Ga naar hoofdinhoud
IMG_6147_viaduct

Ontwerpwedstrijd zijwanden onderdoorgang A9 viaduct Beneluxbaan

6 september 2021 – De onderdoorgang van het A9 viaduct over de Beneluxbaan moet straks een plek worden die een prettige sfeer uitstraalt. Aantrekkelijke zijwanden dragen daar aan bij. Daarom zijn de gemeente Amstelveen en Rijkswaterstaat op zoek naar een passend kunstwerk voor deze locatie. Het kunstwerk moet door de constructie van het viaduct uit tegels bestaan. De oproep is aan kunstenaars en andere creatievelingen om een ontwerp in te sturen.

Jury kijkt naar haalbaarheid en ontwerpkwaliteit

Ontwerpen kunnen tot uiterlijk zondag 31 oktober gemaild worden naar a9badhoevedorp-Holendrecht@rws.nl. Een jury zal alle binnengekomen ontwerpen beoordelen. De jury bestaat uit de gemeentelijke stadsbouwmeester, een lid van de Adviescommissie Beeldende Kunst Amstelveen en afgevaardigden vanuit Rijkswaterstaat, VeenIX en de gemeente. Zij kijken onder andere naar de (technische) haalbaarheid van het ontwerp, de inpasbaarheid binnen het A9 project en de ontwerpkwaliteit.

Meest geschikte ontwerpen in stemronde voor inwoners

De ontwerpen die het meest geschikt zijn, worden verder uitgewerkt en vervolgens voorgelegd aan de inwoners van Amstelveen. Zij bepalen dus welk ontwerp er uiteindelijk op het viaduct komt. “Het ontwerp moet een echte blikvanger voor Amstelveen worden,” aldus wethouder Herbert Raat (A9 en Kunst en Cultuur). “In 2017 mocht heel Amstelveen al stemmen over de fietsbrug over de A9. Hier kwam destijds de iconische bomenbrug als winnaar uit de bus. Nu is dit viaduct aan de beurt. Ik kijk uit naar een hoop mooie inzendingen.” De winnaar is naar alle waarschijnlijkheid begin volgend jaar bekend.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over de selectiecriteria op het online bezoekerscentrum van Rijkswaterstaat via bezoekerscentrum.rijkswaterstaat.nl. Hier staat ook meer informatie over de werkzaamheden aan de verbreding en verdiepte aanleg van de A9 Badhoevedorp-Holendrecht.

FOTOTENTOONSTELLING

OPENINGSTIJDEN

Woensdag 12:00 – 17:00 uur
Donderdag 12:00 – 17:00 uur
Vrijdag 12:00 – 17:00 uur
Eerste zaterdag van de maand 12:00 – 17:00 uur

❗️Let op: van vrijdag 29 september 20.00 uur tot zondag 1 oktober 09.00 uur is de #A9 in één richting dicht: vanaf knooppunt Badhoevedorp richting knooppunt Holendrecht.

🚗Verkeer wordt omgeleid via de A4, A10 en A2.

🔗

🚧van vrijdag 29 september 20.00 uur tot zondag 1 oktober 09.00 uur is de #A9 in 1 richting dicht: van knp Badhoevedorp richting knp Holendrecht.

🚗Verkeer rijdt om via de A4, A10 en A2.

Op 30 september tussen 07.00 en 23.00 uur zijn oprit 5 en 4 open.

Nog maar een paar plekjes vrij voor de busrondleiding van komende donderdag.🚌

Stap in Amstelveen of Ouderkerk a/d Amstel in de bus en bekijk de hoogtepunten van het programma SAA. Van Almere tot aan Amstelveen.

🔗Schrijf je makkelijk in via onze site: https://bezoekerscentrum.rijkswaterstaat.nl/SchipholAmsterdamAlmere/rondleidingen-highlights-saa/

Op donderdag 21 september organiseren we een webinar over het werk in Amstelveen. Op donderdag 28 september zijn we in de Schouwburg in Amstelveen voor een toelichting op de werkzaamheden. Voor het webinar moet u zich aanmelden, voor de inloopmarkt niet.

Load More

WILT U MEER WETEN?

Stadsplein 103,
1181 ZM Amstelveen

Garage Stadsplein

*2 uur gratis met personal shopping card Stadshart

Back To Top
Zoeken