Ga naar hoofdinhoud
08 Vogelvlucht Gebiedsvisie Overkapping A9 Oude Dorp vanuit noordelijke richting

Overkapping A9 verrijking voor Oude Dorp

22 februari 2017 – De overkapping bij het Oude Dorp, die na het verbreden en verdiepen van de A9 wordt aangelegd, krijgt een parkachtig, openbaar karakter met publieke functies. Dit staat in de Gebiedsvisie overkapping A9 Oude Dorp. De visie vormt het uitgangspunt voor verdere planvorming en is tot stand gekomen met input van omwonenden. Het college van B&W legt het voorstel op dinsdag 7 maart voor aan de commissie Ruimte, Wonen en Natuur.

Wethouder A9 Herbert Raat (VVD): “De overkapping bij het Oude Dorp biedt veel kansen. Er ontstaat een nieuwe openbare ruimte waar fiets- en wandelpaden, park, horeca en cultuur samen kunnen komen. Om alle ruimte voor ontwikkelingen open te houden stoten we geen gemeentelijk bezit af in het gebied”.

OPENBAAR KARAKTER

De visie gaat uit van een groene inrichting met fiets- en wandelpaden die de noord- en zuidkant van het Oude Dorp met elkaar verbinden. De ruimte krijgt een sterk openbaar karakter, waarbij de bebouwing aan weerszijde gericht is op het park. Op de overkapping zelf is geen bebouwing mogelijk. Wel biedt de overkapping de mogelijkheid voor nieuwbouw van de Piet Heinschool aan de Dr. Schaepmanlaan, waarbij het schoolplein op de overkapping kan komen.

Daarnaast biedt de visie een kader voor de herontwikkeling van vrijkomende panden en gronden in de buurt, zoals de St. Annakerk. Het doel daarbij is om deze ontwikkelingen zo veel mogelijk aan te laten sluiten op de nieuwe parkruimte en tegelijkertijd in te passen in het stedelijk karakter van het Oude Dorp.

38 MILJOEN

De overkapping bij het Oude Dorp behoort tot de ‘bovenwettelijke maatregelen’ van de A9. Andere maatregelen zijn de verdiepte aanleg, een tweede overkapping bij het Stadshart en groene geluidschermen. Het rijk investeert hierin zo’n 120 miljoen euro, de gemeente Amstelveen ruim 38 miljoen. Dit is zo’n 60 miljoen minder dan in het oorspronkelijke plan van ondertunneling en zonder gemeentelijk risico op financiële overschrijding, hetgeen in het oude plan wel het geval was.

Meer informatie over de A9 is te vinden op www.amstelveen.nl/a9.

FOTOTENTOONSTELLING

OPENINGSTIJDEN

Woensdag 12:00 – 17:00 uur
Donderdag 12:00 – 17:00 uur
Vrijdag 12:00 – 17:00 uur
Eerste zaterdag van de maand 12:00 – 17:00 uur

🚌 Ben jij erbij? Op donderdag 30 mei starten we weer met de busrondleiding langs de highlights van de werkzaamheden rond de A9.
👉Meer weten en inschrijven? Kan hier: https://bezoekerscentrum.rijkswaterstaat.nl/.../rondleid.../

🎨 Kunstliefhebbers opgelet! De kunstschilder Iris Bijleveld uit Amstelveen, bekend om haar schilderijen van de A9, is op zoek naar inspiratie voor haar volgende schilderij. 🖼️ Heb jij een origineel idee voor een nieuw A9-schilderij?

2

📸✨ Ontdek de nostalgie bij "Auto's van Toen" in Amstelveen InZicht! Met al 650+ bezoekers en tellende, is het een groot succes! Mis dit niet, nog te zien tot 12 april op het Stadsplein. En terwijl je hier bent, doe mee aan onze prijsvraag en maak kans op kaartjes voor het

🚧Let op: komende vrij, 1 maart 20u is de A9 afgesloten vanaf knooppunt Holendrecht tot en met afrit 5 Amstelveen-stadshart. Dit duurt tot ma 4 maart 5u.
🚗Ga je richting Schiphol of Haarlem? Dan word je omgeleid via de A2, A10 en A4. De extra reistijd is 10 tot 30 minuten.

Load More

WILT U MEER WETEN?

Stadsplein 103,
1181 ZM Amstelveen

Garage Stadsplein

*2 uur gratis met personal shopping card Stadshart

Back To Top
Zoeken