Ga naar hoofdinhoud
fietsomleiding

Omleiding voor fietsers tussen Uilenstede en Oranjebaan (fase 1)

25 april 2018 – Het fietspad aan de oostzijde van de Beneluxbaan tussen de haltes Uilenstede en Oranjebaan gaat vanaf 1 mei langdurig dicht in verband met werkzaamheden voor de Amstelveenlijn. Dit betekent dat er vanaf dan een omleiding voor (brom-)fietsers geldt.

Per 1 mei wordt ter plaatse een omleiding voor (brom-)fietsers aangegeven via de Max Havelaarlaan, Westelijk Halfrond, Eleanor Rooseveltlaan en de Prof. J.H. Bavincklaan. Deze parallel route door de wijken is vrij van verkeerslichten en de meest logische omleidingsroute. Het is circa 2 minuten langer fietsen. De omleiding duurt naar verwachting tot begin 2020.

WAAROM GAAT HET FIETSPAD DICHT?
Net als in de afgelopen maanden vinden er ook in de komende periode rondom Kronenburg en Zonnestein diverse werkzaamheden plaats. Zo gaat VITAL in de zomer aan de slag met kabel- en leidingwerkzaamheden en is nu Nuon Warmte nog bezig, waardoor een deel van het fietspad (tussen de Saskia van Uylenburgweg en de Straat van Messina) al dicht is. Om verwarring en onveilige situaties te vermijden met telkens wisselende fietsroutes gaat het fietspad aan de oostzijde van de Beneluxbaan tussen de haltes Uilenstede en Oranjebaan per 1 mei 2018 tot begin 2020 dicht.

De aankondigingsborden dat het fietspad dicht gaat staan er sinds deze week. Een plattegrond met de omleidingsroute staat onderaan dit artikel.

FASE 1, BETEKENT DIT MEERDERE FASES?
De fietsomleiding tussen haltes Uilenstede en Oranjebaan bestaat in totaal uit drie fases. In fase 2 wordt het fietspad langs de westzijde van de Beneluxbaan tussen Hoeksewaard en Mr. G. Groen van Prinstererlaan afgesloten. Ook hier zullen fietsers omgeleid worden via de parallel route door de wijken. En als VITAL echt aan de slag gaat met de aanleg van de ongelijkvloerse kruispunten komt er in fase 3 een tijdelijke oversteekplaats voor fietsers tussen de Rembrandtweg en de Straat van Messina. Over wanneer precies fases 2 en 3 starten informeren we u op een later moment weer.

Fietsomleidingsroute Uilenstede – Oranjebaan

FOTOTENTOONSTELLING

OPENINGSTIJDEN

Woensdag 12:00 – 17:00 uur
Donderdag 12:00 – 17:00 uur
Vrijdag 12:00 – 17:00 uur
Eerste zaterdag van de maand 12:00 – 17:00 uur

❗️Let op: van vrijdag 29 september 20.00 uur tot zondag 1 oktober 09.00 uur is de #A9 in één richting dicht: vanaf knooppunt Badhoevedorp richting knooppunt Holendrecht.

🚗Verkeer wordt omgeleid via de A4, A10 en A2.

🔗

🚧van vrijdag 29 september 20.00 uur tot zondag 1 oktober 09.00 uur is de #A9 in 1 richting dicht: van knp Badhoevedorp richting knp Holendrecht.

🚗Verkeer rijdt om via de A4, A10 en A2.

Op 30 september tussen 07.00 en 23.00 uur zijn oprit 5 en 4 open.

Nog maar een paar plekjes vrij voor de busrondleiding van komende donderdag.🚌

Stap in Amstelveen of Ouderkerk a/d Amstel in de bus en bekijk de hoogtepunten van het programma SAA. Van Almere tot aan Amstelveen.

🔗Schrijf je makkelijk in via onze site: https://bezoekerscentrum.rijkswaterstaat.nl/SchipholAmsterdamAlmere/rondleidingen-highlights-saa/

Op donderdag 21 september organiseren we een webinar over het werk in Amstelveen. Op donderdag 28 september zijn we in de Schouwburg in Amstelveen voor een toelichting op de werkzaamheden. Voor het webinar moet u zich aanmelden, voor de inloopmarkt niet.

Load More

WILT U MEER WETEN?

Stadsplein 103,
1181 ZM Amstelveen

Garage Stadsplein

*2 uur gratis met personal shopping card Stadshart

Back To Top
Zoeken