Ga naar hoofdinhoud
Amstelveenlijn180831-boren-persleidingen-06

Werkzaamheden Stedin bij de Sportlaan

7 november 2018 – Om het kruispunt Beneluxbaan/Sportlaan ongelijkvloers te kunnen maken tijdens het ombouwen van de Amstelveenlijn (sneltram 51) verlegt Stedin hun gasleiding vanaf de hoek van de Peter Postbaan ter hoogte van de Beneluxbaan en aan de oostzijde van de Beneluxbaan. Wat houden deze werkzaamheden in?

AFSLUITINGEN EN MAATREGELEN GRAAFWERKZAAMHEDEN EN EEN BORING
Sinds 22 oktober is aannemer Visser & Smit Hanab in opdracht van Stedin bezig met het uitvoeren van werkzaamheden, zoals het inrichten van werk- en opslagterreinen. De gasleiding vanaf de hoek van de Peter Postbaan ter hoogte van de Beneluxbaan en aan de oostzijde van de Beneluxbaan wordt grotendeels verlegd met graafwerkzaamheden. Ook is er een boring onder de Beneluxbaan en het spoor nodig. Naar verwachting duren de werkzaamheden van 22 oktober 2018 t/m medio februari 2019. Er wordt op doordeweekse dagen gewerkt tussen 7.00 en 19.00 uur. Op onderstaand kaartje vindt u een overzicht van het werkgebied van Stedin.

WAT VOOR HINDER KUNT U VERWACHTEN?
Tijdens de uitvoering van de werkzaamheden is er sprake van verkeershinder:

  • Op 19, 20 en 21 november is de Sportlaan tussen de Beneluxbaan en de Alpen Rondweg/Watercirkel voor drie dagen volledig afgesloten voor al het verkeer. De omleidingsroutes worden ter plaatse aangegeven. Voor auto’s gaan de omleidingen via de Beneluxbaan – Oranjebaan – Groenelaan en Beneluxbaan – Gondel – Turfschip – Groenelaan.
  • Het fietspad aan de oostzijde van de Beneluxbaan tussen de Sportlaan en de Laan van de Helende Meesters is in november afgesloten. De fietspaden aan beide kanten van de Beneluxbaan tussen de haltes Marne en de Sportlaan zijn gedurende van december t/m medio februari afgesloten. Fietsers worden ter plaatse omgeleid door de wijken.
  • Voor OV-reizigers is er geen hinder, halte Sportlaan blijft bereikbaar.

Verder kan er nabij de boor- en graafwerkzaamheden en de werk- en opslagterreinen sprake zijn van geluidshinder.

HEEFT U NOG VRAGEN?
U kunt uw vragen mailen naar info@amstelveenlijn.nl of bellen naar 020 – 470 4070 (24 uur per dag/7 dagen per week bereikbaar). Ook zijn experts van de Amstelveenlijn iedere woensdagmiddag van 12.00 tot 17.00 uur aanwezig in het belevingscentrum Amstelveen InZicht (Stadsplein 103, 2e verdieping in de bibliotheek).

FOTOTENTOONSTELLING

OPENINGSTIJDEN

Woensdag 12:00 – 17:00 uur
Donderdag 12:00 – 17:00 uur
Vrijdag 12:00 – 17:00 uur
Eerste zaterdag van de maand 12:00 – 17:00 uur

🚌 Ben jij erbij? Op donderdag 30 mei starten we weer met de busrondleiding langs de highlights van de werkzaamheden rond de A9.
👉Meer weten en inschrijven? Kan hier: https://bezoekerscentrum.rijkswaterstaat.nl/.../rondleid.../

🎨 Kunstliefhebbers opgelet! De kunstschilder Iris Bijleveld uit Amstelveen, bekend om haar schilderijen van de A9, is op zoek naar inspiratie voor haar volgende schilderij. 🖼️ Heb jij een origineel idee voor een nieuw A9-schilderij?

2

📸✨ Ontdek de nostalgie bij "Auto's van Toen" in Amstelveen InZicht! Met al 650+ bezoekers en tellende, is het een groot succes! Mis dit niet, nog te zien tot 12 april op het Stadsplein. En terwijl je hier bent, doe mee aan onze prijsvraag en maak kans op kaartjes voor het

🚧Let op: komende vrij, 1 maart 20u is de A9 afgesloten vanaf knooppunt Holendrecht tot en met afrit 5 Amstelveen-stadshart. Dit duurt tot ma 4 maart 5u.
🚗Ga je richting Schiphol of Haarlem? Dan word je omgeleid via de A2, A10 en A4. De extra reistijd is 10 tot 30 minuten.

Load More

WILT U MEER WETEN?

Stadsplein 103,
1181 ZM Amstelveen

Garage Stadsplein

*2 uur gratis met personal shopping card Stadshart

Back To Top
Zoeken