Ga naar hoofdinhoud
????????????????????????????????????

Vermindering geluid verbrede A9 vanuit huis te bekijken

10 april  2017 – Tijdens de informatiebijeenkomsten over het Tracébesluit 2017 (voor de verbreding en verdieping van de A9) konden inwoners en andere geïnteresseerden via een speciale geluidinformatiekaart de afname van geluid van de verbrede snelweg A9 bekijken. De kaart toont aan dat een groot deel van de omwonenden een geluidsafname van meer dan 5 dB kan verwachten. De informatie is ook online vanuit huis te bekijken.

Wethouder A9 Herbert Raat (VVD): “Om ervoor te zorgen dat omwonenden er wat betreft geluid niet op achtergaan investeert de gemeente 40 miljoen euro in bovenwettelijke maatregelen en het rijk nog eens 120 miljoen. Hiermee wordt de rijksweg verdiept aangelegd, komen er twee overkappingen bij het Oude Dorp en het Stadshart en kunnen we bij de Bovenlanden een betere verbinding realiseren voor fietsers en voetgangers. Amstelveners die rond de A9 wonen kunnen tot op huisniveau ervaren wat de afname van geluid zal zijn. Het is mooi om te zien dat iedereen erop vooruit gaat.”

Op rws.tik-app.nl/a9-badhoevedorp-holendrecht kan in de applicatie de postcode en het huisnummer in de zoekbalk worden ingevoerd. Ook kan bekeken worden welk soort asfalt er gebruikt wordt en hoe hoog de geluidsschermen ter plaatse worden. Op de website is ook weergegeven welke wijzigingen er zijn doorgevoerd in het Tracébesluit 2017 ten opzichte van het Ontwerp Tracébesluit 2016. 

Tijdens de informatiebijeenkomsten, eind maart en begin april georganiseerd op de bovenste etage van Bibliotheek Amstelland zijn rond de 150 mensen in gesprek geweest met medewerkers van Rijkswaterstaat en de gemeente Amstelveen. Er was informatie over het volledige Tracébesluit tussen Schiphol en Almere, maar bijvoorbeeld ook over de bovenwettelijke maatregelen van de gemeente Amstelveen, zoals de overkapping bij het Oude Dorp.

De minister van Infrastructuur en Milieu heeft op 7 maart 2017 het Tracébesluit weguitbreiding Schiphol-Amsterdam-Almere 2017 vastgesteld. Deze ligt nog tot en met 2 mei 2017 ter inzage bij het Ministerie van Infrastructuur en Milieu, Rijkswaterstaat West-Nederland Noord, het Raadhuis van Amstelveen en op www.platformparticipatie.nl/saa.

FOTOTENTOONSTELLING

OPENINGSTIJDEN

Woensdag 12:00 – 17:00 uur
Donderdag 12:00 – 17:00 uur
Vrijdag 12:00 – 17:00 uur
Eerste zaterdag van de maand 12:00 – 17:00 uur

❌ Dit weekend staat voorlopig de laatste weekendafsluiting van de A9 gepland

👷‍♂️Verkeersmanager Bert Jan Zandhuis vertelt wat er op de planning staat en hoe dit in zijn werk gaat.

👉Lees hier het hele verhaal: https://bezoekerscentrum.rijkswaterstaat.nl/SchipholAmsterdamAlmere/news/voorlopig-laatste-afsluitweekend-a9-werkzaamheden-schipholbrug-en-knooppunt-holendrecht/

❌Komend weekend is de A9 tussen knooppunt Badhoevendorp en Holendrecht dicht.

👍 Wil je goed voorbereid op reis? Bij de reisadviesdienst Ask&Go kun je terecht met al je vragen.

❓Stel je vraag en krijg persoonlijk reisadvies!
Wil je weten hoe het werkt? Check de video.

Het uitkijkpunt is vandaag gesloten vanwege de hevige storm.
De veiligheid van onze bezoekers staat voorop. Als het weer het toelaat, zal het uitkijkpunt vanaf morgen weer open zijn, zodat je de werkzaamheden aan de A9 van dichtbij kunt bekijken.

❗️Let op: op vrij 10 nov vanaf 20u is de A9 in één richting dicht voor doorgaand verkeer: vanaf knooppunt Badhoevedorp tot aan knooppunt Holendrecht. Dit duurt tot ma 13 nov 5u.

Lokaal verkeer kan de opritten 4 en 5 het hele weekend gebruiken.

Vragen? https://www.askandgo.nl/a9amstelveen.html

Load More

WILT U MEER WETEN?

Stadsplein 103,
1181 ZM Amstelveen

Garage Stadsplein

*2 uur gratis met personal shopping card Stadshart

Back To Top
Zoeken