Ga naar hoofdinhoud
Amstelveenlijn_3D scan

Voorbereidende werkzaamheden Amstelveenlijn

24 mei 2017 – VITAL, de hoofdaannemer van de Amstelveenlijn, gaat in het weekend van 27 en 28 mei een 3D-scan maken van de tramlijn, in beide richtingen tussen Station Zuid en Westwijk. Deze scan is nodig bij het ontwerp van de vernieuwde lijn. De scan wordt gemaakt met een zogenaamde Railhog, een soort wagentje op de rails, voorzien van meet-apparatuur.

Aan het begin van de nacht maakt de machine een scan, die twee à drie uur vergt, en tegen
zonsopgang gaat de Railhog nog een keer heen en weer om foto’s te maken bij daglicht.
Al tijdens de aanbesteding heeft Vital een scan van de openbare weg gemaakt. De resultaten van beide scans worden samengevoegd. Zo ontstaat een nauwkeurig beeld van de werkelijkheid, waardoor het risico minimaal wordt dat het ontwerp voor de nieuwe lijn niet past in de werkelijke situatie. Ook voorkomt het dat pas tijdens het ontwerpen en bouwen afwijkingen of onverwachte dingen worden ontdekt, die dan lastig op te lossen zijn.

WANNEER? EN WAT MERKT U ERVAN?

De 3D-scan met de Railhog vindt plaats in de nacht van zaterdag 27 op zondag 28 mei, tussen het eind van de dienstregeling op zaterdagavond en de start ervan op zondagochtend. Op deze manier kunnen lijn 51 en lijn 5 gewoon blijven rijden. Omdat er in de nacht normaal gesproken niets rijdt, kunt u hinder ervaren. We verwachten echter dat dit beperkt zal zijn, omdat het geluid rondom de Railhog vergelijkbaar is met het geluid van een rijdende auto.
bron: www.amstelveenlijn.nl

 

 

FOTOTENTOONSTELLING

OPENINGSTIJDEN

Woensdag 12:00 – 17:00 uur
Donderdag 12:00 – 17:00 uur
Vrijdag 12:00 – 17:00 uur
Eerste zaterdag van de maand 12:00 – 17:00 uur

🚧Let op: komende vrij, 1 maart 20u is de A9 afgesloten vanaf knooppunt Holendrecht tot en met afrit 5 Amstelveen-stadshart. Dit duurt tot ma 4 maart 5u.
🚗Ga je richting Schiphol of Haarlem? Dan word je omgeleid via de A2, A10 en A4. De extra reistijd is 10 tot 30 minuten.

De ❌ wapens ❌van @Gem_Amstelveen en @Ouder_Amstel komen op twee bruggen over de A9, bij Amstel en Bullewijk. 'De overgang wordt nu extra bijzonder en iconisch door het gemeentewapen aan weerszijden van de brug.’ Lees er hier meer over:
https://bit.ly/3UKUHrq

Nieuwe fototentoonstelling ‘Auto’s van Toen’ in Amstelveen InZicht
Autoliefhebbers opgelet: vanaf woensdag 14 februari is er een nieuwe tentoonstelling in belevingscentrum Amstelveen InZicht te bewonderen.

⛔️Let op: Ernstige verkeershinder verwacht met avondspits op A9 vanaf Badhoevedorp richting Holendrecht. Verbindingsboog bij knp Holendrecht, vanaf de A9 naar A2 ri Utrecht is dicht door slecht wegdek.

🚗Verkeer ri Almere/Utrecht gaat via de A4, A10 en A2.

Load More

WILT U MEER WETEN?

Stadsplein 103,
1181 ZM Amstelveen

Garage Stadsplein

*2 uur gratis met personal shopping card Stadshart

Back To Top
Zoeken