Ga naar hoofdinhoud

26 oktober 2023 – De gemeente sluit een intentieovereenkomst met Unibail Rodamco Westfield (URW), de eigenaar van de winkels aan Binnenhof, Rembrandthof en de Schouwburggarage in het Stadshart, voor het uitbouwen van de winkels aan het Rembrandthof. De uitbreiding is een eerste project wat de gemeente Amstelveen en URW in versterkte samenwerking oppakken. Architectenbureau Rijnboutt heeft daarbij de opdracht gekregen om de openbare ruimte en de gebouwen in het Stadshart goed op elkaar aan te sluiten.

Een Stadshart voor iedereen

Floor Gordon, wethouder Stadshart gemeente Amstelveen: “We hebben een lange voorgeschiedenis van plannen voor het Stadshart die om uiteenlopende redenen de eindstreep niet gehaald hebben. Een belangrijke les die wij geleerd hebben, is dat we veel intensiever met elkaar moet samenwerken om plannen wel over de eindstreep te trekken en daadwerkelijk resultaten te boeken. De investering die we het afgelopen jaar hebben gedaan in die hernieuwde samenwerking, gaat nu als eerste zichtbaar worden bij het Rembrandthof. Daarna willen we de versnelling in met als doel om het Stadshart nieuw elan te geven en het een aantrekkelijke, groene en gezellige plek maken met activiteiten voor alle doelgroepen. Het Stadshart Amstelveen is van ons allemaal.”

Versterkte samenwerking

De gemeente, URW en Rijnboutt hebben hun krachten gebundeld in het ambitieuze project om het hart van Amstelveen te verlevendigen. Het doel is een Stadshart waar bewoners en bezoekers kunnen genieten, ontdekken en zich thuis voelen. Rijnboutt is aan zet om al deze plannen, samen met de betrokken partijen in het Stadshart, goed op elkaar aan te laten sluiten. Vincent van der Vegte, verantwoordelijk voor de ontwikkelingen in Nederland bij URW, zegt hierover: “Door intensief samen te werken met de gemeente en Rijnboutt hebben we een uitgelezen kans om Stadshart Amstelveen te transformeren tot een dynamische en levendige woon-, werk-, winkel- en verblijfsbestemming. We geloven sterk in onze samenwerking, waarin de gemeenschap centraal staat en die een positieve impact heeft op de stad.”

Uitbreiding Rembrandthof

URW zal als alle noodzakelijke stappen zijn gezet, starten met de renovatie en uitbreiding van het Rembrandthof, waarbij de entreegebieden van het Stadshart ook worden gerenoveerd. De winkelpuien aan de Rembrandtweg (Rembrandthof) worden ongeveer 10 meter naar voren geplaatst, waardoor extra winkelruimte ontstaat en nieuwe inspirerende merken zich in het Stadshart kunnen vestigen. Het gaat om een uitbreiding in twee fases: van ingang 2 tot ingang 4 van het Rembrandthof en van ingang 4 tot aan Galerij. De uitbreiding wordt gebouwd met duurzame materialen en krijgt een groen dak. Daarnaast hangt de uitbreiding nauw samen met de herinrichtingsplannen en vergroening van de openbare ruimte, met als doel dat gebouwen en openbare ruimte straks naadloos op elkaar aansluiten.

Expertise van architecten

Frederik Vermeesch van Rijnboutt: “Dit project biedt een unieke kans om een duurzaam en aantrekkelijk stadscentrum te creëren waar Amstelveners trots op kunnen zijn. We kijken ernaar uit om onze expertise in te zetten om deze samenwerking en de gezamenlijke visie op het Stadshart tot leven te brengen.”

Back To Top
Zoeken