Ga naar hoofdinhoud
14 massavolume woongebouw 2

Ruim 50 nieuwe koopappartementen in het Stadshart

28 februari 2017 – a.s.r. Vastgoed Vermogensbeheer wil naast de vestiging van warenhuis Hudson’s Bay in het vernieuwde V&D pand, bovenop de geplande nieuwe parkeergarage (beide eigendom van a.s.r. winkelfonds) ruim 50 koopappartementen realiseren. Het college van B en W omarmt het initiatief. Het ruimtelijk kader waarbinnen de ontwikkeling kan plaatsvinden en een impressie van het plan staan in de ontwerp-startnotitie appartementen Handelsweg die B en W vandaag vrijgeeft voor reacties. Reageren kan van 9 maart tot en met 5 april aanstaande.

BBA-wethouder Peter Bot (ruimtelijke ordening): “Dit plan maakt deel uit van de totale ontwikkeling van Hudson’s Bay aan het Buitenplein. Het sluit aan bij de metamorfose die het Stadshart de afgelopen jaren, en nog steeds, ondergaat. Zo is Citygarden aan de oostkant van de Stadstuinen in aanbouw, met appartementen, een aantal winkels en een hotel. Deze woningen waren zo verkocht. De vraag naar appartementen in het centrum dichtbij voorzieningen en met een goede bereikbaarheid is aanzienlijk. Het woningaanbod rond de Stadstuinen neemt nu opnieuw toe waarbij toekomstige bewoners hun auto parkeren op een eigen parkeerdek en geen parkeerplaatsen onttrekken aan de omgeving. Een goede ontwikkeling”.

Het plan is op hoofdlijnen tijdens een informatieavond in november jl. over de ontwikkeling van het warenhuis door a.s.r. Vastgoed Vermogensbeheer met omwonenden gedeeld. Inmiddels is de schets van de appartementen aangepast. Het woongebouw is minder hoog en loopt naar het zuiden trapsgewijs af.

TOELICHTING OP INITIATIEF

a.s.r. Vastgoed Vermogensbeheer en gemeente organiseren op dinsdag 21 maart van 19 tot 21 uur een informele inloopavond voor belangstellenden in het raadhuis. Tijdens deze avond en tot en met 5 april kan men reageren op het plan. De reacties voorzien van een antwoord worden met de startnotitie door B en W aan de gemeenteraad voorgelegd. Na vaststelling van het voorstel door de raad kan het college een omgevingsvergunning verlenen voor de bouw van de appartementen en start de wettelijke inspraakperiode.

De ontwerp-startnotitie kan worden ingezien via www.amstelveen.nl/handelsweg of bij de balie Bouwen in het Raadhuis. Op de site staat ook informatie over de reactiemogelijkheid.

Bron: www.amstelveen.nl

FOTOTENTOONSTELLING

OPENINGSTIJDEN

Woensdag 12:00 – 17:00 uur
Donderdag 12:00 – 17:00 uur
Vrijdag 12:00 – 17:00 uur
Eerste zaterdag van de maand 12:00 – 17:00 uur

❌ Dit weekend staat voorlopig de laatste weekendafsluiting van de A9 gepland

👷‍♂️Verkeersmanager Bert Jan Zandhuis vertelt wat er op de planning staat en hoe dit in zijn werk gaat.

👉Lees hier het hele verhaal: https://bezoekerscentrum.rijkswaterstaat.nl/SchipholAmsterdamAlmere/news/voorlopig-laatste-afsluitweekend-a9-werkzaamheden-schipholbrug-en-knooppunt-holendrecht/

❌Komend weekend is de A9 tussen knooppunt Badhoevendorp en Holendrecht dicht.

👍 Wil je goed voorbereid op reis? Bij de reisadviesdienst Ask&Go kun je terecht met al je vragen.

❓Stel je vraag en krijg persoonlijk reisadvies!
Wil je weten hoe het werkt? Check de video.

Het uitkijkpunt is vandaag gesloten vanwege de hevige storm.
De veiligheid van onze bezoekers staat voorop. Als het weer het toelaat, zal het uitkijkpunt vanaf morgen weer open zijn, zodat je de werkzaamheden aan de A9 van dichtbij kunt bekijken.

❗️Let op: op vrij 10 nov vanaf 20u is de A9 in één richting dicht voor doorgaand verkeer: vanaf knooppunt Badhoevedorp tot aan knooppunt Holendrecht. Dit duurt tot ma 13 nov 5u.

Lokaal verkeer kan de opritten 4 en 5 het hele weekend gebruiken.

Vragen? https://www.askandgo.nl/a9amstelveen.html

Load More

WILT U MEER WETEN?

Stadsplein 103,
1181 ZM Amstelveen

Garage Stadsplein

*2 uur gratis met personal shopping card Stadshart

Back To Top
Zoeken