Ga naar hoofdinhoud
Fototentoonstelling InZicht A9 bouwfoto.klein

Nieuwe tentoonstelling met bouwfoto’s A9 in Amstelveen InZicht

17 oktober 2022 – Vanaf woensdag 19 oktober is er een nieuwe fototentoonstelling in belevingscentrum Amstelveen InZicht te bewonderen. Ditmaal met bouwfoto’s van de A9 van het afgelopen jaar.

WERKZAAMHEDEN OP BEELD
Er zijn onder andere foto’s te bewonderen van het slopen en opbouwen van de (tijdelijke) bruggen Kazernepad en Amsterdamseweg, de bouw van het grootste tijdelijke viaduct van Nederland bij de Keizer Karelweg, het verbreden van de Schipholbrug en het plaatsen van honderden damwanden. Wethouder Adam Elzakalai (A9): “Op deze manier kunnen bezoekers op een laagdrempelige manier zien hoe er gewerkt wordt en welke werkzaamheden aan de A9 we al achter de rug hebben. Hiermee krijgen ze een kijkje achter de schermen bij de bouw.”

LUCHTFOTO’S EN INTERVIEWS BOUWERS
De foto’s zijn afkomstig van Rijkswaterstaat en bestaan zowel uit luchtfoto’s als foto’s van dichtbij op de bouwplaats. Ook zijn er interviews van de mannen en vrouwen van de bouw te vinden.

TWEEDE FOTOTENTOONSTELLING DIT JAAR
Eerder dit jaar was in Amstelveen InZicht al een fototentoonstelling te bewonderen met historische foto’s van de A9 en het Stadshart. De tentoonstelling trok bijna 500 bezoekers naar het belevingscentrum. Vanwege het succes zijn de foto’s inmiddels ook op deze website te bewonderen.

LANGSKOMEN IN BELEVINGSCENTRUM AMSTELVEEN INZICHT
Amstelveen InZicht is geopend op woensdag, donderdag, vrijdag én de eerste zaterdag van de maand van 12.00-17.00 uur. Het belevingscentrum bevindt zich boven de bibliotheek op Stadsplein 103. De tentoonstelling duurt tot en met 23 december 2022.

FOTOTENTOONSTELLING

OPENINGSTIJDEN

Woensdag 12:00 – 17:00 uur
Donderdag 12:00 – 17:00 uur
Vrijdag 12:00 – 17:00 uur
Eerste zaterdag van de maand 12:00 – 17:00 uur

🚌 Ben jij erbij? Op donderdag 30 mei starten we weer met de busrondleiding langs de highlights van de werkzaamheden rond de A9.
👉Meer weten en inschrijven? Kan hier: https://bezoekerscentrum.rijkswaterstaat.nl/.../rondleid.../

🎨 Kunstliefhebbers opgelet! De kunstschilder Iris Bijleveld uit Amstelveen, bekend om haar schilderijen van de A9, is op zoek naar inspiratie voor haar volgende schilderij. 🖼️ Heb jij een origineel idee voor een nieuw A9-schilderij?

2

📸✨ Ontdek de nostalgie bij "Auto's van Toen" in Amstelveen InZicht! Met al 650+ bezoekers en tellende, is het een groot succes! Mis dit niet, nog te zien tot 12 april op het Stadsplein. En terwijl je hier bent, doe mee aan onze prijsvraag en maak kans op kaartjes voor het

🚧Let op: komende vrij, 1 maart 20u is de A9 afgesloten vanaf knooppunt Holendrecht tot en met afrit 5 Amstelveen-stadshart. Dit duurt tot ma 4 maart 5u.
🚗Ga je richting Schiphol of Haarlem? Dan word je omgeleid via de A2, A10 en A4. De extra reistijd is 10 tot 30 minuten.

Load More

WILT U MEER WETEN?

Stadsplein 103,
1181 ZM Amstelveen

Garage Stadsplein

*2 uur gratis met personal shopping card Stadshart

Back To Top
Zoeken