Ga naar hoofdinhoud
DSC_0916-2.2

Uitspraak Raad van State: verbreding A9 kan van start

27 februari 2019 – De verdieping en verbreding van de A9 kan van start. De Raad van State heeft vandaag ingestemd met het Tracébesluit 2017. Dit betekent ook dat de Annakerk op termijn in handen van de gemeente Amstelveen komt. Het college heeft met Rijkswaterstaat (RWS) afgesproken het eerste recht van koop te hebben wanneer de werkzaamheden aan de A9 klaar zijn. “Het is nu definitief, vanaf 2020 kunnen de gemeente en Rijkswaterstaat aan de slag”, zegt wethouder Herbert Raat (A9). “En dat is mooi. Nu de werkzaamheden naderen, is het zaak om onze inwoners en ondernemers goed voor te bereiden op de werkzaamheden en ervoor te zorgen dat Amstelveen gedurende deze periode goed bereikbaar blijft. Alle aandacht is nu gericht op minimaliseren van overlast en optimaliseren van bereikbaarheid.”

 AFSLUITINGEN EN MAATREGELEN
De Raad van State heeft geoordeeld dat de ingediende beroepen, voor zover ontvankelijk, ongegrond zijn. Het Tracébesluit is onherroepelijk. Rijkswaterstaat en de gemeente Amstelveen kunnen daarmee door met het project.

PLAN A9 BIJ AMSTELVEEN
De A9 gaat van drie naar vier rijstroken en komt over een lengte van 1,3 kilometer verdiept te liggen. Ter hoogte van het Oude Dorp, het Stadshart en het huidige fietstunneltje bij de Meander komen overkappingen. De gemeente Amstelveen investeert 40 miljoen euro in de verdiepte ligging, overkappingen en groene geluidschermen. De overkapping bij het Oude Dorp kan worden ingericht met voet- en fietspaden, groen en speelruimte voor kinderen. De verbreding van de A9 zorgt voor een betere doorstroming en bereikbaarheid. Daarnaast zijn geluidsmaatregelen geoptimaliseerd; zo wordt er in totaal veertien kilometer aan geluidsschermen geplaatst. In 2026 moet het weggedeelte tussen de knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht klaar zijn. Kijk voor meer informatie de pagina: Verbreding A9

EERSTE RECHT KOOP ANNAKERK
In het verlengde van de uitspraak is met Rijkswaterstaat afgesproken dat de gemeente het eerste recht van koop heeft van de Annakerk. Het gemeentelijk monument staat pal naast de A9. In samenspraak met Rijkswaterstaat wordt de toekomst van het pand nu veiliggesteld voor Amstelveen. Sinds april 2017 heeft het pand weer een lokale invulling. ANNA is inmiddels uitgegroeid tot dé ontmoetingsplek voor Amstelveners met events, muziek, tentoonstellingen en een brouwerij van de Naeckte Brouwers. Het eerste recht van koop geeft meer zekerheid voor de ondernemers.

FOTOTENTOONSTELLING

OPENINGSTIJDEN

Woensdag 12:00 – 17:00 uur
Donderdag 12:00 – 17:00 uur
Vrijdag 12:00 – 17:00 uur
Eerste zaterdag van de maand 12:00 – 17:00 uur

❗️Let op: van vrijdag 29 september 20.00 uur tot zondag 1 oktober 09.00 uur is de #A9 in één richting dicht: vanaf knooppunt Badhoevedorp richting knooppunt Holendrecht.

🚗Verkeer wordt omgeleid via de A4, A10 en A2.

🔗

🚧van vrijdag 29 september 20.00 uur tot zondag 1 oktober 09.00 uur is de #A9 in 1 richting dicht: van knp Badhoevedorp richting knp Holendrecht.

🚗Verkeer rijdt om via de A4, A10 en A2.

Op 30 september tussen 07.00 en 23.00 uur zijn oprit 5 en 4 open.

Nog maar een paar plekjes vrij voor de busrondleiding van komende donderdag.🚌

Stap in Amstelveen of Ouderkerk a/d Amstel in de bus en bekijk de hoogtepunten van het programma SAA. Van Almere tot aan Amstelveen.

🔗Schrijf je makkelijk in via onze site: https://bezoekerscentrum.rijkswaterstaat.nl/SchipholAmsterdamAlmere/rondleidingen-highlights-saa/

Op donderdag 21 september organiseren we een webinar over het werk in Amstelveen. Op donderdag 28 september zijn we in de Schouwburg in Amstelveen voor een toelichting op de werkzaamheden. Voor het webinar moet u zich aanmelden, voor de inloopmarkt niet.

Load More

WILT U MEER WETEN?

Stadsplein 103,
1181 ZM Amstelveen

Garage Stadsplein

*2 uur gratis met personal shopping card Stadshart

Back To Top
Zoeken