Ga naar hoofdinhoud
infoavond

Drukke informatieavond over werkzaamheden Kronenburg en Zonnestein

26 september 2018 – De vernieuwing van de Amstelveenlijn komt steeds dichterbij. Deze week is VITAL gestart met het verwijderen van groen bij de haltes Kronenburg en Zonnestein. Eén van de voorbereidende werkzaamheden om meer ruimte te creëren voor de aanleg van de ongelijkvloerse kruisingen. Deze werkzaamheden zijn zichtbaar en hebben invloed op het leven van Amstelveners. De opkomst voor de informatieavond van 13 september was dan ook groot. Ruim honderdvijftig mensen zijn langs geweest in Cultuurcentrum Griffioen. Bezoekers konden terecht bij VITAL, de Vervoerregio Amsterdam, medewerkers van de gemeente Amstelveen en het Projectteam.

OGEN EN OREN OPENHOUDEN
Bezoekers werden geïnformeerd over de grootschalige werkzaamheden die tussen eind september 2018 en medio januari 2019 plaatsvinden in het gebied rondom de haltes Kronenburg en Zonnestein, zoals het kappen van bomen, het dempen van en elders opnieuw graven van watergangen, het naar buiten toe verplaatsen van de Beneluxbaan, het inrichten van een tijdelijke tramhalte met oversteekplaats en de veranderingen in het openbaar vervoer. Het was ook een goed moment om te horen wat u ervan vindt en waar u vragen over heeft. Bijna iedereen werd persoonlijk te woord gestaan. Dat gebeurde door medewerkers van Vervoersregio Amsterdam,  de aannemer, gemeente Amstelveen en het projectteam van de Amstelveenlijn.

TOP 5 MEEST BRANDENDE VRAGEN
Als we terugblikken op de avond, rolt er een ‘top 5’ van meest gestelde vragen uit de bus. In het volgende overzicht verwijzen we naar de plekken op deze website, waar u de antwoorden kunt lezen.

  1. Welke bomen worden er precies gekapt en wat komt hiervoor terug? Alle informatie over de bomenkap leest u in dit nieuwsbericht.
  2. Wanneer worden welke wegen afgesloten? De verkeershinder die u tot eind januari kunt verwachten, leest u in dit nieuwsbericht (onderaan bij het kopje hinder).
  3. Hoe ziet mijn OV er straks uit als ik vanuit Amstelveen naar Amsterdam CS wil reizen? Meer over het OV tijdens onze werkzaamheden vindt u hier.
  4. Waar komen de tijdelijke wegen precies te liggen en hoeveel rijbanen zijn er beschikbaar? Hier kunt u onderaan de pagina het uitvoeringsontwerp van VITAL van de kruispunten Kronenburg en situatie downloaden. De Beneluxbaan houdt 2 x 2 rijbanen!
  5. Hoeveel geluidsoverlast kan ik verwachten? Word ik hiervoor gecompenseerd? De geluidsoverlast die u tot eind januari kunt verwachten, leest u in dit nieuwsbericht (onderaan bij het kopje hinder). Hier vindt geen compensatie voor plaats.

Meer informatie over de werkzaamheden die van september 2018 t/m januari 2019 plaatsvinden bij Kronenburg en Zonnestein zijn hier te downloaden (plattegronden, planning en een overzicht van de te verwachten hinder).

FOTOTENTOONSTELLING

OPENINGSTIJDEN

Woensdag 12:00 – 17:00 uur
Donderdag 12:00 – 17:00 uur
Vrijdag 12:00 – 17:00 uur
Eerste zaterdag van de maand 12:00 – 17:00 uur

⛔🚧 Van 12 tot 15 juli is er forse verkeershinder bij Amsterdam door een afsluiting van de A10 Zuid. De weg is dicht tussen knooppunt Amstel en afrit S108 richting A4/Schiphol. Hou rekening met omleidingsroutes en een extra reistijd van maximaal een uur 👇

❌Let op! Vanavond (4 juli) om 20.00 gaat de A9 dicht vanaf knooppunt Holendrecht tot aan knooppunt Badhoevedorp. Morgenochtend (5 juli) gaat de weg om 5.00 uur weer open.

🚗 Ga je richting Schiphol/Haarlem? Dan word je omgeleid via de A2, A4 en de A10.

⚠️ Update: vannacht (zon 16 juni op ma 17 juni) hijsen we het brugdek van de Schipholbrug in. Dit betekent dat de A9 zeker tot maandag 17 juni 7.00 uur in beide richtingen dicht blijft.

Houd https://www.rwsverkeersinfo.nl/ in de gaten voor updates.

👉Lees meer: https://bezoekerscentrum.rijkswaterstaat.nl/SchipholAmsterdamAlmere/news/let-op-a9-in-beide-richtingen-dicht-tot-maandag-17-juni-7-00-uur/

🚢Het nieuwe noordelijke dek van de Schipholbrug is vannacht naar de noordkant gevaren. Hiervoor moest de tijdelijke, zuidelijke brug gedemonteerd en omhoog gehesen worden. De eerste missie is volbracht!
💨Afhankelijk van het weer, wordt het nieuwe dek op zijn plek gehesen.

Load More

WILT U MEER WETEN?

Stadsplein 103,
1181 ZM Amstelveen

Garage Stadsplein

*2 uur gratis met personal shopping card Stadshart

Back To Top
Zoeken