Ga naar hoofdinhoud
Amstelveenlijn160927-Zonnestein-9-1024x683

Werkzaamheden kabels en leidingen deze zomer

19 juni 2017 – Voor het vernieuwen van de Amstelveenlijn  moeten er kabels en leidingen worden verlegd. Een deel van de kabels en leidingen worden verlegd in 2017. Hiervoor worden er weer proefsleuven gegraven en vinden de eerste twee gestuurde boringen plaats bij de Sportlaan. Wat houden deze werkzaamheden in en wat merkt u ervan?

Graven van proefsleuven

Vanaf maandag 3 juli 2017 start VITAL met het graven van diverse proefsleuven in de omgeving van de kruispunten Kronenburg, Zonnestein en Sportlaan, bij halte Poortwachter en de J.C. van Hattumweg. Het werk duurt in totaal circa vier weken. Er zijn geen wegafsluitingen nodig, maar wel is er hinder voor fietsers en voetgangers in de vorm van omleidingen. Deze zijn afhankelijk van waar gegraven wordt en kunnen per dag variëren. De omleidingen worden ter plaatse aangegeven met borden. De plattegronden met de locaties van de proefsleuven worden zo spoedig mogelijk online gezet, evenals de planning.

Gestuurde boringen Sportlaan

Om kabels en leidingen te kunnen verleggen verrichten we in de zomer vijf gestuurde boringen, waarvan de eerste twee bij de Sportlaan. Vanaf donderdag 6 juli 2017 start VITAL met het inrichten van de werk- en opslagterreinen voor de eerste gestuurde boring. Op maandag 10 juli starten ze met de gestuurde boring. Per boring bestaan de werkzaamheden uit het inrichten van de werk- en opslagterreinen, de daadwerkelijke boring, het doortrekken van de buizen en leidingen en het opruimen van de werk- en opslagterreinen. De boringen bij Zonnestein en Kronenburg vinden pas in augustus plaats, hierover wordt de omgeving later geïnformeerd.

Wat merkt u van de boringen?

Er zal hinder zijn voor het verkeer vanwege tijdelijke wegafzettingen. Geluidshinder is mogelijk nabij de werk- en opslagterreinen. Ook worden er voor beide boringen veertien parkeerplaatsen bij het appartementengebouw aan de Maarten Lutherweg afgezet en voor de tweede boring zeven parkeerplaatsen bij de appartementengebouwen aan de Matterhorn. Die zijn nodig voor de werk- en opslagterreinen.

Verkeersmaatregelen om de veiligheid te waarborgen

De werkzaamheden hebben gevolgen voor het verkeer. In overleg met de gemeente stellen we omleidingsroutes in voor auto’s, fietsers en voetgangers. Zo zal onder meer de kruising Watercirkel – Sportlaan twee dagen gestremd zijn vanwege het intrekken van de mantelbuizen. Het autoverkeer kan via de Groenelaan de Watercirkel bereiken. Ook komen diverse parkeerplaatsen tijdelijk te vervallen. De verkeersmaatregelen worden ter plaatse met borden aangegeven en waar nodig worden verkeersregelaars ingezet. Deze maatregelen dragen bij aan de veiligheid van de uitvoerders, de omwonenden en de verkeersdeelnemers. We vragen uw begrip hiervoor.

Inloopavond werkzaamheden Sportlaan

Op donderdag 29 juni van 18.30 tot 20.00 uur is er een inloopavond speciaal over de kabels en leidingen werkzaamheden bij de Sportlaan. Deze avond vindt plaats in het belevingscentrum Amstelveen Inzicht, Stadsplein 103, tweede verdieping in de bibliotheek Amstelland. U bent van harte welkom!

bron: Amstelveenlijn.nl

FOTOTENTOONSTELLING

OPENINGSTIJDEN

Woensdag 12:00 – 17:00 uur
Donderdag 12:00 – 17:00 uur
Vrijdag 12:00 – 17:00 uur
Eerste zaterdag van de maand 12:00 – 17:00 uur

🚌 Ben jij erbij? Op donderdag 30 mei starten we weer met de busrondleiding langs de highlights van de werkzaamheden rond de A9.
👉Meer weten en inschrijven? Kan hier: https://bezoekerscentrum.rijkswaterstaat.nl/.../rondleid.../

🎨 Kunstliefhebbers opgelet! De kunstschilder Iris Bijleveld uit Amstelveen, bekend om haar schilderijen van de A9, is op zoek naar inspiratie voor haar volgende schilderij. 🖼️ Heb jij een origineel idee voor een nieuw A9-schilderij?

2

📸✨ Ontdek de nostalgie bij "Auto's van Toen" in Amstelveen InZicht! Met al 650+ bezoekers en tellende, is het een groot succes! Mis dit niet, nog te zien tot 12 april op het Stadsplein. En terwijl je hier bent, doe mee aan onze prijsvraag en maak kans op kaartjes voor het

🚧Let op: komende vrij, 1 maart 20u is de A9 afgesloten vanaf knooppunt Holendrecht tot en met afrit 5 Amstelveen-stadshart. Dit duurt tot ma 4 maart 5u.
🚗Ga je richting Schiphol of Haarlem? Dan word je omgeleid via de A2, A10 en A4. De extra reistijd is 10 tot 30 minuten.

Load More

WILT U MEER WETEN?

Stadsplein 103,
1181 ZM Amstelveen

Garage Stadsplein

*2 uur gratis met personal shopping card Stadshart

Back To Top
Zoeken