Ga naar hoofdinhoud
infoavond

Drukke informatieavond over werkzaamheden Kronenburg en Zonnestein

26 september 2018 – De vernieuwing van de Amstelveenlijn komt steeds dichterbij. Deze week is VITAL gestart met het verwijderen van groen bij de haltes Kronenburg en Zonnestein. Eén van de voorbereidende werkzaamheden om meer ruimte te creëren voor de aanleg van de ongelijkvloerse kruisingen. Deze werkzaamheden zijn zichtbaar en hebben invloed op het leven van Amstelveners. De opkomst voor de informatieavond van 13 september was dan ook groot. Ruim honderdvijftig mensen zijn langs geweest in Cultuurcentrum Griffioen. Bezoekers konden terecht bij VITAL, de Vervoerregio Amsterdam, medewerkers van de gemeente Amstelveen en het Projectteam.

OGEN EN OREN OPENHOUDEN
Bezoekers werden geïnformeerd over de grootschalige werkzaamheden die tussen eind september 2018 en medio januari 2019 plaatsvinden in het gebied rondom de haltes Kronenburg en Zonnestein, zoals het kappen van bomen, het dempen van en elders opnieuw graven van watergangen, het naar buiten toe verplaatsen van de Beneluxbaan, het inrichten van een tijdelijke tramhalte met oversteekplaats en de veranderingen in het openbaar vervoer. Het was ook een goed moment om te horen wat u ervan vindt en waar u vragen over heeft. Bijna iedereen werd persoonlijk te woord gestaan. Dat gebeurde door medewerkers van Vervoersregio Amsterdam,  de aannemer, gemeente Amstelveen en het projectteam van de Amstelveenlijn.

TOP 5 MEEST BRANDENDE VRAGEN
Als we terugblikken op de avond, rolt er een ‘top 5’ van meest gestelde vragen uit de bus. In het volgende overzicht verwijzen we naar de plekken op deze website, waar u de antwoorden kunt lezen.

  1. Welke bomen worden er precies gekapt en wat komt hiervoor terug? Alle informatie over de bomenkap leest u in dit nieuwsbericht.
  2. Wanneer worden welke wegen afgesloten? De verkeershinder die u tot eind januari kunt verwachten, leest u in dit nieuwsbericht (onderaan bij het kopje hinder).
  3. Hoe ziet mijn OV er straks uit als ik vanuit Amstelveen naar Amsterdam CS wil reizen? Meer over het OV tijdens onze werkzaamheden vindt u hier.
  4. Waar komen de tijdelijke wegen precies te liggen en hoeveel rijbanen zijn er beschikbaar? Hier kunt u onderaan de pagina het uitvoeringsontwerp van VITAL van de kruispunten Kronenburg en situatie downloaden. De Beneluxbaan houdt 2 x 2 rijbanen!
  5. Hoeveel geluidsoverlast kan ik verwachten? Word ik hiervoor gecompenseerd? De geluidsoverlast die u tot eind januari kunt verwachten, leest u in dit nieuwsbericht (onderaan bij het kopje hinder). Hier vindt geen compensatie voor plaats.

Meer informatie over de werkzaamheden die van september 2018 t/m januari 2019 plaatsvinden bij Kronenburg en Zonnestein zijn hier te downloaden (plattegronden, planning en een overzicht van de te verwachten hinder).

FOTOTENTOONSTELLING

OPENINGSTIJDEN

Woensdag 12:00 – 17:00 uur
Donderdag 12:00 – 17:00 uur
Vrijdag 12:00 – 17:00 uur
Eerste zaterdag van de maand 12:00 – 17:00 uur

❗️Let op: van vrijdag 29 september 20.00 uur tot zondag 1 oktober 09.00 uur is de #A9 in één richting dicht: vanaf knooppunt Badhoevedorp richting knooppunt Holendrecht.

🚗Verkeer wordt omgeleid via de A4, A10 en A2.

🔗

🚧van vrijdag 29 september 20.00 uur tot zondag 1 oktober 09.00 uur is de #A9 in 1 richting dicht: van knp Badhoevedorp richting knp Holendrecht.

🚗Verkeer rijdt om via de A4, A10 en A2.

Op 30 september tussen 07.00 en 23.00 uur zijn oprit 5 en 4 open.

Nog maar een paar plekjes vrij voor de busrondleiding van komende donderdag.🚌

Stap in Amstelveen of Ouderkerk a/d Amstel in de bus en bekijk de hoogtepunten van het programma SAA. Van Almere tot aan Amstelveen.

🔗Schrijf je makkelijk in via onze site: https://bezoekerscentrum.rijkswaterstaat.nl/SchipholAmsterdamAlmere/rondleidingen-highlights-saa/

Op donderdag 21 september organiseren we een webinar over het werk in Amstelveen. Op donderdag 28 september zijn we in de Schouwburg in Amstelveen voor een toelichting op de werkzaamheden. Voor het webinar moet u zich aanmelden, voor de inloopmarkt niet.

Load More

WILT U MEER WETEN?

Stadsplein 103,
1181 ZM Amstelveen

Garage Stadsplein

*2 uur gratis met personal shopping card Stadshart

Back To Top
Zoeken