Ga naar hoofdinhoud
Infoavond_Stadshart

Inloopavond Stadshart goed bezocht

16 mei 2017 – De inloopavond over de nieuwe plannen voor het Stadshart in de Schouwburg is goed bezocht. Ruim 300 geïnteresseerden kwamen de plannen bekijken.

Wethouder Herbert Raat (VVD) is blij met alle belangstelling. “Er kwamen goede aanvullingen van inwoners zoals extra ruimte maken voor fietsparkeerplaatsen zowel aan de oostkant als bijvoorbeeld bij de C&A. Maar ook het toevoegen van een huisarts of een sportschool is genoemd. We gaan nu alle suggesties op een rij zetten en sturen dit nog voor de behandeling aan de gemeenteraad.”

INFORMEREN OVER DE PLANNEN
Bezoekers lieten zich onder andere informeren over ideeën om het Stadsplein te herinrichten tot een aantrekkelijke plek met ruimte voor een nieuwe bioscoop en uitbreiding van terrassen. Om dit te kunnen realiseren, moet de markt voor een deel verschoven worden naar de Rembrandtweg, die daarmee meteen beter betrokken wordt bij het Stadshart.

Naast plannen voor het Stadsplein biedt de ruimtelijke uitwerking ook handvatten om plekken als het Herenstraatje, het Nieuwe Loopveld en de oostzijde van het Stadshart aan te pakken.

Doel is te komen tot een aantrekkelijke binnenstad, waarbij functies zoals wonen, winkelen, horeca, cultuur en werken elkaar versterken. In de verdere uitwerking door ontwikkelaars is daarom goed overleg met bewoners, winkeliers en andere ondernemers in en rondom het gebied essentieel.

BEHANDELING VOORSTEL
De Ruimtelijke Uitwerking Visie Stadshart wordt op dinsdag 6 juni behandeld in de commissie Ruimte, Wonen en Natuur.

bron: www.amstelveen.nl

FOTOTENTOONSTELLING

OPENINGSTIJDEN

Woensdag 12:00 – 17:00 uur
Donderdag 12:00 – 17:00 uur
Vrijdag 12:00 – 17:00 uur
Eerste zaterdag van de maand 12:00 – 17:00 uur

❗️Let op: van vrijdag 29 september 20.00 uur tot zondag 1 oktober 09.00 uur is de #A9 in één richting dicht: vanaf knooppunt Badhoevedorp richting knooppunt Holendrecht.

🚗Verkeer wordt omgeleid via de A4, A10 en A2.

🔗

🚧van vrijdag 29 september 20.00 uur tot zondag 1 oktober 09.00 uur is de #A9 in 1 richting dicht: van knp Badhoevedorp richting knp Holendrecht.

🚗Verkeer rijdt om via de A4, A10 en A2.

Op 30 september tussen 07.00 en 23.00 uur zijn oprit 5 en 4 open.

Nog maar een paar plekjes vrij voor de busrondleiding van komende donderdag.🚌

Stap in Amstelveen of Ouderkerk a/d Amstel in de bus en bekijk de hoogtepunten van het programma SAA. Van Almere tot aan Amstelveen.

🔗Schrijf je makkelijk in via onze site: https://bezoekerscentrum.rijkswaterstaat.nl/SchipholAmsterdamAlmere/rondleidingen-highlights-saa/

Op donderdag 21 september organiseren we een webinar over het werk in Amstelveen. Op donderdag 28 september zijn we in de Schouwburg in Amstelveen voor een toelichting op de werkzaamheden. Voor het webinar moet u zich aanmelden, voor de inloopmarkt niet.

Load More

WILT U MEER WETEN?

Stadsplein 103,
1181 ZM Amstelveen

Garage Stadsplein

*2 uur gratis met personal shopping card Stadshart

Back To Top
Zoeken