Ga naar hoofdinhoud
Amstelveenlijn190309-Weekend-met-buitendiensstelling-12

Start werkzaamheden Amstelveen Stadshart

5 april 2019 – Halte Amstelveen Stadshart is tot op heden alleen bereikbaar vanuit het noorden. In de toekomst wordt dit ook mogelijk vanuit het zuiden. Begin april start VITAL met het vervangen van de enkele boog door een nieuwe dubbele boog. Deze werkzaamheden worden uitgevoerd tijdens reguliere uren van 8 tot 19 april, en tijdens de weekenden 13-14 april en het paasweekend 20-22 april

TRAM 5 RIJDT NIET TIJDENS WEEKEND: 13 – 14 APRIL EN 20 – 22 APRIL
In het weekend van 13-14 april en het paasweekend 20-22 april werkt VITAL non stop door bij de haltes Kronenburg, Zonnestein en het Stadshart. Tijdens deze weekenden rijdt er geen tram 5 tussen station Zuid en Amstelveen Stadshart. Pendelbus 45 verzorgt dan de verbinding tussen Station Zuid en Amstelveen Busstation. Tram 5 rijdt wél tussen Station Zuid en Westergasfabriek. Op maandagochtend 15 april en dinsdagochtend 23 april om 5.35 uur moet tram 5 weer conform dienstregeling gaan rijden.

VRIJDAG 12 APRIL 19.00 UUR – MAANDAG 15 APRIL 07.00 UUR (NON STOP WERKZAAMHEDEN)

 • Stadshart: vervanging bovenleidingspalen en spoorwerkzaamheden
  VITAL vervangt bij halte Amstelveen Stadshart de bovenleidingspalen. Dit houdt in het aanleggen van nieuwe palen inclusief funderingen, en het verwijderen van de oude palen. Ook voeren we spoorwerkzaamheden uit, zoals het vernieuwen van ballast.
 • Kronenburg – Zonnestein: funderingswerkzaamheden, kruising Zonnestein afgesloten
  VITAL voert funderingswerkzaamheden uit in het spoorbed en in het kruisingsvlak bij Zonnestein (het plaatsen van funderingspalen en ankers die de bak op z’n plaats houden), bouwt ondersteuning voor de wegdekken van de ovaalrotonde bij Zonnestein, en vervangt een stuk spoor ten noorden van kruising Kronenburg. Geluidsoverlast is helaas niet te vermijden. Ook is er verkeershinder omdat de kruising van Zonnestein gedurende dit weekend voor de uitvoering van deze werkzaamheden is afgesloten. De kruising van Kronenburg is dan wel open.
 • Halte A.J. Ernststraat: neutraliseren spoor
  Zondag 14 april gaat VITAL overdag aan de slag bij halte A.J. Ernststraat met het neutraliseren van het spoor. Dit houdt in dat het spoor wordt los gemaakt, doorgeslepen, en wordt er neutraalspanning in het spoor getrokken om in de toekomst spoorspattingen bij koude/warmte te voorkomen. VITAL start op zondag 14 april om 7.00 uur en werkt door tot 15.00 uur.
 • Opslag-/werkterreinen bij Gondel-Turfschip, Ouderkerkerlaan en Opstelterrein: aan- en afvoer van bouwmaterialen
  Deze activiteiten vinden in dit weekend overdag, in de nachten en op zondag plaats.

VRIJDAG 20 APRIL 19.00 UUR – DINSDAG 23 APRIL 07.00 UUR (NON STOP WERKZAAMHEDEN)

 • Kronenburg – Zonnestein: funderingswerkzaamheden, kruising Kronenburg afgesloten
  VITAL voert funderingswerkzaamheden uit in het spoorbed en in het kruisingsvlak bij Kronenburg (het plaatsen van funderingspalen en ankers die de bak op z’n plaats houden), bouwt de ondersteuning voor de wegdekken van de ovaalrotonde bij Kronenburg, en vervangt een stuk spoor ten zuiden van kruising Zonnestein. Geluidsoverlast is helaas niet te vermijden. Ook is er verkeershinder omdat de kruising van Kronenburg gedurende dit weekend voor de uitvoering van deze werkzaamheden is afgesloten. De kruising van Zonnestein is dan wel open.
 • Halte Stadshart: vernieuwen spoor en kruisingsvlak
  VITAL verwijdert het spoor en de betonplaatfundering, brengt nieuwe fundering aan, nieuw spoor en wissel, en de overweg van het kruisingsvlak wordt vernieuwd, en de spoorligging voor de toekomstige situatie bij kruising Beneluxbaan/Handelsweg wordt verhoogd.
 • Nieuwe halte A.J. Ernststraat: afbouwwerkzaamheden
  VITAL bouwt de nieuwe halte AJ Ernststraat verder af. Hiervoor zal een rijstrook afgezet zijn. VITAL is aan het werk bij de A.J. Ernstraat tussen 7.00 uur en 19.00 uur.
 • Opslag-/werkterreinen bij Gondel-Turfschip, Ouderkerkerlaan en Opstelterrein: aan- en afvoer van bouwmaterialen
  Deze activiteiten vinden in dit weekend overdag, in de nachten en op zondag plaats.

FOTOTENTOONSTELLING

OPENINGSTIJDEN

Woensdag 12:00 – 17:00 uur
Donderdag 12:00 – 17:00 uur
Vrijdag 12:00 – 17:00 uur
Eerste zaterdag van de maand 12:00 – 17:00 uur

🚌 Ben jij erbij? Op donderdag 30 mei starten we weer met de busrondleiding langs de highlights van de werkzaamheden rond de A9.
👉Meer weten en inschrijven? Kan hier: https://bezoekerscentrum.rijkswaterstaat.nl/.../rondleid.../

🎨 Kunstliefhebbers opgelet! De kunstschilder Iris Bijleveld uit Amstelveen, bekend om haar schilderijen van de A9, is op zoek naar inspiratie voor haar volgende schilderij. 🖼️ Heb jij een origineel idee voor een nieuw A9-schilderij?

2

📸✨ Ontdek de nostalgie bij "Auto's van Toen" in Amstelveen InZicht! Met al 650+ bezoekers en tellende, is het een groot succes! Mis dit niet, nog te zien tot 12 april op het Stadsplein. En terwijl je hier bent, doe mee aan onze prijsvraag en maak kans op kaartjes voor het

🚧Let op: komende vrij, 1 maart 20u is de A9 afgesloten vanaf knooppunt Holendrecht tot en met afrit 5 Amstelveen-stadshart. Dit duurt tot ma 4 maart 5u.
🚗Ga je richting Schiphol of Haarlem? Dan word je omgeleid via de A2, A10 en A4. De extra reistijd is 10 tot 30 minuten.

Load More

WILT U MEER WETEN?

Stadsplein 103,
1181 ZM Amstelveen

Garage Stadsplein

*2 uur gratis met personal shopping card Stadshart

Back To Top
Zoeken