Ga naar hoofdinhoud
XKP_190614_Brochure_A9-Badhoevedorp-Holendrecht_vp29_straks lowres

‘Goed voorbereid de eerste schop in de grond zetten’

21 februari 2020 – ‘We zijn nu echt begonnen. Voor bewoners en weggebruikers is dat ook zichtbaar, vooral de bomenkap’. Hans van der Velde, vanuit aannemer VEENIX verantwoordelijk voor de voorbereidende werkzaamheden van de A9 Badhoevedorp – Holendrecht, realiseert zich maar al te goed dat het voor bewoners even slikken is. ‘Het verwijderen van bomen en struiken blijft gevoelig en dat is ook begrijpelijk. Maar het werk wordt zorgvuldig voorbereid en ook tijdens de uitvoering goed gemonitord. Elke boom wordt onder de loep genomen door ecologen voor de flora en fauna. Hier wordt veel energie in gestoken. Je zou bijna vergeten dat we naast het verwijderen van de bomen, nog veel meer voorbereidingen te doen hebben. Zo zijn we ook met verschillende onderzoeken gestart om in de zomer goed voorbereid de eerste schop in de grond te zetten.’

Voor Hans is de omgeving bekend terrein. Eerder werkte hij aan de omlegging van knooppunt Badhoevedorp en aan de verbreding van de A2 tussen Maarssen en Holendrecht. ‘Mooi om de wegen nu op elkaar aan te laten sluiten. Maar voor we de weg daadwerkelijk gaan verbreden, moet er nog veel gebeuren, zowel boven als onder de grond’.

Lees verder op het online bezoekerscentrum van Rijkswaterstaat

FOTOTENTOONSTELLING

OPENINGSTIJDEN

Woensdag 12:00 – 17:00 uur
Donderdag 12:00 – 17:00 uur
Vrijdag 12:00 – 17:00 uur
Eerste zaterdag van de maand 12:00 – 17:00 uur

Wij kijken terug op een succesvolle editie van de Dag van de Bouw met een record aantal bezoekers van ruim 2500!

Bekijk alle foto's op: https://bezoekerscentrum.rijkswaterstaat.nl/SchipholAmsterdamAlmere/?gallery=succesvolle-dag-van-de-bouw-in-amstelveen.

Ontdek de wereld van de bouw! 📷 Kom op zaterdag 8 juni naar de A9 bouwplaats in Amstelveen. Klim in een bouwmachine, doe mee aan de fietsrondleiding of speel met kilo’s LEGO! 📷📷 Leer alles over de verbreding en verdiepte aanleg van de A9 Badhoevedorp-Holendrecht.

🚌 Ben jij erbij? Op donderdag 30 mei starten we weer met de busrondleiding langs de highlights van de werkzaamheden rond de A9.
👉Meer weten en inschrijven? Kan hier: https://bezoekerscentrum.rijkswaterstaat.nl/.../rondleid.../

Load More

WILT U MEER WETEN?

Stadsplein 103,
1181 ZM Amstelveen

Garage Stadsplein

*2 uur gratis met personal shopping card Stadshart

Back To Top
Zoeken