Ga naar hoofdinhoud
fietsomleiding

Omleiding voor fietsers tussen Uilenstede en Oranjebaan (fase 1)

25 april 2018 – Het fietspad aan de oostzijde van de Beneluxbaan tussen de haltes Uilenstede en Oranjebaan gaat vanaf 1 mei langdurig dicht in verband met werkzaamheden voor de Amstelveenlijn. Dit betekent dat er vanaf dan een omleiding voor (brom-)fietsers geldt.

Per 1 mei wordt ter plaatse een omleiding voor (brom-)fietsers aangegeven via de Max Havelaarlaan, Westelijk Halfrond, Eleanor Rooseveltlaan en de Prof. J.H. Bavincklaan. Deze parallel route door de wijken is vrij van verkeerslichten en de meest logische omleidingsroute. Het is circa 2 minuten langer fietsen. De omleiding duurt naar verwachting tot begin 2020.

WAAROM GAAT HET FIETSPAD DICHT?
Net als in de afgelopen maanden vinden er ook in de komende periode rondom Kronenburg en Zonnestein diverse werkzaamheden plaats. Zo gaat VITAL in de zomer aan de slag met kabel- en leidingwerkzaamheden en is nu Nuon Warmte nog bezig, waardoor een deel van het fietspad (tussen de Saskia van Uylenburgweg en de Straat van Messina) al dicht is. Om verwarring en onveilige situaties te vermijden met telkens wisselende fietsroutes gaat het fietspad aan de oostzijde van de Beneluxbaan tussen de haltes Uilenstede en Oranjebaan per 1 mei 2018 tot begin 2020 dicht.

De aankondigingsborden dat het fietspad dicht gaat staan er sinds deze week. Een plattegrond met de omleidingsroute staat onderaan dit artikel.

FASE 1, BETEKENT DIT MEERDERE FASES?
De fietsomleiding tussen haltes Uilenstede en Oranjebaan bestaat in totaal uit drie fases. In fase 2 wordt het fietspad langs de westzijde van de Beneluxbaan tussen Hoeksewaard en Mr. G. Groen van Prinstererlaan afgesloten. Ook hier zullen fietsers omgeleid worden via de parallel route door de wijken. En als VITAL echt aan de slag gaat met de aanleg van de ongelijkvloerse kruispunten komt er in fase 3 een tijdelijke oversteekplaats voor fietsers tussen de Rembrandtweg en de Straat van Messina. Over wanneer precies fases 2 en 3 starten informeren we u op een later moment weer.

Fietsomleidingsroute Uilenstede – Oranjebaan

FOTOTENTOONSTELLING

OPENINGSTIJDEN

Woensdag 12:00 – 17:00 uur
Donderdag 12:00 – 17:00 uur
Vrijdag 12:00 – 17:00 uur
Eerste zaterdag van de maand 12:00 – 17:00 uur

🚌 Ben jij erbij? Op donderdag 30 mei starten we weer met de busrondleiding langs de highlights van de werkzaamheden rond de A9.
👉Meer weten en inschrijven? Kan hier: https://bezoekerscentrum.rijkswaterstaat.nl/.../rondleid.../

🎨 Kunstliefhebbers opgelet! De kunstschilder Iris Bijleveld uit Amstelveen, bekend om haar schilderijen van de A9, is op zoek naar inspiratie voor haar volgende schilderij. 🖼️ Heb jij een origineel idee voor een nieuw A9-schilderij?

2

📸✨ Ontdek de nostalgie bij "Auto's van Toen" in Amstelveen InZicht! Met al 650+ bezoekers en tellende, is het een groot succes! Mis dit niet, nog te zien tot 12 april op het Stadsplein. En terwijl je hier bent, doe mee aan onze prijsvraag en maak kans op kaartjes voor het

🚧Let op: komende vrij, 1 maart 20u is de A9 afgesloten vanaf knooppunt Holendrecht tot en met afrit 5 Amstelveen-stadshart. Dit duurt tot ma 4 maart 5u.
🚗Ga je richting Schiphol of Haarlem? Dan word je omgeleid via de A2, A10 en A4. De extra reistijd is 10 tot 30 minuten.

Load More

WILT U MEER WETEN?

Stadsplein 103,
1181 ZM Amstelveen

Garage Stadsplein

*2 uur gratis met personal shopping card Stadshart

Back To Top
Zoeken