Ga naar hoofdinhoud
Amstelveenlijn180831-boren-persleidingen-06

Werkzaamheden Stedin bij de Sportlaan

7 november 2018 – Om het kruispunt Beneluxbaan/Sportlaan ongelijkvloers te kunnen maken tijdens het ombouwen van de Amstelveenlijn (sneltram 51) verlegt Stedin hun gasleiding vanaf de hoek van de Peter Postbaan ter hoogte van de Beneluxbaan en aan de oostzijde van de Beneluxbaan. Wat houden deze werkzaamheden in?

AFSLUITINGEN EN MAATREGELEN GRAAFWERKZAAMHEDEN EN EEN BORING
Sinds 22 oktober is aannemer Visser & Smit Hanab in opdracht van Stedin bezig met het uitvoeren van werkzaamheden, zoals het inrichten van werk- en opslagterreinen. De gasleiding vanaf de hoek van de Peter Postbaan ter hoogte van de Beneluxbaan en aan de oostzijde van de Beneluxbaan wordt grotendeels verlegd met graafwerkzaamheden. Ook is er een boring onder de Beneluxbaan en het spoor nodig. Naar verwachting duren de werkzaamheden van 22 oktober 2018 t/m medio februari 2019. Er wordt op doordeweekse dagen gewerkt tussen 7.00 en 19.00 uur. Op onderstaand kaartje vindt u een overzicht van het werkgebied van Stedin.

WAT VOOR HINDER KUNT U VERWACHTEN?
Tijdens de uitvoering van de werkzaamheden is er sprake van verkeershinder:

  • Op 19, 20 en 21 november is de Sportlaan tussen de Beneluxbaan en de Alpen Rondweg/Watercirkel voor drie dagen volledig afgesloten voor al het verkeer. De omleidingsroutes worden ter plaatse aangegeven. Voor auto’s gaan de omleidingen via de Beneluxbaan – Oranjebaan – Groenelaan en Beneluxbaan – Gondel – Turfschip – Groenelaan.
  • Het fietspad aan de oostzijde van de Beneluxbaan tussen de Sportlaan en de Laan van de Helende Meesters is in november afgesloten. De fietspaden aan beide kanten van de Beneluxbaan tussen de haltes Marne en de Sportlaan zijn gedurende van december t/m medio februari afgesloten. Fietsers worden ter plaatse omgeleid door de wijken.
  • Voor OV-reizigers is er geen hinder, halte Sportlaan blijft bereikbaar.

Verder kan er nabij de boor- en graafwerkzaamheden en de werk- en opslagterreinen sprake zijn van geluidshinder.

HEEFT U NOG VRAGEN?
U kunt uw vragen mailen naar info@amstelveenlijn.nl of bellen naar 020 – 470 4070 (24 uur per dag/7 dagen per week bereikbaar). Ook zijn experts van de Amstelveenlijn iedere woensdagmiddag van 12.00 tot 17.00 uur aanwezig in het belevingscentrum Amstelveen InZicht (Stadsplein 103, 2e verdieping in de bibliotheek).

FOTOTENTOONSTELLING

OPENINGSTIJDEN

Woensdag 12:00 – 17:00 uur
Donderdag 12:00 – 17:00 uur
Vrijdag 12:00 – 17:00 uur
Eerste zaterdag van de maand 12:00 – 17:00 uur

❌ Dit weekend staat voorlopig de laatste weekendafsluiting van de A9 gepland

👷‍♂️Verkeersmanager Bert Jan Zandhuis vertelt wat er op de planning staat en hoe dit in zijn werk gaat.

👉Lees hier het hele verhaal: https://bezoekerscentrum.rijkswaterstaat.nl/SchipholAmsterdamAlmere/news/voorlopig-laatste-afsluitweekend-a9-werkzaamheden-schipholbrug-en-knooppunt-holendrecht/

❌Komend weekend is de A9 tussen knooppunt Badhoevendorp en Holendrecht dicht.

👍 Wil je goed voorbereid op reis? Bij de reisadviesdienst Ask&Go kun je terecht met al je vragen.

❓Stel je vraag en krijg persoonlijk reisadvies!
Wil je weten hoe het werkt? Check de video.

Het uitkijkpunt is vandaag gesloten vanwege de hevige storm.
De veiligheid van onze bezoekers staat voorop. Als het weer het toelaat, zal het uitkijkpunt vanaf morgen weer open zijn, zodat je de werkzaamheden aan de A9 van dichtbij kunt bekijken.

❗️Let op: op vrij 10 nov vanaf 20u is de A9 in één richting dicht voor doorgaand verkeer: vanaf knooppunt Badhoevedorp tot aan knooppunt Holendrecht. Dit duurt tot ma 13 nov 5u.

Lokaal verkeer kan de opritten 4 en 5 het hele weekend gebruiken.

Vragen? https://www.askandgo.nl/a9amstelveen.html

Load More

WILT U MEER WETEN?

Stadsplein 103,
1181 ZM Amstelveen

Garage Stadsplein

*2 uur gratis met personal shopping card Stadshart

Back To Top
Zoeken