Ga naar hoofdinhoud
????????????????????????????????????

Vermindering geluid verbrede A9 vanuit huis te bekijken

10 april  2017 – Tijdens de informatiebijeenkomsten over het Tracébesluit 2017 (voor de verbreding en verdieping van de A9) konden inwoners en andere geïnteresseerden via een speciale geluidinformatiekaart de afname van geluid van de verbrede snelweg A9 bekijken. De kaart toont aan dat een groot deel van de omwonenden een geluidsafname van meer dan 5 dB kan verwachten. De informatie is ook online vanuit huis te bekijken.

Wethouder A9 Herbert Raat (VVD): “Om ervoor te zorgen dat omwonenden er wat betreft geluid niet op achtergaan investeert de gemeente 40 miljoen euro in bovenwettelijke maatregelen en het rijk nog eens 120 miljoen. Hiermee wordt de rijksweg verdiept aangelegd, komen er twee overkappingen bij het Oude Dorp en het Stadshart en kunnen we bij de Bovenlanden een betere verbinding realiseren voor fietsers en voetgangers. Amstelveners die rond de A9 wonen kunnen tot op huisniveau ervaren wat de afname van geluid zal zijn. Het is mooi om te zien dat iedereen erop vooruit gaat.”

Op rws.tik-app.nl/a9-badhoevedorp-holendrecht kan in de applicatie de postcode en het huisnummer in de zoekbalk worden ingevoerd. Ook kan bekeken worden welk soort asfalt er gebruikt wordt en hoe hoog de geluidsschermen ter plaatse worden. Op de website is ook weergegeven welke wijzigingen er zijn doorgevoerd in het Tracébesluit 2017 ten opzichte van het Ontwerp Tracébesluit 2016. 

Tijdens de informatiebijeenkomsten, eind maart en begin april georganiseerd op de bovenste etage van Bibliotheek Amstelland zijn rond de 150 mensen in gesprek geweest met medewerkers van Rijkswaterstaat en de gemeente Amstelveen. Er was informatie over het volledige Tracébesluit tussen Schiphol en Almere, maar bijvoorbeeld ook over de bovenwettelijke maatregelen van de gemeente Amstelveen, zoals de overkapping bij het Oude Dorp.

De minister van Infrastructuur en Milieu heeft op 7 maart 2017 het Tracébesluit weguitbreiding Schiphol-Amsterdam-Almere 2017 vastgesteld. Deze ligt nog tot en met 2 mei 2017 ter inzage bij het Ministerie van Infrastructuur en Milieu, Rijkswaterstaat West-Nederland Noord, het Raadhuis van Amstelveen en op www.platformparticipatie.nl/saa.

FOTOTENTOONSTELLING

OPENINGSTIJDEN

Woensdag 12:00 – 17:00 uur
Donderdag 12:00 – 17:00 uur
Vrijdag 12:00 – 17:00 uur
Eerste zaterdag van de maand 12:00 – 17:00 uur

⛔🚧 Van 12 tot 15 juli is er forse verkeershinder bij Amsterdam door een afsluiting van de A10 Zuid. De weg is dicht tussen knooppunt Amstel en afrit S108 richting A4/Schiphol. Hou rekening met omleidingsroutes en een extra reistijd van maximaal een uur 👇

❌Let op! Vanavond (4 juli) om 20.00 gaat de A9 dicht vanaf knooppunt Holendrecht tot aan knooppunt Badhoevedorp. Morgenochtend (5 juli) gaat de weg om 5.00 uur weer open.

🚗 Ga je richting Schiphol/Haarlem? Dan word je omgeleid via de A2, A4 en de A10.

⚠️ Update: vannacht (zon 16 juni op ma 17 juni) hijsen we het brugdek van de Schipholbrug in. Dit betekent dat de A9 zeker tot maandag 17 juni 7.00 uur in beide richtingen dicht blijft.

Houd https://www.rwsverkeersinfo.nl/ in de gaten voor updates.

👉Lees meer: https://bezoekerscentrum.rijkswaterstaat.nl/SchipholAmsterdamAlmere/news/let-op-a9-in-beide-richtingen-dicht-tot-maandag-17-juni-7-00-uur/

🚢Het nieuwe noordelijke dek van de Schipholbrug is vannacht naar de noordkant gevaren. Hiervoor moest de tijdelijke, zuidelijke brug gedemonteerd en omhoog gehesen worden. De eerste missie is volbracht!
💨Afhankelijk van het weer, wordt het nieuwe dek op zijn plek gehesen.

Load More

WILT U MEER WETEN?

Stadsplein 103,
1181 ZM Amstelveen

Garage Stadsplein

*2 uur gratis met personal shopping card Stadshart

Back To Top
Zoeken