Ga naar hoofdinhoud
Onbewoonbaar-woningen-Oude-dorp

Onbewoonbaar maken te slopen woningen Oude Dorp Amstelveen

17 april 2020 – Om ruimte te maken voor de verbreding van de A9 Badhoevedorp – Holendrecht (A9 BAHO), moeten bij het Oude Dorp in Amstelveen woningen gesloopt worden. Het gaat om de woningen aan de Middeldorpstraat 10 t/m 20, Smedemanplein 6, 7 en 8 en Smedemanstraat 2 en 4.

Vanaf 1 april 2020 staan deze woningen leeg. In een aantal van deze woningen leven dwergvleermuizen. Omdat dit een beschermde diersoort is, hebben we de afgelopen maanden alternatieve verblijfplaatsen in de buurt gerealiseerd in de vorm van 52 vleermuiskasten aan gevels van woningen en andere panden. Dit maakt onderdeel uit van de maatregelen die we nemen in het kader van de Flora en Faunawet-ontheffing die eind maart is gepubliceerd. De procedure voor deze ontheffing loopt nog. Daardoor zal de daadwerkelijke sloop na de zomer plaats vinden, als de kraamtijd van de vleermuizen voorbij is.

ONBEWOONBAAR MAKEN
Om het kraken van deze woningen in de tussentijd te voorkomen, is vanaf 1 april gestart met het onbewoonbaar maken van de woningen. Ramen en deuren worden verwijderd, evenals keuken, sanitair, vloeren en trappen. Ook sluiten we de elektriciteit af en wordt asbestonderzoek gedaan. Om de te slopen woningen staan bouwhekken.

Meer informatie vindt u op de website van Rijkswaterstaat

FOTOTENTOONSTELLING

OPENINGSTIJDEN

Woensdag 12:00 – 17:00 uur
Donderdag 12:00 – 17:00 uur
Vrijdag 12:00 – 17:00 uur
Eerste zaterdag van de maand 12:00 – 17:00 uur

⛔🚧 Van 12 tot 15 juli is er forse verkeershinder bij Amsterdam door een afsluiting van de A10 Zuid. De weg is dicht tussen knooppunt Amstel en afrit S108 richting A4/Schiphol. Hou rekening met omleidingsroutes en een extra reistijd van maximaal een uur 👇

❌Let op! Vanavond (4 juli) om 20.00 gaat de A9 dicht vanaf knooppunt Holendrecht tot aan knooppunt Badhoevedorp. Morgenochtend (5 juli) gaat de weg om 5.00 uur weer open.

🚗 Ga je richting Schiphol/Haarlem? Dan word je omgeleid via de A2, A4 en de A10.

⚠️ Update: vannacht (zon 16 juni op ma 17 juni) hijsen we het brugdek van de Schipholbrug in. Dit betekent dat de A9 zeker tot maandag 17 juni 7.00 uur in beide richtingen dicht blijft.

Houd https://www.rwsverkeersinfo.nl/ in de gaten voor updates.

👉Lees meer: https://bezoekerscentrum.rijkswaterstaat.nl/SchipholAmsterdamAlmere/news/let-op-a9-in-beide-richtingen-dicht-tot-maandag-17-juni-7-00-uur/

🚢Het nieuwe noordelijke dek van de Schipholbrug is vannacht naar de noordkant gevaren. Hiervoor moest de tijdelijke, zuidelijke brug gedemonteerd en omhoog gehesen worden. De eerste missie is volbracht!
💨Afhankelijk van het weer, wordt het nieuwe dek op zijn plek gehesen.

Load More

WILT U MEER WETEN?

Stadsplein 103,
1181 ZM Amstelveen

Garage Stadsplein

*2 uur gratis met personal shopping card Stadshart

Back To Top
Zoeken