Ga naar hoofdinhoud
IMG_6147_viaduct

Ontwerpwedstrijd zijwanden onderdoorgang A9 viaduct Beneluxbaan

6 september 2021 – De onderdoorgang van het A9 viaduct over de Beneluxbaan moet straks een plek worden die een prettige sfeer uitstraalt. Aantrekkelijke zijwanden dragen daar aan bij. Daarom zijn de gemeente Amstelveen en Rijkswaterstaat op zoek naar een passend kunstwerk voor deze locatie. Het kunstwerk moet door de constructie van het viaduct uit tegels bestaan. De oproep is aan kunstenaars en andere creatievelingen om een ontwerp in te sturen.

Jury kijkt naar haalbaarheid en ontwerpkwaliteit

Ontwerpen kunnen tot uiterlijk zondag 31 oktober gemaild worden naar a9badhoevedorp-Holendrecht@rws.nl. Een jury zal alle binnengekomen ontwerpen beoordelen. De jury bestaat uit de gemeentelijke stadsbouwmeester, een lid van de Adviescommissie Beeldende Kunst Amstelveen en afgevaardigden vanuit Rijkswaterstaat, VeenIX en de gemeente. Zij kijken onder andere naar de (technische) haalbaarheid van het ontwerp, de inpasbaarheid binnen het A9 project en de ontwerpkwaliteit.

Meest geschikte ontwerpen in stemronde voor inwoners

De ontwerpen die het meest geschikt zijn, worden verder uitgewerkt en vervolgens voorgelegd aan de inwoners van Amstelveen. Zij bepalen dus welk ontwerp er uiteindelijk op het viaduct komt. “Het ontwerp moet een echte blikvanger voor Amstelveen worden,” aldus wethouder Herbert Raat (A9 en Kunst en Cultuur). “In 2017 mocht heel Amstelveen al stemmen over de fietsbrug over de A9. Hier kwam destijds de iconische bomenbrug als winnaar uit de bus. Nu is dit viaduct aan de beurt. Ik kijk uit naar een hoop mooie inzendingen.” De winnaar is naar alle waarschijnlijkheid begin volgend jaar bekend.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over de selectiecriteria op het online bezoekerscentrum van Rijkswaterstaat via bezoekerscentrum.rijkswaterstaat.nl. Hier staat ook meer informatie over de werkzaamheden aan de verbreding en verdiepte aanleg van de A9 Badhoevedorp-Holendrecht.

FOTOTENTOONSTELLING

OPENINGSTIJDEN

Woensdag 12:00 – 17:00 uur
Donderdag 12:00 – 17:00 uur
Vrijdag 12:00 – 17:00 uur
Eerste zaterdag van de maand 12:00 – 17:00 uur

🚌 Ben jij erbij? Op donderdag 30 mei starten we weer met de busrondleiding langs de highlights van de werkzaamheden rond de A9.
👉Meer weten en inschrijven? Kan hier: https://bezoekerscentrum.rijkswaterstaat.nl/.../rondleid.../

🎨 Kunstliefhebbers opgelet! De kunstschilder Iris Bijleveld uit Amstelveen, bekend om haar schilderijen van de A9, is op zoek naar inspiratie voor haar volgende schilderij. 🖼️ Heb jij een origineel idee voor een nieuw A9-schilderij?

2

📸✨ Ontdek de nostalgie bij "Auto's van Toen" in Amstelveen InZicht! Met al 650+ bezoekers en tellende, is het een groot succes! Mis dit niet, nog te zien tot 12 april op het Stadsplein. En terwijl je hier bent, doe mee aan onze prijsvraag en maak kans op kaartjes voor het

🚧Let op: komende vrij, 1 maart 20u is de A9 afgesloten vanaf knooppunt Holendrecht tot en met afrit 5 Amstelveen-stadshart. Dit duurt tot ma 4 maart 5u.
🚗Ga je richting Schiphol of Haarlem? Dan word je omgeleid via de A2, A10 en A4. De extra reistijd is 10 tot 30 minuten.

Load More

WILT U MEER WETEN?

Stadsplein 103,
1181 ZM Amstelveen

Garage Stadsplein

*2 uur gratis met personal shopping card Stadshart

Back To Top
Zoeken