skip to Main Content
Amstelveenlijn_3D scan

Voorbereidende werkzaamheden Amstelveenlijn

24 mei 2017 – VITAL, de hoofdaannemer van de Amstelveenlijn, gaat in het weekend van 27 en 28 mei een 3D-scan maken van de tramlijn, in beide richtingen tussen Station Zuid en Westwijk. Deze scan is nodig bij het ontwerp van de vernieuwde lijn. De scan wordt gemaakt met een zogenaamde Railhog, een soort wagentje op de rails, voorzien van meet-apparatuur.

Aan het begin van de nacht maakt de machine een scan, die twee à drie uur vergt, en tegen
zonsopgang gaat de Railhog nog een keer heen en weer om foto’s te maken bij daglicht.
Al tijdens de aanbesteding heeft Vital een scan van de openbare weg gemaakt. De resultaten van beide scans worden samengevoegd. Zo ontstaat een nauwkeurig beeld van de werkelijkheid, waardoor het risico minimaal wordt dat het ontwerp voor de nieuwe lijn niet past in de werkelijke situatie. Ook voorkomt het dat pas tijdens het ontwerpen en bouwen afwijkingen of onverwachte dingen worden ontdekt, die dan lastig op te lossen zijn.

WANNEER? EN WAT MERKT U ERVAN?

De 3D-scan met de Railhog vindt plaats in de nacht van zaterdag 27 op zondag 28 mei, tussen het eind van de dienstregeling op zaterdagavond en de start ervan op zondagochtend. Op deze manier kunnen lijn 51 en lijn 5 gewoon blijven rijden. Omdat er in de nacht normaal gesproken niets rijdt, kunt u hinder ervaren. We verwachten echter dat dit beperkt zal zijn, omdat het geluid rondom de Railhog vergelijkbaar is met het geluid van een rijdende auto.
bron: www.amstelveenlijn.nl

 

 

OPENINGSTIJDEN

WOENSDAG13:00 tot 17:00
DONDERDAG13:00 tot 17:00

AGENDA

Amstelveen InZicht organiseert regelmatig informatiebijeenkomsten, excursies en rondleidingen. In de agenda ziet u het actuele overzicht.

WILT U MEER WETEN?

Stadsplein 103,
1181 ZM Amstelveen

Garage Schouwburg*
Garage Stadsplein

*2 uur gratis met personal shopping card Stadshart

Back To Top
Zoeken