Ga naar hoofdinhoud
Amstelveenlijn_3D scan

Voorbereidende werkzaamheden Amstelveenlijn

24 mei 2017 – VITAL, de hoofdaannemer van de Amstelveenlijn, gaat in het weekend van 27 en 28 mei een 3D-scan maken van de tramlijn, in beide richtingen tussen Station Zuid en Westwijk. Deze scan is nodig bij het ontwerp van de vernieuwde lijn. De scan wordt gemaakt met een zogenaamde Railhog, een soort wagentje op de rails, voorzien van meet-apparatuur.

Aan het begin van de nacht maakt de machine een scan, die twee à drie uur vergt, en tegen
zonsopgang gaat de Railhog nog een keer heen en weer om foto’s te maken bij daglicht.
Al tijdens de aanbesteding heeft Vital een scan van de openbare weg gemaakt. De resultaten van beide scans worden samengevoegd. Zo ontstaat een nauwkeurig beeld van de werkelijkheid, waardoor het risico minimaal wordt dat het ontwerp voor de nieuwe lijn niet past in de werkelijke situatie. Ook voorkomt het dat pas tijdens het ontwerpen en bouwen afwijkingen of onverwachte dingen worden ontdekt, die dan lastig op te lossen zijn.

WANNEER? EN WAT MERKT U ERVAN?

De 3D-scan met de Railhog vindt plaats in de nacht van zaterdag 27 op zondag 28 mei, tussen het eind van de dienstregeling op zaterdagavond en de start ervan op zondagochtend. Op deze manier kunnen lijn 51 en lijn 5 gewoon blijven rijden. Omdat er in de nacht normaal gesproken niets rijdt, kunt u hinder ervaren. We verwachten echter dat dit beperkt zal zijn, omdat het geluid rondom de Railhog vergelijkbaar is met het geluid van een rijdende auto.
bron: www.amstelveenlijn.nl

 

 

FOTOTENTOONSTELLING

OPENINGSTIJDEN

Woensdag 12:00 – 17:00 uur
Donderdag 12:00 – 17:00 uur
Vrijdag 12:00 – 17:00 uur
Eerste zaterdag van de maand 12:00 – 17:00 uur

❗️Let op: van vrijdag 29 september 20.00 uur tot zondag 1 oktober 09.00 uur is de #A9 in één richting dicht: vanaf knooppunt Badhoevedorp richting knooppunt Holendrecht.

🚗Verkeer wordt omgeleid via de A4, A10 en A2.

🔗

🚧van vrijdag 29 september 20.00 uur tot zondag 1 oktober 09.00 uur is de #A9 in 1 richting dicht: van knp Badhoevedorp richting knp Holendrecht.

🚗Verkeer rijdt om via de A4, A10 en A2.

Op 30 september tussen 07.00 en 23.00 uur zijn oprit 5 en 4 open.

Nog maar een paar plekjes vrij voor de busrondleiding van komende donderdag.🚌

Stap in Amstelveen of Ouderkerk a/d Amstel in de bus en bekijk de hoogtepunten van het programma SAA. Van Almere tot aan Amstelveen.

🔗Schrijf je makkelijk in via onze site: https://bezoekerscentrum.rijkswaterstaat.nl/SchipholAmsterdamAlmere/rondleidingen-highlights-saa/

Op donderdag 21 september organiseren we een webinar over het werk in Amstelveen. Op donderdag 28 september zijn we in de Schouwburg in Amstelveen voor een toelichting op de werkzaamheden. Voor het webinar moet u zich aanmelden, voor de inloopmarkt niet.

Load More

WILT U MEER WETEN?

Stadsplein 103,
1181 ZM Amstelveen

Garage Stadsplein

*2 uur gratis met personal shopping card Stadshart

Back To Top
Zoeken