Ga naar hoofdinhoud
a9

Zes partijen dingen mee naar de aanleg voor de verdiepte A9

5 april 2018 – Zes partijen zijn in de race om de aanleg van de verdiepte A9 bij Amstelveen, het traject tussen Holendrecht en Badhoevedorp, te mogen uitvoeren. Partijen konden zich vanaf eind januari aanmelden. Rijkswaterstaat heeft besloten alle partijen die zich hebben aangemeld mee te nemen bij de tender. Deze partijen zijn:

  • Boskalis, Volkerinfra
  • Dura Vermeer, Besix, Hochtief John Laing
  • Ballast Nedam, Fluor
  • BAM, Van Oord, TBI
  • Sacyr
  • Macquarie

Van de zes partijen zijn er twee partijen die individueel meedoen: het Spaanse Sacyr en het Australische (UK vestiging) Macquarie.

Het project behelst de aanleg van vier in plaats van drie rijstroken tussen Holendrecht en Badhoevedorp. Op veel plaatsen nieuwe geluidsschermen en stil asfalt. Het meest in het oog springende deel van het werk is de verdiepte aanleg over een lengte van 1,3 kilometer bij Amstelveen. Met daarnaast een drietal overkappingen.

Eind 2019 verwacht Rijkswaterstaat een definitieve keuze te maken. Inmiddels zijn de voorbereidende werkzaamheden gestart in de omgeving zoals het aanpassen van het onderliggende wegennet in Amstelveen. Rijkswaterstaat verwacht de verbreding en verdieping van de A9 bij Amstelveen in 2024/2026 gereed zal zijn.

FOTOTENTOONSTELLING

OPENINGSTIJDEN

Woensdag 12:00 – 17:00 uur
Donderdag 12:00 – 17:00 uur
Vrijdag 12:00 – 17:00 uur
Eerste zaterdag van de maand 12:00 – 17:00 uur

🚌 Ben jij erbij? Op donderdag 30 mei starten we weer met de busrondleiding langs de highlights van de werkzaamheden rond de A9.
👉Meer weten en inschrijven? Kan hier: https://bezoekerscentrum.rijkswaterstaat.nl/.../rondleid.../

🎨 Kunstliefhebbers opgelet! De kunstschilder Iris Bijleveld uit Amstelveen, bekend om haar schilderijen van de A9, is op zoek naar inspiratie voor haar volgende schilderij. 🖼️ Heb jij een origineel idee voor een nieuw A9-schilderij?

2

📸✨ Ontdek de nostalgie bij "Auto's van Toen" in Amstelveen InZicht! Met al 650+ bezoekers en tellende, is het een groot succes! Mis dit niet, nog te zien tot 12 april op het Stadsplein. En terwijl je hier bent, doe mee aan onze prijsvraag en maak kans op kaartjes voor het

🚧Let op: komende vrij, 1 maart 20u is de A9 afgesloten vanaf knooppunt Holendrecht tot en met afrit 5 Amstelveen-stadshart. Dit duurt tot ma 4 maart 5u.
🚗Ga je richting Schiphol of Haarlem? Dan word je omgeleid via de A2, A10 en A4. De extra reistijd is 10 tot 30 minuten.

Load More

WILT U MEER WETEN?

Stadsplein 103,
1181 ZM Amstelveen

Garage Stadsplein

*2 uur gratis met personal shopping card Stadshart

Back To Top
Zoeken