Ga naar hoofdinhoud
DagvdBouw_AmstelveenInzicht_DavienFotografie-45.klein

Volop activiteiten in Amstelveen tijdens Dag van de Bouw

7 juni 2022 – Op zaterdag 18 juni doen de gemeente Amstelveen, Rijkswaterstaat en VeenIX mee aan de Dag van de Bouw. Dit is de jaarlijkse open dag van Bouwend Nederland. In Amstelveen zijn er verschillende activiteiten voor jong en oud om meer te weten te komen over het A9 project in Amstelveen en de ontwikkelingen in het Stadshart.

ACTIVITEITEN IN EN RONDOM BELEVINGSCENTRUM AMSTELVEEN INZICHT
Geïnteresseerden kunnen zich opgeven voor verschillende rondleidingen, zowel te fiets langs de A9 als te voet door het Stadshart. Alle rondleidingen beginnen vanuit belevingscentrum Amstelveen InZicht aan Stadsplein 103 (boven de bibliotheek). Hier kunnen kinderen die meedoen aan de kleurwedstrijd ook hun kleurplaat inleveren en eindeloos spelen met maar liefst 600 liter Lego.

Bij het Sandbergplein (voor de deur van het Cobra museum) kunnen kinderen racen over een circuit, bouwmachines van dichtbij bekijken en op de foto als bouwvakker.

ANDERE ACTIVITEITEN IN AMSTELVEEN
Bij het uitkijkpunt langs de A9 (naast het Kazernepad vlakbij het Keizer Karel College) is de toekomstige A9 te zien met een VR bril. Er staan grote bouwmachines klaar om bewonderd te worden en mannen en vrouwen van de bouw vertellen alles over hun werk aan de A9, onder het genot van Spaanse lekkernijen.

En bij het Smedemanplein zijn containers geplaatst tegen het geluid van de A9. Op een deel van deze containers wordt een graffiti kunstwerk van 36 meter lang aangebracht. Geïnteresseerden kunnen zich opgeven om te helpen met het kunstwerk.

FOTOTENTOONSTELLING

OPENINGSTIJDEN

Woensdag 12:00 – 17:00 uur
Donderdag 12:00 – 17:00 uur
Vrijdag 12:00 – 17:00 uur
Eerste zaterdag van de maand 12:00 – 17:00 uur

❗️Let op: van vrijdag 29 september 20.00 uur tot zondag 1 oktober 09.00 uur is de #A9 in één richting dicht: vanaf knooppunt Badhoevedorp richting knooppunt Holendrecht.

🚗Verkeer wordt omgeleid via de A4, A10 en A2.

🔗

🚧van vrijdag 29 september 20.00 uur tot zondag 1 oktober 09.00 uur is de #A9 in 1 richting dicht: van knp Badhoevedorp richting knp Holendrecht.

🚗Verkeer rijdt om via de A4, A10 en A2.

Op 30 september tussen 07.00 en 23.00 uur zijn oprit 5 en 4 open.

Nog maar een paar plekjes vrij voor de busrondleiding van komende donderdag.🚌

Stap in Amstelveen of Ouderkerk a/d Amstel in de bus en bekijk de hoogtepunten van het programma SAA. Van Almere tot aan Amstelveen.

🔗Schrijf je makkelijk in via onze site: https://bezoekerscentrum.rijkswaterstaat.nl/SchipholAmsterdamAlmere/rondleidingen-highlights-saa/

Op donderdag 21 september organiseren we een webinar over het werk in Amstelveen. Op donderdag 28 september zijn we in de Schouwburg in Amstelveen voor een toelichting op de werkzaamheden. Voor het webinar moet u zich aanmelden, voor de inloopmarkt niet.

Load More

WILT U MEER WETEN?

Stadsplein 103,
1181 ZM Amstelveen

Garage Stadsplein

*2 uur gratis met personal shopping card Stadshart

Back To Top
Zoeken