Ga naar hoofdinhoud
a9

Zes partijen dingen mee naar de aanleg voor de verdiepte A9

5 april 2018 – Zes partijen zijn in de race om de aanleg van de verdiepte A9 bij Amstelveen, het traject tussen Holendrecht en Badhoevedorp, te mogen uitvoeren. Partijen konden zich vanaf eind januari aanmelden. Rijkswaterstaat heeft besloten alle partijen die zich hebben aangemeld mee te nemen bij de tender. Deze partijen zijn:

  • Boskalis, Volkerinfra
  • Dura Vermeer, Besix, Hochtief John Laing
  • Ballast Nedam, Fluor
  • BAM, Van Oord, TBI
  • Sacyr
  • Macquarie

Van de zes partijen zijn er twee partijen die individueel meedoen: het Spaanse Sacyr en het Australische (UK vestiging) Macquarie.

Het project behelst de aanleg van vier in plaats van drie rijstroken tussen Holendrecht en Badhoevedorp. Op veel plaatsen nieuwe geluidsschermen en stil asfalt. Het meest in het oog springende deel van het werk is de verdiepte aanleg over een lengte van 1,3 kilometer bij Amstelveen. Met daarnaast een drietal overkappingen.

Eind 2019 verwacht Rijkswaterstaat een definitieve keuze te maken. Inmiddels zijn de voorbereidende werkzaamheden gestart in de omgeving zoals het aanpassen van het onderliggende wegennet in Amstelveen. Rijkswaterstaat verwacht de verbreding en verdieping van de A9 bij Amstelveen in 2024/2026 gereed zal zijn.

FOTOTENTOONSTELLING

OPENINGSTIJDEN

Woensdag 12:00 – 17:00 uur
Donderdag 12:00 – 17:00 uur
Vrijdag 12:00 – 17:00 uur
Eerste zaterdag van de maand 12:00 – 17:00 uur

⛔🚧 Van 12 tot 15 juli is er forse verkeershinder bij Amsterdam door een afsluiting van de A10 Zuid. De weg is dicht tussen knooppunt Amstel en afrit S108 richting A4/Schiphol. Hou rekening met omleidingsroutes en een extra reistijd van maximaal een uur 👇

❌Let op! Vanavond (4 juli) om 20.00 gaat de A9 dicht vanaf knooppunt Holendrecht tot aan knooppunt Badhoevedorp. Morgenochtend (5 juli) gaat de weg om 5.00 uur weer open.

🚗 Ga je richting Schiphol/Haarlem? Dan word je omgeleid via de A2, A4 en de A10.

⚠️ Update: vannacht (zon 16 juni op ma 17 juni) hijsen we het brugdek van de Schipholbrug in. Dit betekent dat de A9 zeker tot maandag 17 juni 7.00 uur in beide richtingen dicht blijft.

Houd https://www.rwsverkeersinfo.nl/ in de gaten voor updates.

👉Lees meer: https://bezoekerscentrum.rijkswaterstaat.nl/SchipholAmsterdamAlmere/news/let-op-a9-in-beide-richtingen-dicht-tot-maandag-17-juni-7-00-uur/

🚢Het nieuwe noordelijke dek van de Schipholbrug is vannacht naar de noordkant gevaren. Hiervoor moest de tijdelijke, zuidelijke brug gedemonteerd en omhoog gehesen worden. De eerste missie is volbracht!
💨Afhankelijk van het weer, wordt het nieuwe dek op zijn plek gehesen.

Load More

WILT U MEER WETEN?

Stadsplein 103,
1181 ZM Amstelveen

Garage Stadsplein

*2 uur gratis met personal shopping card Stadshart

Back To Top
Zoeken