Ga naar hoofdinhoud
Fototentoonstelling InZicht A9 bouwfoto.klein

Nieuwe tentoonstelling met bouwfoto’s A9 in Amstelveen InZicht

17 oktober 2022 – Vanaf woensdag 19 oktober is er een nieuwe fototentoonstelling in belevingscentrum Amstelveen InZicht te bewonderen. Ditmaal met bouwfoto’s van de A9 van het afgelopen jaar.

WERKZAAMHEDEN OP BEELD
Er zijn onder andere foto’s te bewonderen van het slopen en opbouwen van de (tijdelijke) bruggen Kazernepad en Amsterdamseweg, de bouw van het grootste tijdelijke viaduct van Nederland bij de Keizer Karelweg, het verbreden van de Schipholbrug en het plaatsen van honderden damwanden. Wethouder Adam Elzakalai (A9): “Op deze manier kunnen bezoekers op een laagdrempelige manier zien hoe er gewerkt wordt en welke werkzaamheden aan de A9 we al achter de rug hebben. Hiermee krijgen ze een kijkje achter de schermen bij de bouw.”

LUCHTFOTO’S EN INTERVIEWS BOUWERS
De foto’s zijn afkomstig van Rijkswaterstaat en bestaan zowel uit luchtfoto’s als foto’s van dichtbij op de bouwplaats. Ook zijn er interviews van de mannen en vrouwen van de bouw te vinden.

TWEEDE FOTOTENTOONSTELLING DIT JAAR
Eerder dit jaar was in Amstelveen InZicht al een fototentoonstelling te bewonderen met historische foto’s van de A9 en het Stadshart. De tentoonstelling trok bijna 500 bezoekers naar het belevingscentrum. Vanwege het succes zijn de foto’s inmiddels ook op deze website te bewonderen.

LANGSKOMEN IN BELEVINGSCENTRUM AMSTELVEEN INZICHT
Amstelveen InZicht is geopend op woensdag, donderdag, vrijdag én de eerste zaterdag van de maand van 12.00-17.00 uur. Het belevingscentrum bevindt zich boven de bibliotheek op Stadsplein 103. De tentoonstelling duurt tot en met 23 december 2022.

FOTOTENTOONSTELLING

OPENINGSTIJDEN

Woensdag 12:00 – 17:00 uur
Donderdag 12:00 – 17:00 uur
Vrijdag 12:00 – 17:00 uur
Eerste zaterdag van de maand 12:00 – 17:00 uur

❗️Let op: van vrijdag 29 september 20.00 uur tot zondag 1 oktober 09.00 uur is de #A9 in één richting dicht: vanaf knooppunt Badhoevedorp richting knooppunt Holendrecht.

🚗Verkeer wordt omgeleid via de A4, A10 en A2.

🔗

🚧van vrijdag 29 september 20.00 uur tot zondag 1 oktober 09.00 uur is de #A9 in 1 richting dicht: van knp Badhoevedorp richting knp Holendrecht.

🚗Verkeer rijdt om via de A4, A10 en A2.

Op 30 september tussen 07.00 en 23.00 uur zijn oprit 5 en 4 open.

Nog maar een paar plekjes vrij voor de busrondleiding van komende donderdag.🚌

Stap in Amstelveen of Ouderkerk a/d Amstel in de bus en bekijk de hoogtepunten van het programma SAA. Van Almere tot aan Amstelveen.

🔗Schrijf je makkelijk in via onze site: https://bezoekerscentrum.rijkswaterstaat.nl/SchipholAmsterdamAlmere/rondleidingen-highlights-saa/

Op donderdag 21 september organiseren we een webinar over het werk in Amstelveen. Op donderdag 28 september zijn we in de Schouwburg in Amstelveen voor een toelichting op de werkzaamheden. Voor het webinar moet u zich aanmelden, voor de inloopmarkt niet.

Load More

WILT U MEER WETEN?

Stadsplein 103,
1181 ZM Amstelveen

Garage Stadsplein

*2 uur gratis met personal shopping card Stadshart

Back To Top
Zoeken