel en Bullewijk. 'De overgang wordt nu extra bijzonder en iconisch door het gemeentewapen aan weerszijden van de brug.’ Lees er hier meer over:
https://bit.ly/3UKUHrq

Nieuwe fototentoonstelling ‘Auto’s van Toen’ in Amstelveen InZicht
Autoliefhebbers opgelet: vanaf woensdag 14 februari is er een nieuwe tentoonstelling in belevingscentrum Amstelveen InZicht te bewonderen.

⛔️Let op: Ernstige verkeershinder verwacht met avondspits op A9 vanaf Badhoevedorp richting Holendrecht. Verbindingsboog bij knp Holendrecht, vanaf de A9 naar A2 ri Utrecht is dicht door slecht wegdek.

🚗Verkeer ri Almere/Utrecht gaat via de A4, A10 en A2.

Load More

WILT U MEER WETEN?

Stadsplein 103,
1181 ZM Amstelveen

Garage Stadsplein

*2 uur gratis met personal shopping card Stadshart

Back To Top
Zoeken