Ga naar hoofdinhoud
Amstelveenlijn180602-Dag-van-de-Bouw-08

Start aanleg tijdelijke haltes bus 55 en 45

12 februari 2019 – Sneltram 51 stopt vanaf 3 maart in zijn huidige vorm met rijden en wordt dan vervangen door bus 55 en pendelbus 551. Tram 5 blijft tijdens de werkzaamheden wel rijden, behalve tijdens vier weekenden in maart, april en juni en de zomerperiode. Dan wordt tram 5 vervangen door bus 45. Voor deze buslijnen worden tijdelijke haltes aangelegd.

BUITENVELDERT
Aan de Buitenveldertselaan ten zuiden van de kruising met de sneltramhaltes VU/De Boelelaan, A.J. Ernststraat en Van Boshuizenstraat leggen we tijdelijke bushaltes aan. Bestaande haltes worden geschikt gemaakt voor de lange (gelede) bussen van lijn 55 en 45. Deze haltes moeten voldoende breed zijn en op de juiste hoogte liggen om een gelijkvloerse instap mogelijk te maken. De werkzaamheden aan deze haltes starten op maandag 11 februari om 07:00 uur en zijn zaterdag 2 maart afgerond. Eventueel wordt er gewerkt in de avonduren na spitstijd. Mogelijk wordt één rijbaan van de Buitenveldertselaan tijdelijk afgesloten om een veilige aanleg mogelijk te maken. Voor voetgangers en fietsers wordt  geen hinder verwacht.

SACHEROVLAAN
Tegenover de panden Spinnerij 39 t/m 43 – waar nu een parkeerhaven is – wordt de  tijdelijke bushalte Sacharovlaan aangelegd. Naast de bushalte komen fietsenrekken en tegenover Spinnerij 49 komt een tijdelijke personeelsruimte voor het GVB-personeel in de vorm van een bouwkeet. De aanleg van deze halte start op maandag 11 februari en is zaterdag 2 maart afgerond. De aannemer werkt van 07:00 tot 19:00 uur. Om de werkzaamheden veilig te kunnen uitvoeren, wordt een 30 km-zone ingesteld en leiden verkeersregelaars het verkeer op een veilige wijze langs de werkzaamheden. Er wordt op korte termijn een bord geplaatst om automobilisten te wijzen op het parkeerverbod dat gaat gelden bij de parkeerhaven.

Locatie halte Sacharovlaan

FOTOTENTOONSTELLING

OPENINGSTIJDEN

Woensdag 12:00 – 17:00 uur
Donderdag 12:00 – 17:00 uur
Vrijdag 12:00 – 17:00 uur
Eerste zaterdag van de maand 12:00 – 17:00 uur

🚌 Ben jij erbij? Op donderdag 30 mei starten we weer met de busrondleiding langs de highlights van de werkzaamheden rond de A9.
👉Meer weten en inschrijven? Kan hier: https://bezoekerscentrum.rijkswaterstaat.nl/.../rondleid.../

🎨 Kunstliefhebbers opgelet! De kunstschilder Iris Bijleveld uit Amstelveen, bekend om haar schilderijen van de A9, is op zoek naar inspiratie voor haar volgende schilderij. 🖼️ Heb jij een origineel idee voor een nieuw A9-schilderij?

2

📸✨ Ontdek de nostalgie bij "Auto's van Toen" in Amstelveen InZicht! Met al 650+ bezoekers en tellende, is het een groot succes! Mis dit niet, nog te zien tot 12 april op het Stadsplein. En terwijl je hier bent, doe mee aan onze prijsvraag en maak kans op kaartjes voor het

🚧Let op: komende vrij, 1 maart 20u is de A9 afgesloten vanaf knooppunt Holendrecht tot en met afrit 5 Amstelveen-stadshart. Dit duurt tot ma 4 maart 5u.
🚗Ga je richting Schiphol of Haarlem? Dan word je omgeleid via de A2, A10 en A4. De extra reistijd is 10 tot 30 minuten.

Load More

WILT U MEER WETEN?

Stadsplein 103,
1181 ZM Amstelveen

Garage Stadsplein

*2 uur gratis met personal shopping card Stadshart

Back To Top
Zoeken