Ga naar hoofdinhoud
Amstelveenlijn181031-Kronenburg-05

Details pendelbus vanuit Westwijk bekend

19 december 2018 – Tijdens de ombouw van de Amstelveenlijn wordt sneltram 51 vervangen door bus 55. Deze bus rijdt tot 12x per uur in de spits tussen Amstelveen halte Sacharovlaan naar Station Zuid (meer informatie hierover, klik hier).  Deze buslijn wordt aangevuld met een pendelbus die rijdt tussen eindhalte Amstelveen Westwijk en ziekenhuis Amstelland. Onderweg stopt hij op de haltes Westwijkplein en halte Seine. Deze extra verbinding was een bestuurlijke toezegging uit 2016. De pendelbus krijgt nummer 551 en zorgt ervoor dat reizigers die niet naar verder weg gelegen haltes kunnen lopen/fietsen, vanuit het zuidelijke deel van Amstelveen Westwijk tijdens de Ombouw van de Amstelveenlijn, ontsloten worden met een buslijn. Lijn 551 is een tijdelijke oplossing voor de duur van de Ombouw van de Amstelveenlijn.

Pendelbus 551 is een aanvullende busverbinding die o.a. voorziet in de bediening van Gezondheidscentrum Westwijk dat direct grenst aan de lijn 51-eindhalte Westwijk. Dit centrum heeft een functie voor geheel Amstelveen. Reizigers uit Amstelveen Noord kunnen met buslijn 357/358 naar Westwijkplein en dan met de pendelbus naar het Gezondheidscentrum.

Route bus 551

De route van de bus is als volgt (de vier haltes zijn hierbij vetgedrukt):
Eindhalte lijn 51 (laad en loshaven in de buitenbocht, ter hoogte van lijn 51-chauffeursverblijf) – B. von Suttnerlaan –  Westwijkplein – Sacharovlaan – Beneluxbaan – Gondel – Turfschip –  Groenelaan (halte Seine) – Groenelaan – Ziekenhuis Amstelland.

HOE VAAK EN WANNEER?
De bus gaat 7 dagen per week iedere 40 minuten rijden tussen 7:00 en 23:00 uur.  U kunt gewoon betalen met uw OV-chipkaart bij de chauffeur zoals u gewend bent. Het materieel is voorzien van een rolstoelplank om één passagier in een rolstoel mee te kunnen nemen.

OVERSTAP LIJN 55 EN R-NETLIJNEN UITHOORN
Naast de pendelbus is er ook overeenstemming bereikt over een extra overstapmogelijkheid van de R-net lijnen uit Uithoorn en Aalsmeer (347 en 348) op buslijn 55. Deze extra stop komt in de buurt van de halte Zagerij waar de R-net buslijnen 347 en 348 (van/naar Uithoorn) stoppen. Lijn 55 stopt hier om de hoek, op de dr. Willem Dreesweg.  Zo ontstaat hier een compacte overstap als alternatief voor de per 3 maart vervallen overstap op de halte Poortwachter. Ook deze maatregel geldt gedurende de ombouw van de Amstelveenlijn.

Wethouder Rob Ellermeijer is verheugd met de komst van de pendelbus. “Bewoners hadden zorgen over de bereikbaarheid van ouderencentra, gezondheidscentra en ziekenhuis Amstelland. Vorige week nam ik op het Dignahof 450 handtekeningen in ontvangst die de urgentie van een goede busverbinding onderstrepen. De nieuwe buslijn 551 gaat voorlopig tot en met eind 2020 rijden. In deze periode werken wij ook aan een meer permanente oplossing voor een bus vergelijkbaar met de voormalige lijn 199. Ik ben blij dat wij de bewoners die op deze busverbinding zaten te wachten deze kerstboodschap kunnen brengen.”

FOTOTENTOONSTELLING

OPENINGSTIJDEN

Woensdag 12:00 – 17:00 uur
Donderdag 12:00 – 17:00 uur
Vrijdag 12:00 – 17:00 uur
Eerste zaterdag van de maand 12:00 – 17:00 uur

Wij kijken terug op een succesvolle editie van de Dag van de Bouw met een record aantal bezoekers van ruim 2500!

Bekijk alle foto's op: https://bezoekerscentrum.rijkswaterstaat.nl/SchipholAmsterdamAlmere/?gallery=succesvolle-dag-van-de-bouw-in-amstelveen.

Ontdek de wereld van de bouw! 📷 Kom op zaterdag 8 juni naar de A9 bouwplaats in Amstelveen. Klim in een bouwmachine, doe mee aan de fietsrondleiding of speel met kilo’s LEGO! 📷📷 Leer alles over de verbreding en verdiepte aanleg van de A9 Badhoevedorp-Holendrecht.

🚌 Ben jij erbij? Op donderdag 30 mei starten we weer met de busrondleiding langs de highlights van de werkzaamheden rond de A9.
👉Meer weten en inschrijven? Kan hier: https://bezoekerscentrum.rijkswaterstaat.nl/.../rondleid.../

Load More

WILT U MEER WETEN?

Stadsplein 103,
1181 ZM Amstelveen

Garage Stadsplein

*2 uur gratis met personal shopping card Stadshart

Back To Top
Zoeken