Ga naar hoofdinhoud
KKplein

Herinrichting Keizer Karelplein en Kruispunt Lindenlaan-Kastanjelaan

10 april 2019 – Het Keizer Karelplein gaat op de schop. Oorspronkelijk stonden deze werkzaamheden voor 2026 gepland. Vanwege de verkeersveiligheid starten we dit jaar. Het plein moet veiliger en er moet een betere doorstroming komen. Daarom is besloten de werkzaamheden naar voren te halen.

PLANNING EN OMLEIDINGEN
Op 29 april 2019 gaat de herinrichting van het Keizer Karelplein van start. Lees bij Werk en Uitvoering alle informatie over de voortgang van de werkzaamheden, de verkeershinder en de omleidingsroutes.

TOEKOMST KEIZER KARELPLEIN
Het toekomstige Keizer Karelplein lijkt op een rotonde, maar is het feitelijk niet. Verkeer vanaf de Van der Hooplaan kan ook in de toekomst niet linksaf slaan naar de Keizer Karelweg. De indeling van de rijstroken wordt aangepast. Verkeer vanaf de Van der Hooplaan, kan straks niet meer linksaf slaan richting de Ouderkerkerlaan. Dat bevordert de doorstroming op het plein.

TOEKOMST KRUISING LINDERNLAAN-KASTANJELAAN
De kruising Keizer Karelweg-Lindenlaan-Kastanjelaan verandert in een echte rotonde. Daarnaast vindt verbreding van het fietspad aan de noordkant van de Keizer Karelweg plaats. De fietspaden richting de Handweg krijgen een asfalt- of betonverharding. Doel van deze werkzaamheden is dat langzaam verkeer, zoals schoolgaande kinderen of bewoners van het Huis aan de Poel, de kruising veiliger kunnen oversteken. We vervangen de tegels door asfalt of beton om het comfort voor fietsers te verhogen.

BEELDENDE KUNST
Bewoners rond het Keizer Karelplein hebben meegedacht om het centrale gedeelte een mooie invulling te geven. Er is gekozen voor een kunstwerk. De gemeente heeft hiervoor kunstenaar Margot Berkman in de arm genomen. Haar kunstopdrachten voor de openbare ruimte maakt ze specifiek voor een plek. Een werk van Margot Berkman is daarnaast een aanvulling op de huidige beeldencollectie van de gemeente Amstelveen. Bij het maken van een ontwerp voor een kunstwerk laat Margot Berkman zich onder andere inspireren door bewoners. Op deze wijze betrekt zij de bewoners bij het tot stand komen van het ontwerp.

BOMEN
Binnen het werkgebied bevonden zich bomen, waarvan een groot gedeelte in matige tot slechte staat bleek te verkeren. De herinrichting is een mooie gelegenheid hier iets aan te doen en waar mogelijk gezonde exemplaren terug te planten. De nieuwe bomen planten we in het najaar. Onderaan deze pagina kunt u de informatie hierover teruglezen.

CONTACT
Voor vragen kunt u terecht bij de projectleider, de heer M. van Oort, te bereiken via het telefoonnummer (020) 540 4323.

Er is een informatiehoek bij belevingscentrum InZicht, Daar kunt u de tekeningen inzien en meer informatie krijgen.

INSPRAAK EN TEKENINGEN
Het college van burgemeester en wethouders heeft op dinsdag 16 oktober 2018 de definitieve ontwerpen vastgesteld. De ontwerpen zijn vooraf besproken met verschillende belangenorganisaties zoals hulpdiensten, Vervoerregio, Fietsersbond en het wijkplatform. Op 5 september 2018 heeft een informatieavond plaatsgevonden. Op de voorlopige ontwerpen zijn enkele zienswijzen ingediend. Bij het Keizer Karelplein is het plan als gevolg van deze zienswijzen enigszins aangepast. Hieronder treft u de tekeningen en faseringen die de aannemer hanteert voor de werkzaamheden. Ook treft u hier de definitieve ontwerpen, de ingediende zienswijzen en de beantwoording.

FOTOTENTOONSTELLING

OPENINGSTIJDEN

Woensdag 12:00 – 17:00 uur
Donderdag 12:00 – 17:00 uur
Vrijdag 12:00 – 17:00 uur
Eerste zaterdag van de maand 12:00 – 17:00 uur

❗️Let op: van vrijdag 29 september 20.00 uur tot zondag 1 oktober 09.00 uur is de #A9 in één richting dicht: vanaf knooppunt Badhoevedorp richting knooppunt Holendrecht.

🚗Verkeer wordt omgeleid via de A4, A10 en A2.

🔗

🚧van vrijdag 29 september 20.00 uur tot zondag 1 oktober 09.00 uur is de #A9 in 1 richting dicht: van knp Badhoevedorp richting knp Holendrecht.

🚗Verkeer rijdt om via de A4, A10 en A2.

Op 30 september tussen 07.00 en 23.00 uur zijn oprit 5 en 4 open.

Nog maar een paar plekjes vrij voor de busrondleiding van komende donderdag.🚌

Stap in Amstelveen of Ouderkerk a/d Amstel in de bus en bekijk de hoogtepunten van het programma SAA. Van Almere tot aan Amstelveen.

🔗Schrijf je makkelijk in via onze site: https://bezoekerscentrum.rijkswaterstaat.nl/SchipholAmsterdamAlmere/rondleidingen-highlights-saa/

Op donderdag 21 september organiseren we een webinar over het werk in Amstelveen. Op donderdag 28 september zijn we in de Schouwburg in Amstelveen voor een toelichting op de werkzaamheden. Voor het webinar moet u zich aanmelden, voor de inloopmarkt niet.

Load More

WILT U MEER WETEN?

Stadsplein 103,
1181 ZM Amstelveen

Garage Stadsplein

*2 uur gratis met personal shopping card Stadshart

Back To Top
Zoeken