Ga naar hoofdinhoud
XKP_190614_Brochure_A9-Badhoevedorp-Holendrecht_vp29_straks lowres

‘Goed voorbereid de eerste schop in de grond zetten’

21 februari 2020 – ‘We zijn nu echt begonnen. Voor bewoners en weggebruikers is dat ook zichtbaar, vooral de bomenkap’. Hans van der Velde, vanuit aannemer VEENIX verantwoordelijk voor de voorbereidende werkzaamheden van de A9 Badhoevedorp – Holendrecht, realiseert zich maar al te goed dat het voor bewoners even slikken is. ‘Het verwijderen van bomen en struiken blijft gevoelig en dat is ook begrijpelijk. Maar het werk wordt zorgvuldig voorbereid en ook tijdens de uitvoering goed gemonitord. Elke boom wordt onder de loep genomen door ecologen voor de flora en fauna. Hier wordt veel energie in gestoken. Je zou bijna vergeten dat we naast het verwijderen van de bomen, nog veel meer voorbereidingen te doen hebben. Zo zijn we ook met verschillende onderzoeken gestart om in de zomer goed voorbereid de eerste schop in de grond te zetten.’

Voor Hans is de omgeving bekend terrein. Eerder werkte hij aan de omlegging van knooppunt Badhoevedorp en aan de verbreding van de A2 tussen Maarssen en Holendrecht. ‘Mooi om de wegen nu op elkaar aan te laten sluiten. Maar voor we de weg daadwerkelijk gaan verbreden, moet er nog veel gebeuren, zowel boven als onder de grond’.

Lees verder op het online bezoekerscentrum van Rijkswaterstaat

FOTOTENTOONSTELLING

OPENINGSTIJDEN

Woensdag 12:00 – 17:00 uur
Donderdag 12:00 – 17:00 uur
Vrijdag 12:00 – 17:00 uur
Eerste zaterdag van de maand 12:00 – 17:00 uur

❗️Let op: van vrijdag 29 september 20.00 uur tot zondag 1 oktober 09.00 uur is de #A9 in één richting dicht: vanaf knooppunt Badhoevedorp richting knooppunt Holendrecht.

🚗Verkeer wordt omgeleid via de A4, A10 en A2.

🔗

🚧van vrijdag 29 september 20.00 uur tot zondag 1 oktober 09.00 uur is de #A9 in 1 richting dicht: van knp Badhoevedorp richting knp Holendrecht.

🚗Verkeer rijdt om via de A4, A10 en A2.

Op 30 september tussen 07.00 en 23.00 uur zijn oprit 5 en 4 open.

Nog maar een paar plekjes vrij voor de busrondleiding van komende donderdag.🚌

Stap in Amstelveen of Ouderkerk a/d Amstel in de bus en bekijk de hoogtepunten van het programma SAA. Van Almere tot aan Amstelveen.

🔗Schrijf je makkelijk in via onze site: https://bezoekerscentrum.rijkswaterstaat.nl/SchipholAmsterdamAlmere/rondleidingen-highlights-saa/

Op donderdag 21 september organiseren we een webinar over het werk in Amstelveen. Op donderdag 28 september zijn we in de Schouwburg in Amstelveen voor een toelichting op de werkzaamheden. Voor het webinar moet u zich aanmelden, voor de inloopmarkt niet.

Load More

WILT U MEER WETEN?

Stadsplein 103,
1181 ZM Amstelveen

Garage Stadsplein

*2 uur gratis met personal shopping card Stadshart

Back To Top
Zoeken