Ga naar hoofdinhoud
Infoavond_Stadshart

Inloopavond Stadshart goed bezocht

16 mei 2017 – De inloopavond over de nieuwe plannen voor het Stadshart in de Schouwburg is goed bezocht. Ruim 300 geïnteresseerden kwamen de plannen bekijken.

Wethouder Herbert Raat (VVD) is blij met alle belangstelling. “Er kwamen goede aanvullingen van inwoners zoals extra ruimte maken voor fietsparkeerplaatsen zowel aan de oostkant als bijvoorbeeld bij de C&A. Maar ook het toevoegen van een huisarts of een sportschool is genoemd. We gaan nu alle suggesties op een rij zetten en sturen dit nog voor de behandeling aan de gemeenteraad.”

INFORMEREN OVER DE PLANNEN
Bezoekers lieten zich onder andere informeren over ideeën om het Stadsplein te herinrichten tot een aantrekkelijke plek met ruimte voor een nieuwe bioscoop en uitbreiding van terrassen. Om dit te kunnen realiseren, moet de markt voor een deel verschoven worden naar de Rembrandtweg, die daarmee meteen beter betrokken wordt bij het Stadshart.

Naast plannen voor het Stadsplein biedt de ruimtelijke uitwerking ook handvatten om plekken als het Herenstraatje, het Nieuwe Loopveld en de oostzijde van het Stadshart aan te pakken.

Doel is te komen tot een aantrekkelijke binnenstad, waarbij functies zoals wonen, winkelen, horeca, cultuur en werken elkaar versterken. In de verdere uitwerking door ontwikkelaars is daarom goed overleg met bewoners, winkeliers en andere ondernemers in en rondom het gebied essentieel.

BEHANDELING VOORSTEL
De Ruimtelijke Uitwerking Visie Stadshart wordt op dinsdag 6 juni behandeld in de commissie Ruimte, Wonen en Natuur.

bron: www.amstelveen.nl

FOTOTENTOONSTELLING

OPENINGSTIJDEN

Woensdag 12:00 – 17:00 uur
Donderdag 12:00 – 17:00 uur
Vrijdag 12:00 – 17:00 uur
Eerste zaterdag van de maand 12:00 – 17:00 uur

🚌 Ben jij erbij? Op donderdag 30 mei starten we weer met de busrondleiding langs de highlights van de werkzaamheden rond de A9.
👉Meer weten en inschrijven? Kan hier: https://bezoekerscentrum.rijkswaterstaat.nl/.../rondleid.../

🎨 Kunstliefhebbers opgelet! De kunstschilder Iris Bijleveld uit Amstelveen, bekend om haar schilderijen van de A9, is op zoek naar inspiratie voor haar volgende schilderij. 🖼️ Heb jij een origineel idee voor een nieuw A9-schilderij?

2

📸✨ Ontdek de nostalgie bij "Auto's van Toen" in Amstelveen InZicht! Met al 650+ bezoekers en tellende, is het een groot succes! Mis dit niet, nog te zien tot 12 april op het Stadsplein. En terwijl je hier bent, doe mee aan onze prijsvraag en maak kans op kaartjes voor het

🚧Let op: komende vrij, 1 maart 20u is de A9 afgesloten vanaf knooppunt Holendrecht tot en met afrit 5 Amstelveen-stadshart. Dit duurt tot ma 4 maart 5u.
🚗Ga je richting Schiphol of Haarlem? Dan word je omgeleid via de A2, A10 en A4. De extra reistijd is 10 tot 30 minuten.

Load More

WILT U MEER WETEN?

Stadsplein 103,
1181 ZM Amstelveen

Garage Stadsplein

*2 uur gratis met personal shopping card Stadshart

Back To Top
Zoeken