Ga naar hoofdinhoud
DagvdBouw_AmstelveenInzicht_DavienFotografie-45.klein

Volop activiteiten in Amstelveen tijdens Dag van de Bouw

7 juni 2022 – Op zaterdag 18 juni doen de gemeente Amstelveen, Rijkswaterstaat en VeenIX mee aan de Dag van de Bouw. Dit is de jaarlijkse open dag van Bouwend Nederland. In Amstelveen zijn er verschillende activiteiten voor jong en oud om meer te weten te komen over het A9 project in Amstelveen en de ontwikkelingen in het Stadshart.

ACTIVITEITEN IN EN RONDOM BELEVINGSCENTRUM AMSTELVEEN INZICHT
Geïnteresseerden kunnen zich opgeven voor verschillende rondleidingen, zowel te fiets langs de A9 als te voet door het Stadshart. Alle rondleidingen beginnen vanuit belevingscentrum Amstelveen InZicht aan Stadsplein 103 (boven de bibliotheek). Hier kunnen kinderen die meedoen aan de kleurwedstrijd ook hun kleurplaat inleveren en eindeloos spelen met maar liefst 600 liter Lego.

Bij het Sandbergplein (voor de deur van het Cobra museum) kunnen kinderen racen over een circuit, bouwmachines van dichtbij bekijken en op de foto als bouwvakker.

ANDERE ACTIVITEITEN IN AMSTELVEEN
Bij het uitkijkpunt langs de A9 (naast het Kazernepad vlakbij het Keizer Karel College) is de toekomstige A9 te zien met een VR bril. Er staan grote bouwmachines klaar om bewonderd te worden en mannen en vrouwen van de bouw vertellen alles over hun werk aan de A9, onder het genot van Spaanse lekkernijen.

En bij het Smedemanplein zijn containers geplaatst tegen het geluid van de A9. Op een deel van deze containers wordt een graffiti kunstwerk van 36 meter lang aangebracht. Geïnteresseerden kunnen zich opgeven om te helpen met het kunstwerk.

FOTOTENTOONSTELLING

OPENINGSTIJDEN

Woensdag 12:00 – 17:00 uur
Donderdag 12:00 – 17:00 uur
Vrijdag 12:00 – 17:00 uur
Eerste zaterdag van de maand 12:00 – 17:00 uur

⛔🚧 Van 12 tot 15 juli is er forse verkeershinder bij Amsterdam door een afsluiting van de A10 Zuid. De weg is dicht tussen knooppunt Amstel en afrit S108 richting A4/Schiphol. Hou rekening met omleidingsroutes en een extra reistijd van maximaal een uur 👇

❌Let op! Vanavond (4 juli) om 20.00 gaat de A9 dicht vanaf knooppunt Holendrecht tot aan knooppunt Badhoevedorp. Morgenochtend (5 juli) gaat de weg om 5.00 uur weer open.

🚗 Ga je richting Schiphol/Haarlem? Dan word je omgeleid via de A2, A4 en de A10.

⚠️ Update: vannacht (zon 16 juni op ma 17 juni) hijsen we het brugdek van de Schipholbrug in. Dit betekent dat de A9 zeker tot maandag 17 juni 7.00 uur in beide richtingen dicht blijft.

Houd https://www.rwsverkeersinfo.nl/ in de gaten voor updates.

👉Lees meer: https://bezoekerscentrum.rijkswaterstaat.nl/SchipholAmsterdamAlmere/news/let-op-a9-in-beide-richtingen-dicht-tot-maandag-17-juni-7-00-uur/

🚢Het nieuwe noordelijke dek van de Schipholbrug is vannacht naar de noordkant gevaren. Hiervoor moest de tijdelijke, zuidelijke brug gedemonteerd en omhoog gehesen worden. De eerste missie is volbracht!
💨Afhankelijk van het weer, wordt het nieuwe dek op zijn plek gehesen.

Load More

WILT U MEER WETEN?

Stadsplein 103,
1181 ZM Amstelveen

Garage Stadsplein

*2 uur gratis met personal shopping card Stadshart

Back To Top
Zoeken