Ga naar hoofdinhoud
XKP_190614_Brochure_A9-Badhoevedorp-Holendrecht_vp29_straks lowres

‘Goed voorbereid de eerste schop in de grond zetten’

21 februari 2020 – ‘We zijn nu echt begonnen. Voor bewoners en weggebruikers is dat ook zichtbaar, vooral de bomenkap’. Hans van der Velde, vanuit aannemer VEENIX verantwoordelijk voor de voorbereidende werkzaamheden van de A9 Badhoevedorp – Holendrecht, realiseert zich maar al te goed dat het voor bewoners even slikken is. ‘Het verwijderen van bomen en struiken blijft gevoelig en dat is ook begrijpelijk. Maar het werk wordt zorgvuldig voorbereid en ook tijdens de uitvoering goed gemonitord. Elke boom wordt onder de loep genomen door ecologen voor de flora en fauna. Hier wordt veel energie in gestoken. Je zou bijna vergeten dat we naast het verwijderen van de bomen, nog veel meer voorbereidingen te doen hebben. Zo zijn we ook met verschillende onderzoeken gestart om in de zomer goed voorbereid de eerste schop in de grond te zetten.’

Voor Hans is de omgeving bekend terrein. Eerder werkte hij aan de omlegging van knooppunt Badhoevedorp en aan de verbreding van de A2 tussen Maarssen en Holendrecht. ‘Mooi om de wegen nu op elkaar aan te laten sluiten. Maar voor we de weg daadwerkelijk gaan verbreden, moet er nog veel gebeuren, zowel boven als onder de grond’.

Lees verder op het online bezoekerscentrum van Rijkswaterstaat

FOTOTENTOONSTELLING

OPENINGSTIJDEN

Woensdag 12:00 – 17:00 uur
Donderdag 12:00 – 17:00 uur
Vrijdag 12:00 – 17:00 uur
Eerste zaterdag van de maand 12:00 – 17:00 uur

🚧Let op: komende vrij, 1 maart 20u is de A9 afgesloten vanaf knooppunt Holendrecht tot en met afrit 5 Amstelveen-stadshart. Dit duurt tot ma 4 maart 5u.
🚗Ga je richting Schiphol of Haarlem? Dan word je omgeleid via de A2, A10 en A4. De extra reistijd is 10 tot 30 minuten.

De ❌ wapens ❌van @Gem_Amstelveen en @Ouder_Amstel komen op twee bruggen over de A9, bij Amstel en Bullewijk. 'De overgang wordt nu extra bijzonder en iconisch door het gemeentewapen aan weerszijden van de brug.’ Lees er hier meer over:
https://bit.ly/3UKUHrq

Nieuwe fototentoonstelling ‘Auto’s van Toen’ in Amstelveen InZicht
Autoliefhebbers opgelet: vanaf woensdag 14 februari is er een nieuwe tentoonstelling in belevingscentrum Amstelveen InZicht te bewonderen.

⛔️Let op: Ernstige verkeershinder verwacht met avondspits op A9 vanaf Badhoevedorp richting Holendrecht. Verbindingsboog bij knp Holendrecht, vanaf de A9 naar A2 ri Utrecht is dicht door slecht wegdek.

🚗Verkeer ri Almere/Utrecht gaat via de A4, A10 en A2.

Load More

WILT U MEER WETEN?

Stadsplein 103,
1181 ZM Amstelveen

Garage Stadsplein

*2 uur gratis met personal shopping card Stadshart

Back To Top
Zoeken