Ga naar hoofdinhoud
86 Zonnestein 4

Straat van Messina afgesloten

9 januari 2017 – Aannemer Denys is in opdracht van Nuon Warmte sinds 23 oktober 2017 bezig met het verleggen van hun warmteleiding rondom onder andere het kruispunt Zonnestein. Onderdeel van deze werkzaamheden is een open ontgraving door de Straat van Messina ter hoogte van het kruispunt Beneluxbaan – Straat van Messina (Zonnestein) en in de groenstrook nabij het Westelijk Halfrond 317 – 485. Graag informeren we u over wat er gaat gebeuren en wat dit voor u betekent.

Open ontgraving

Bij een open ontgraving wordt er een sleuf in de grond gegraven waar vervolgens de warmteleiding in wordt gelegd. Na het verbinden van de leidingdelen en het dichtmaken van de sleuf worden vervolgens de weg, de fietspaden en de trottoirs weer hersteld. Naar verwachting vinden de werkzaamheden bij de Straat van Messina plaats van 15 januari tot en met 2 februari en bij het Westelijk Halfrond van 30 januari tot en met 15 februari.  Er wordt op werkdagen tussen 7.00 en 19.00 uur gewerkt. Op de plattegrond ‘Kronenburg en Zonnestein werkzaamheden Nuon Warmte 09012018’ (hieronder te downloaden) ziet u het verleggingstracé van Nuon Warmte. Na afronding van deze verleggingswerkzaamheden zal Denys in mei terugkomen om de eindpunten van de nieuwe warmteleiding daadwerkelijk aan te sluiten.

Wat betekent dit voor u?

Een open ontgraving geeft hinder, met name vanwege afsluitingen en omleidingen. De Straat van Messina zal tussen de Beneluxbaan en de rotonde Eleanor Rooseveltlaan/Westelijk Halfrond tussen 15 januari en 2 februari gestremd zijn voor al het verkeer. Omleidingen worden ter plaatse aangegeven met borden.

  • Autoverkeer wordt omgeleid via de Saskia van Uylenburgweg en de Eleanor Rooseveltlaan.
  • (Brom)fietsverkeer kan via het Westelijk Halfrond en de Eleanor Rooseveltlaan (zie onderstaande plattegrond voor de fietsomleiding).
  • Voetgangers worden via het Westelijk Halfrond 317 – 369 omgeleid. De voetgangersoversteek op de Straat van Messina blijft toegankelijk vanwege de tramhalte Zonnestein.
  • Winkelcentrum Kostverlorenhof blijft voor al het verkeer bereikbaar.

Ook zal er sprake zijn van geluidshinder nabij de werkterreinen en de werkzaamheden. Zo zal bij het Westelijk Halfrond 317 – 369 het grasveld aan de balkonzijde worden gebruikt voor de aanvoer van materieel en medewerkers voor de graafwerkzaamheden in het groen nabij bij de nummers 371 – 427.

Fietsenstalling

De fietsenstalling bij de tramhalte Zonnestein op de kruising Beneluxbaan – Straat van Messina zal gedurende de werkzaamheden verwijderd worden en wordt na de werkzaamheden teruggeplaatst. Er komt geen tijdelijke, vervangende stallingsruimte.

Langdurige omleiding voor fietsers

Omdat meerdere partijen komende maanden aan de slag gaan met kabel- en leidingwerkzaamheden zal het fietspad langs de Beneluxbaan vanaf de Oranjebaan tot de Rembrandtweg langdurig afgesloten zijn voor (brom)fietsers. Op deze plattegrond (pdf) ziet u de omleidingsroute die ter plaatse aangegeven zal worden, waarbij dan de afsluiting van de Straat van Messina tot en met 2 februari duurt.

Bron: www.amstelveenlijn.nl

FOTOTENTOONSTELLING

OPENINGSTIJDEN

Woensdag 12:00 – 17:00 uur
Donderdag 12:00 – 17:00 uur
Vrijdag 12:00 – 17:00 uur
Eerste zaterdag van de maand 12:00 – 17:00 uur

❌ Dit weekend staat voorlopig de laatste weekendafsluiting van de A9 gepland

👷‍♂️Verkeersmanager Bert Jan Zandhuis vertelt wat er op de planning staat en hoe dit in zijn werk gaat.

👉Lees hier het hele verhaal: https://bezoekerscentrum.rijkswaterstaat.nl/SchipholAmsterdamAlmere/news/voorlopig-laatste-afsluitweekend-a9-werkzaamheden-schipholbrug-en-knooppunt-holendrecht/

❌Komend weekend is de A9 tussen knooppunt Badhoevendorp en Holendrecht dicht.

👍 Wil je goed voorbereid op reis? Bij de reisadviesdienst Ask&Go kun je terecht met al je vragen.

❓Stel je vraag en krijg persoonlijk reisadvies!
Wil je weten hoe het werkt? Check de video.

Het uitkijkpunt is vandaag gesloten vanwege de hevige storm.
De veiligheid van onze bezoekers staat voorop. Als het weer het toelaat, zal het uitkijkpunt vanaf morgen weer open zijn, zodat je de werkzaamheden aan de A9 van dichtbij kunt bekijken.

❗️Let op: op vrij 10 nov vanaf 20u is de A9 in één richting dicht voor doorgaand verkeer: vanaf knooppunt Badhoevedorp tot aan knooppunt Holendrecht. Dit duurt tot ma 13 nov 5u.

Lokaal verkeer kan de opritten 4 en 5 het hele weekend gebruiken.

Vragen? https://www.askandgo.nl/a9amstelveen.html

Load More

WILT U MEER WETEN?

Stadsplein 103,
1181 ZM Amstelveen

Garage Stadsplein

*2 uur gratis met personal shopping card Stadshart

Back To Top
Zoeken