Ga naar hoofdinhoud
14 massavolume woongebouw 2

Ruim 50 nieuwe koopappartementen in het Stadshart

28 februari 2017 – a.s.r. Vastgoed Vermogensbeheer wil naast de vestiging van warenhuis Hudson’s Bay in het vernieuwde V&D pand, bovenop de geplande nieuwe parkeergarage (beide eigendom van a.s.r. winkelfonds) ruim 50 koopappartementen realiseren. Het college van B en W omarmt het initiatief. Het ruimtelijk kader waarbinnen de ontwikkeling kan plaatsvinden en een impressie van het plan staan in de ontwerp-startnotitie appartementen Handelsweg die B en W vandaag vrijgeeft voor reacties. Reageren kan van 9 maart tot en met 5 april aanstaande.

BBA-wethouder Peter Bot (ruimtelijke ordening): “Dit plan maakt deel uit van de totale ontwikkeling van Hudson’s Bay aan het Buitenplein. Het sluit aan bij de metamorfose die het Stadshart de afgelopen jaren, en nog steeds, ondergaat. Zo is Citygarden aan de oostkant van de Stadstuinen in aanbouw, met appartementen, een aantal winkels en een hotel. Deze woningen waren zo verkocht. De vraag naar appartementen in het centrum dichtbij voorzieningen en met een goede bereikbaarheid is aanzienlijk. Het woningaanbod rond de Stadstuinen neemt nu opnieuw toe waarbij toekomstige bewoners hun auto parkeren op een eigen parkeerdek en geen parkeerplaatsen onttrekken aan de omgeving. Een goede ontwikkeling”.

Het plan is op hoofdlijnen tijdens een informatieavond in november jl. over de ontwikkeling van het warenhuis door a.s.r. Vastgoed Vermogensbeheer met omwonenden gedeeld. Inmiddels is de schets van de appartementen aangepast. Het woongebouw is minder hoog en loopt naar het zuiden trapsgewijs af.

TOELICHTING OP INITIATIEF

a.s.r. Vastgoed Vermogensbeheer en gemeente organiseren op dinsdag 21 maart van 19 tot 21 uur een informele inloopavond voor belangstellenden in het raadhuis. Tijdens deze avond en tot en met 5 april kan men reageren op het plan. De reacties voorzien van een antwoord worden met de startnotitie door B en W aan de gemeenteraad voorgelegd. Na vaststelling van het voorstel door de raad kan het college een omgevingsvergunning verlenen voor de bouw van de appartementen en start de wettelijke inspraakperiode.

De ontwerp-startnotitie kan worden ingezien via www.amstelveen.nl/handelsweg of bij de balie Bouwen in het Raadhuis. Op de site staat ook informatie over de reactiemogelijkheid.

Bron: www.amstelveen.nl

FOTOTENTOONSTELLING

OPENINGSTIJDEN

Woensdag 12:00 – 17:00 uur
Donderdag 12:00 – 17:00 uur
Vrijdag 12:00 – 17:00 uur
Eerste zaterdag van de maand 12:00 – 17:00 uur

🚌 Ben jij erbij? Op donderdag 30 mei starten we weer met de busrondleiding langs de highlights van de werkzaamheden rond de A9.
👉Meer weten en inschrijven? Kan hier: https://bezoekerscentrum.rijkswaterstaat.nl/.../rondleid.../

🎨 Kunstliefhebbers opgelet! De kunstschilder Iris Bijleveld uit Amstelveen, bekend om haar schilderijen van de A9, is op zoek naar inspiratie voor haar volgende schilderij. 🖼️ Heb jij een origineel idee voor een nieuw A9-schilderij?

2

📸✨ Ontdek de nostalgie bij "Auto's van Toen" in Amstelveen InZicht! Met al 650+ bezoekers en tellende, is het een groot succes! Mis dit niet, nog te zien tot 12 april op het Stadsplein. En terwijl je hier bent, doe mee aan onze prijsvraag en maak kans op kaartjes voor het

🚧Let op: komende vrij, 1 maart 20u is de A9 afgesloten vanaf knooppunt Holendrecht tot en met afrit 5 Amstelveen-stadshart. Dit duurt tot ma 4 maart 5u.
🚗Ga je richting Schiphol of Haarlem? Dan word je omgeleid via de A2, A10 en A4. De extra reistijd is 10 tot 30 minuten.

Load More

WILT U MEER WETEN?

Stadsplein 103,
1181 ZM Amstelveen

Garage Stadsplein

*2 uur gratis met personal shopping card Stadshart

Back To Top
Zoeken