Ga naar hoofdinhoud
Amstelveenlijn_3D scan

Voorbereidende werkzaamheden Amstelveenlijn

24 mei 2017 – VITAL, de hoofdaannemer van de Amstelveenlijn, gaat in het weekend van 27 en 28 mei een 3D-scan maken van de tramlijn, in beide richtingen tussen Station Zuid en Westwijk. Deze scan is nodig bij het ontwerp van de vernieuwde lijn. De scan wordt gemaakt met een zogenaamde Railhog, een soort wagentje op de rails, voorzien van meet-apparatuur.

Aan het begin van de nacht maakt de machine een scan, die twee à drie uur vergt, en tegen
zonsopgang gaat de Railhog nog een keer heen en weer om foto’s te maken bij daglicht.
Al tijdens de aanbesteding heeft Vital een scan van de openbare weg gemaakt. De resultaten van beide scans worden samengevoegd. Zo ontstaat een nauwkeurig beeld van de werkelijkheid, waardoor het risico minimaal wordt dat het ontwerp voor de nieuwe lijn niet past in de werkelijke situatie. Ook voorkomt het dat pas tijdens het ontwerpen en bouwen afwijkingen of onverwachte dingen worden ontdekt, die dan lastig op te lossen zijn.

WANNEER? EN WAT MERKT U ERVAN?

De 3D-scan met de Railhog vindt plaats in de nacht van zaterdag 27 op zondag 28 mei, tussen het eind van de dienstregeling op zaterdagavond en de start ervan op zondagochtend. Op deze manier kunnen lijn 51 en lijn 5 gewoon blijven rijden. Omdat er in de nacht normaal gesproken niets rijdt, kunt u hinder ervaren. We verwachten echter dat dit beperkt zal zijn, omdat het geluid rondom de Railhog vergelijkbaar is met het geluid van een rijdende auto.
bron: www.amstelveenlijn.nl

 

 

FOTOTENTOONSTELLING

OPENINGSTIJDEN

Woensdag 12:00 – 17:00 uur
Donderdag 12:00 – 17:00 uur
Vrijdag 12:00 – 17:00 uur
Eerste zaterdag van de maand 12:00 – 17:00 uur

⛔🚧 Van 12 tot 15 juli is er forse verkeershinder bij Amsterdam door een afsluiting van de A10 Zuid. De weg is dicht tussen knooppunt Amstel en afrit S108 richting A4/Schiphol. Hou rekening met omleidingsroutes en een extra reistijd van maximaal een uur 👇

❌Let op! Vanavond (4 juli) om 20.00 gaat de A9 dicht vanaf knooppunt Holendrecht tot aan knooppunt Badhoevedorp. Morgenochtend (5 juli) gaat de weg om 5.00 uur weer open.

🚗 Ga je richting Schiphol/Haarlem? Dan word je omgeleid via de A2, A4 en de A10.

⚠️ Update: vannacht (zon 16 juni op ma 17 juni) hijsen we het brugdek van de Schipholbrug in. Dit betekent dat de A9 zeker tot maandag 17 juni 7.00 uur in beide richtingen dicht blijft.

Houd https://www.rwsverkeersinfo.nl/ in de gaten voor updates.

👉Lees meer: https://bezoekerscentrum.rijkswaterstaat.nl/SchipholAmsterdamAlmere/news/let-op-a9-in-beide-richtingen-dicht-tot-maandag-17-juni-7-00-uur/

🚢Het nieuwe noordelijke dek van de Schipholbrug is vannacht naar de noordkant gevaren. Hiervoor moest de tijdelijke, zuidelijke brug gedemonteerd en omhoog gehesen worden. De eerste missie is volbracht!
💨Afhankelijk van het weer, wordt het nieuwe dek op zijn plek gehesen.

Load More

WILT U MEER WETEN?

Stadsplein 103,
1181 ZM Amstelveen

Garage Stadsplein

*2 uur gratis met personal shopping card Stadshart

Back To Top
Zoeken