Ga naar hoofdinhoud
Onbewoonbaar-woningen-Oude-dorp

Onbewoonbaar maken te slopen woningen Oude Dorp Amstelveen

17 april 2020 – Om ruimte te maken voor de verbreding van de A9 Badhoevedorp – Holendrecht (A9 BAHO), moeten bij het Oude Dorp in Amstelveen woningen gesloopt worden. Het gaat om de woningen aan de Middeldorpstraat 10 t/m 20, Smedemanplein 6, 7 en 8 en Smedemanstraat 2 en 4.

Vanaf 1 april 2020 staan deze woningen leeg. In een aantal van deze woningen leven dwergvleermuizen. Omdat dit een beschermde diersoort is, hebben we de afgelopen maanden alternatieve verblijfplaatsen in de buurt gerealiseerd in de vorm van 52 vleermuiskasten aan gevels van woningen en andere panden. Dit maakt onderdeel uit van de maatregelen die we nemen in het kader van de Flora en Faunawet-ontheffing die eind maart is gepubliceerd. De procedure voor deze ontheffing loopt nog. Daardoor zal de daadwerkelijke sloop na de zomer plaats vinden, als de kraamtijd van de vleermuizen voorbij is.

ONBEWOONBAAR MAKEN
Om het kraken van deze woningen in de tussentijd te voorkomen, is vanaf 1 april gestart met het onbewoonbaar maken van de woningen. Ramen en deuren worden verwijderd, evenals keuken, sanitair, vloeren en trappen. Ook sluiten we de elektriciteit af en wordt asbestonderzoek gedaan. Om de te slopen woningen staan bouwhekken.

Meer informatie vindt u op de website van Rijkswaterstaat

FOTOTENTOONSTELLING

OPENINGSTIJDEN

Woensdag 12:00 – 17:00 uur
Donderdag 12:00 – 17:00 uur
Vrijdag 12:00 – 17:00 uur
Eerste zaterdag van de maand 12:00 – 17:00 uur

🚌 Ben jij erbij? Op donderdag 30 mei starten we weer met de busrondleiding langs de highlights van de werkzaamheden rond de A9.
👉Meer weten en inschrijven? Kan hier: https://bezoekerscentrum.rijkswaterstaat.nl/.../rondleid.../

🎨 Kunstliefhebbers opgelet! De kunstschilder Iris Bijleveld uit Amstelveen, bekend om haar schilderijen van de A9, is op zoek naar inspiratie voor haar volgende schilderij. 🖼️ Heb jij een origineel idee voor een nieuw A9-schilderij?

2

📸✨ Ontdek de nostalgie bij "Auto's van Toen" in Amstelveen InZicht! Met al 650+ bezoekers en tellende, is het een groot succes! Mis dit niet, nog te zien tot 12 april op het Stadsplein. En terwijl je hier bent, doe mee aan onze prijsvraag en maak kans op kaartjes voor het

🚧Let op: komende vrij, 1 maart 20u is de A9 afgesloten vanaf knooppunt Holendrecht tot en met afrit 5 Amstelveen-stadshart. Dit duurt tot ma 4 maart 5u.
🚗Ga je richting Schiphol of Haarlem? Dan word je omgeleid via de A2, A10 en A4. De extra reistijd is 10 tot 30 minuten.

Load More

WILT U MEER WETEN?

Stadsplein 103,
1181 ZM Amstelveen

Garage Stadsplein

*2 uur gratis met personal shopping card Stadshart

Back To Top
Zoeken