Ga naar hoofdinhoud
IMG_6147_viaduct

Ontwerpwedstrijd zijwanden onderdoorgang A9 viaduct Beneluxbaan

6 september 2021 – De onderdoorgang van het A9 viaduct over de Beneluxbaan moet straks een plek worden die een prettige sfeer uitstraalt. Aantrekkelijke zijwanden dragen daar aan bij. Daarom zijn de gemeente Amstelveen en Rijkswaterstaat op zoek naar een passend kunstwerk voor deze locatie. Het kunstwerk moet door de constructie van het viaduct uit tegels bestaan. De oproep is aan kunstenaars en andere creatievelingen om een ontwerp in te sturen.

Jury kijkt naar haalbaarheid en ontwerpkwaliteit

Ontwerpen kunnen tot uiterlijk zondag 31 oktober gemaild worden naar a9badhoevedorp-Holendrecht@rws.nl. Een jury zal alle binnengekomen ontwerpen beoordelen. De jury bestaat uit de gemeentelijke stadsbouwmeester, een lid van de Adviescommissie Beeldende Kunst Amstelveen en afgevaardigden vanuit Rijkswaterstaat, VeenIX en de gemeente. Zij kijken onder andere naar de (technische) haalbaarheid van het ontwerp, de inpasbaarheid binnen het A9 project en de ontwerpkwaliteit.

Meest geschikte ontwerpen in stemronde voor inwoners

De ontwerpen die het meest geschikt zijn, worden verder uitgewerkt en vervolgens voorgelegd aan de inwoners van Amstelveen. Zij bepalen dus welk ontwerp er uiteindelijk op het viaduct komt. “Het ontwerp moet een echte blikvanger voor Amstelveen worden,” aldus wethouder Herbert Raat (A9 en Kunst en Cultuur). “In 2017 mocht heel Amstelveen al stemmen over de fietsbrug over de A9. Hier kwam destijds de iconische bomenbrug als winnaar uit de bus. Nu is dit viaduct aan de beurt. Ik kijk uit naar een hoop mooie inzendingen.” De winnaar is naar alle waarschijnlijkheid begin volgend jaar bekend.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over de selectiecriteria op het online bezoekerscentrum van Rijkswaterstaat via bezoekerscentrum.rijkswaterstaat.nl. Hier staat ook meer informatie over de werkzaamheden aan de verbreding en verdiepte aanleg van de A9 Badhoevedorp-Holendrecht.

FOTOTENTOONSTELLING

OPENINGSTIJDEN

Woensdag 12:00 – 17:00 uur
Donderdag 12:00 – 17:00 uur
Vrijdag 12:00 – 17:00 uur
Eerste zaterdag van de maand 12:00 – 17:00 uur

⛔🚧 Van 12 tot 15 juli is er forse verkeershinder bij Amsterdam door een afsluiting van de A10 Zuid. De weg is dicht tussen knooppunt Amstel en afrit S108 richting A4/Schiphol. Hou rekening met omleidingsroutes en een extra reistijd van maximaal een uur 👇

❌Let op! Vanavond (4 juli) om 20.00 gaat de A9 dicht vanaf knooppunt Holendrecht tot aan knooppunt Badhoevedorp. Morgenochtend (5 juli) gaat de weg om 5.00 uur weer open.

🚗 Ga je richting Schiphol/Haarlem? Dan word je omgeleid via de A2, A4 en de A10.

⚠️ Update: vannacht (zon 16 juni op ma 17 juni) hijsen we het brugdek van de Schipholbrug in. Dit betekent dat de A9 zeker tot maandag 17 juni 7.00 uur in beide richtingen dicht blijft.

Houd https://www.rwsverkeersinfo.nl/ in de gaten voor updates.

👉Lees meer: https://bezoekerscentrum.rijkswaterstaat.nl/SchipholAmsterdamAlmere/news/let-op-a9-in-beide-richtingen-dicht-tot-maandag-17-juni-7-00-uur/

🚢Het nieuwe noordelijke dek van de Schipholbrug is vannacht naar de noordkant gevaren. Hiervoor moest de tijdelijke, zuidelijke brug gedemonteerd en omhoog gehesen worden. De eerste missie is volbracht!
💨Afhankelijk van het weer, wordt het nieuwe dek op zijn plek gehesen.

Load More

WILT U MEER WETEN?

Stadsplein 103,
1181 ZM Amstelveen

Garage Stadsplein

*2 uur gratis met personal shopping card Stadshart

Back To Top
Zoeken