Ga naar hoofdinhoud
DagvdBouw_AmstelveenInzicht_DavienFotografie-45.klein

Volop activiteiten in Amstelveen tijdens Dag van de Bouw

7 juni 2022 – Op zaterdag 18 juni doen de gemeente Amstelveen, Rijkswaterstaat en VeenIX mee aan de Dag van de Bouw. Dit is de jaarlijkse open dag van Bouwend Nederland. In Amstelveen zijn er verschillende activiteiten voor jong en oud om meer te weten te komen over het A9 project in Amstelveen en de ontwikkelingen in het Stadshart.

ACTIVITEITEN IN EN RONDOM BELEVINGSCENTRUM AMSTELVEEN INZICHT
Geïnteresseerden kunnen zich opgeven voor verschillende rondleidingen, zowel te fiets langs de A9 als te voet door het Stadshart. Alle rondleidingen beginnen vanuit belevingscentrum Amstelveen InZicht aan Stadsplein 103 (boven de bibliotheek). Hier kunnen kinderen die meedoen aan de kleurwedstrijd ook hun kleurplaat inleveren en eindeloos spelen met maar liefst 600 liter Lego.

Bij het Sandbergplein (voor de deur van het Cobra museum) kunnen kinderen racen over een circuit, bouwmachines van dichtbij bekijken en op de foto als bouwvakker.

ANDERE ACTIVITEITEN IN AMSTELVEEN
Bij het uitkijkpunt langs de A9 (naast het Kazernepad vlakbij het Keizer Karel College) is de toekomstige A9 te zien met een VR bril. Er staan grote bouwmachines klaar om bewonderd te worden en mannen en vrouwen van de bouw vertellen alles over hun werk aan de A9, onder het genot van Spaanse lekkernijen.

En bij het Smedemanplein zijn containers geplaatst tegen het geluid van de A9. Op een deel van deze containers wordt een graffiti kunstwerk van 36 meter lang aangebracht. Geïnteresseerden kunnen zich opgeven om te helpen met het kunstwerk.

FOTOTENTOONSTELLING

OPENINGSTIJDEN

Woensdag 12:00 – 17:00 uur
Donderdag 12:00 – 17:00 uur
Vrijdag 12:00 – 17:00 uur
Eerste zaterdag van de maand 12:00 – 17:00 uur

🚧Let op: komende vrij, 1 maart 20u is de A9 afgesloten vanaf knooppunt Holendrecht tot en met afrit 5 Amstelveen-stadshart. Dit duurt tot ma 4 maart 5u.
🚗Ga je richting Schiphol of Haarlem? Dan word je omgeleid via de A2, A10 en A4. De extra reistijd is 10 tot 30 minuten.

De ❌ wapens ❌van @Gem_Amstelveen en @Ouder_Amstel komen op twee bruggen over de A9, bij Amstel en Bullewijk. 'De overgang wordt nu extra bijzonder en iconisch door het gemeentewapen aan weerszijden van de brug.’ Lees er hier meer over:
https://bit.ly/3UKUHrq

Nieuwe fototentoonstelling ‘Auto’s van Toen’ in Amstelveen InZicht
Autoliefhebbers opgelet: vanaf woensdag 14 februari is er een nieuwe tentoonstelling in belevingscentrum Amstelveen InZicht te bewonderen.

⛔️Let op: Ernstige verkeershinder verwacht met avondspits op A9 vanaf Badhoevedorp richting Holendrecht. Verbindingsboog bij knp Holendrecht, vanaf de A9 naar A2 ri Utrecht is dicht door slecht wegdek.

🚗Verkeer ri Almere/Utrecht gaat via de A4, A10 en A2.

Load More

WILT U MEER WETEN?

Stadsplein 103,
1181 ZM Amstelveen

Garage Stadsplein

*2 uur gratis met personal shopping card Stadshart

Back To Top
Zoeken