Ga naar hoofdinhoud

Ombouwen verkeerssituaties Kronenburg en Zonnestein

10 januari 2020 – Haltes Kronenburg en Zonnestein openen in het voorjaar van 2020. Om dat te realiseren, start VITAL eind januari met het ombouwen van de verkeerssituatie: het aansluiten van de nieuwe wegen op de bestaande wegen. Eerst bij Kronenburg, daarna bij Zonnestein. Wat houden deze werkzaamheden in en wat merkt u ervan?

Waar de aannemer van de Amstelveenlijn, VITAL, nu nog aan het afbouwen is, starten ze in de nacht van zondag 26 op maandag 27 januari bij Kronenburg met het ombouwen van de verkeerssituatie. Op 9 maart 2020 gaat kruispunt Kronenburg dan helemaal open voor al het verkeer en kunnen OV-reizigers gebruikmaken van de nieuwe halte Kronenburg. Zodra Kronenburg open gaat worden de fiets- en voetgangersoversteek bij Biesbosch en de tijdelijke halte Biesbosch opgeheven. Kruispunt/halte Zonnestein gaat vervolgens op 4 mei 2020 open.

Om de gevolgen voor het verkeer beheersbaar te houden is het niet mogelijk om de verkeerssituaties bij Kronenburg en Zonnestein tegelijkertijd om te bouwen. Het ombouwen gaat gepaard met veel wisselende verkeerssituaties en helaas veel hinder voor het verkeer. Welke verkeerssituaties kunt u verwachten? Op de website van de Amstelveenlijn kunt u alle situaties op een kaartje zien.

Back To Top
Zoeken