Ga naar hoofdinhoud
86 Zonnestein 4

Straat van Messina afgesloten

9 januari 2017 – Aannemer Denys is in opdracht van Nuon Warmte sinds 23 oktober 2017 bezig met het verleggen van hun warmteleiding rondom onder andere het kruispunt Zonnestein. Onderdeel van deze werkzaamheden is een open ontgraving door de Straat van Messina ter hoogte van het kruispunt Beneluxbaan – Straat van Messina (Zonnestein) en in de groenstrook nabij het Westelijk Halfrond 317 – 485. Graag informeren we u over wat er gaat gebeuren en wat dit voor u betekent.

Open ontgraving

Bij een open ontgraving wordt er een sleuf in de grond gegraven waar vervolgens de warmteleiding in wordt gelegd. Na het verbinden van de leidingdelen en het dichtmaken van de sleuf worden vervolgens de weg, de fietspaden en de trottoirs weer hersteld. Naar verwachting vinden de werkzaamheden bij de Straat van Messina plaats van 15 januari tot en met 2 februari en bij het Westelijk Halfrond van 30 januari tot en met 15 februari.  Er wordt op werkdagen tussen 7.00 en 19.00 uur gewerkt. Op de plattegrond ‘Kronenburg en Zonnestein werkzaamheden Nuon Warmte 09012018’ (hieronder te downloaden) ziet u het verleggingstracé van Nuon Warmte. Na afronding van deze verleggingswerkzaamheden zal Denys in mei terugkomen om de eindpunten van de nieuwe warmteleiding daadwerkelijk aan te sluiten.

Wat betekent dit voor u?

Een open ontgraving geeft hinder, met name vanwege afsluitingen en omleidingen. De Straat van Messina zal tussen de Beneluxbaan en de rotonde Eleanor Rooseveltlaan/Westelijk Halfrond tussen 15 januari en 2 februari gestremd zijn voor al het verkeer. Omleidingen worden ter plaatse aangegeven met borden.

  • Autoverkeer wordt omgeleid via de Saskia van Uylenburgweg en de Eleanor Rooseveltlaan.
  • (Brom)fietsverkeer kan via het Westelijk Halfrond en de Eleanor Rooseveltlaan (zie onderstaande plattegrond voor de fietsomleiding).
  • Voetgangers worden via het Westelijk Halfrond 317 – 369 omgeleid. De voetgangersoversteek op de Straat van Messina blijft toegankelijk vanwege de tramhalte Zonnestein.
  • Winkelcentrum Kostverlorenhof blijft voor al het verkeer bereikbaar.

Ook zal er sprake zijn van geluidshinder nabij de werkterreinen en de werkzaamheden. Zo zal bij het Westelijk Halfrond 317 – 369 het grasveld aan de balkonzijde worden gebruikt voor de aanvoer van materieel en medewerkers voor de graafwerkzaamheden in het groen nabij bij de nummers 371 – 427.

Fietsenstalling

De fietsenstalling bij de tramhalte Zonnestein op de kruising Beneluxbaan – Straat van Messina zal gedurende de werkzaamheden verwijderd worden en wordt na de werkzaamheden teruggeplaatst. Er komt geen tijdelijke, vervangende stallingsruimte.

Langdurige omleiding voor fietsers

Omdat meerdere partijen komende maanden aan de slag gaan met kabel- en leidingwerkzaamheden zal het fietspad langs de Beneluxbaan vanaf de Oranjebaan tot de Rembrandtweg langdurig afgesloten zijn voor (brom)fietsers. Op deze plattegrond (pdf) ziet u de omleidingsroute die ter plaatse aangegeven zal worden, waarbij dan de afsluiting van de Straat van Messina tot en met 2 februari duurt.

Bron: www.amstelveenlijn.nl

FOTOTENTOONSTELLING

OPENINGSTIJDEN

Woensdag 12:00 – 17:00 uur
Donderdag 12:00 – 17:00 uur
Vrijdag 12:00 – 17:00 uur
Eerste zaterdag van de maand 12:00 – 17:00 uur

🚌 Ben jij erbij? Op donderdag 30 mei starten we weer met de busrondleiding langs de highlights van de werkzaamheden rond de A9.
👉Meer weten en inschrijven? Kan hier: https://bezoekerscentrum.rijkswaterstaat.nl/.../rondleid.../

🎨 Kunstliefhebbers opgelet! De kunstschilder Iris Bijleveld uit Amstelveen, bekend om haar schilderijen van de A9, is op zoek naar inspiratie voor haar volgende schilderij. 🖼️ Heb jij een origineel idee voor een nieuw A9-schilderij?

2

📸✨ Ontdek de nostalgie bij "Auto's van Toen" in Amstelveen InZicht! Met al 650+ bezoekers en tellende, is het een groot succes! Mis dit niet, nog te zien tot 12 april op het Stadsplein. En terwijl je hier bent, doe mee aan onze prijsvraag en maak kans op kaartjes voor het

🚧Let op: komende vrij, 1 maart 20u is de A9 afgesloten vanaf knooppunt Holendrecht tot en met afrit 5 Amstelveen-stadshart. Dit duurt tot ma 4 maart 5u.
🚗Ga je richting Schiphol of Haarlem? Dan word je omgeleid via de A2, A10 en A4. De extra reistijd is 10 tot 30 minuten.

Load More

WILT U MEER WETEN?

Stadsplein 103,
1181 ZM Amstelveen

Garage Stadsplein

*2 uur gratis met personal shopping card Stadshart

Back To Top
Zoeken